Annullera en kostnadsfri provperiod på ett individuellt Dropbox-konto

Uppdaterat Oct 10, 2023

Om du har registrerat dig för en kostnadsfri provperiod för en Dropbox-plan för enskilda personer som Dropbox Plus, Professional eller Essentials kan du annullera den innan den tar slut så att du inte debiteras.

Om du inte annullerar din kostnadsfria provperiod innan den tar slut kommer du att debiteras för prenumerationen med den faktureringsinformation som du eventuellt angav när du registrerade dig.

highlight icon

Obs! En kostnadsfri provperiod är inte samma sak som ett Dropbox Basic-konto, som också är kostnadsfritt.

Så här annullerar du en Dropbox-provperiod

highlight icon

Obs! Om du har registrerat dig för en kostnadsfri provperiod på en mobil enhet ska du annullera provperioden från din butik för mobila applikationer eller enhetsinställningarna.

Om du registrerade dig för en kostnadsfri provperiod på en dator kan du annullera den på dropbox.com. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Plan
  5. Klicka på Hantera plan.
  6. Klicka på Avbryt provperiod.
  7. Klicka på Jag vill fortfarande nedgradera.
  8. Välj en anledning till att du annullerar.
  9. Klicka på Jag vill fortfarande nedgradera

Du får ett bekräftelsemejl på att din kostnadsfria provperiod har annullerats. Om du registrerade dig med ett kreditkort ändras din plan till Dropbox Basic i slutet av provperioden. Om du registrerade dig med PayPal kommer din provperiod att ta slut och planen ändras till Dropbox Basic omedelbart.

Villkor för den kostnadsfria provperioden

När du registrerade dig för din gratis Dropbox-provperiod fick du ett e-postmeddelande från no-reply@dropbox.com med villkoren för provprenumerationen, inklusive längden på provperioden. Om du inte hittar mejlet i inkorgen bör du titta i skräppostmappen. Du hittar även villkoren för provperioden på faktureringssidan i dina kontoinställningar.

Om du avslutar din gratis provperiod innan den tar slut kommer du inte att debiteras för planen. När du avbryter en gratis provperiod:

• Ditt konto ändras till en kostnadsfri Dropbox Basic-plan. Om du registrerade dig med ett kreditkort ändras ditt konto i slutet av provperioden. Om du registrerade dig med PayPal kommer ditt konto att ändras omedelbart.
  • Du behåller åtkomst till alla dina filer och mappar samt allt material som delats med dig.
  • Ditt konto begränsas till 2 GB lagringsutrymme enligt Dropbox Basic. Om du överskrider den gränsen kommer ditt konto att sluta synkroniseras till dina enheter.
  • Du kan återställa raderade filer och återställa tidigare filversioner i 30 dagar.

Kontrollera att annulleringen har bearbetats

När du annullerar din kostnadsfria provperiod med Dropbox får du ett bekräftelsemejl från no-reply@dropbox.com. Om du inte hittar mejlet i inkorgen bör du titta i skräppostmappen. Du kan även kontrollera sidan Plan i dina kontoinställningar för att bekräfta att din plan har ändrats till Basic.

Om du debiterades för en Dropbox-prenumeration

Om din gratis provperiod tar slut och du har debiterats för en prenumeration kan du ändra till ett kostnadsfritt Dropbox Basic-konto genom att annullera din nuvarande prenumeration. Ditt konto kommer att ändras i slutet av faktureringscykeln.

Om du försökte annullera din provperiod innan den tog slut men debiterades för en prenumeration kontrollerar du dina supportalternativ för mer hjälp.

Lösa problem vid annullering av en gratis provperiod

Det du bör känna till först

• Om du raderar eller avinstallerar Dropbox-appen från din telefon eller dator leder det inte till att din gratis provperiod annulleras eller att ditt konto raderas. Det enda som händer är att appen tas bort.
  • Om du annullerar den kostnadsfria provperioden leder det inte till att Dropbox-appen tas bort från din telefon eller dator. Det enda som händer är att ditt konto ändras till en kostnadsfri Basic-plan.

Kontrollera ditt nästa faktureringsdatum
Du kan se tidigare och framtida faktureringsdatum på faktureringssidan i dina kontoinställningardropbox.com/account/billing.

Hitta mejladressen för Dropbox-kontot
Om det finns en Dropbox-debitering på din faktura men du inte kommer ihåg vilket e-postkonto som du registrerade dig med kan du kolla upp debiteringen med det här transaktions-ID-verktyget.
Läs mer om hur du letar upp kreditkortsdebiteringar från Dropbox.

Hitta din nuvarande Dropbox-plan
Om du inte är säker på vilken typ av konto som du har för närvarande kan du logga in på dropbox.com och gå till https://www.dropbox.com/account/plan.

Återbetalningar

I de flesta fall gör Dropbox inte några återbetalningar. För att sluta debiteras i framtiden ska du annullera din nuvarande prenumeration och ändra till ett kostnadsfritt Basic-konto. Om du tror att det skett ett fel i faktureringen ska du kontrollera dina supportalternativ för att få mer hjälp.

highlight icon

Obs! När du annullerar en prenumeration börjar detta efter att din nuvarande faktureringsperiod har tagit slut. Om du vill kontrollera eller ändra din faktureringsperiod kan du gå till faktureringssidan i dina kontoinställningar.

Vad händer om jag inte kan säga upp den online?

Om du inte kan säga upp den online, eller om du föredrar att säga upp den på något annat sätt, kan du säga upp din prenumeration via fysisk post.

Så här säger du upp din prenumeration via post:

• Du kan använda den här mallen, fylla i den och skicka den till adressen nedan.
  • Om du inte vill använda vår mall kan du skicka ett brev till oss för att säga upp din prenumeration. Inkludera följande information:
    • Ditt för- och efternamn
    • Mejladressen som är kopplad till ditt konto. Inkludera mejladressen där vi lättast kan nå dig om du inte kommer ihåg den
    • Betalningsmetoden som du använder med Dropbox (kreditkort, PayPal, osv.)
    • Vid konto-/kreditkortsdebitering, antingen ett transaktions-ID eller följande information:
      • Korttyp (Visa, MasterCard osv.)
      • Kortets 6 första siffror
      • Kortets 4 sista siffror
      • Fullständigt namn på kreditkortet
      • Datum för senaste debitering från Dropbox
      • Debiterat belopp
      • Fakturans postnummer
    • PayPals transaktions-ID för PayPal-debiteringar
    • För iDeal- eller SEPA-autogirodebiteringar:
      • De fyra sista siffrorna i ditt internationella bankkontonummer (IBAN)
      • Auktoriseringsnummer
      • Betalningsdatum
      • Debiterat belopp
      • Faktureringsland

Var mejl ska skickas

Om du bor i USA, Kanada eller Mexiko kan du skicka brevet till:

Dropbox, Inc.
P.O. Box 77767
San Francisco, CA 94107

Om du bor någon annanstans kan du skicka brevet till:

Dropbox International Unlimited Company
PO Box 13480
Dublin 2
Irland

highlight icon

Obs! Brev som skickas med fysisk post kommer att ta längre tid för oss att ta emot och behandla, särskilt om vi inte får den begärda informationen ovan. Om ditt konto debiteras innan vi behandlar ditt brev, kommer debiteringarna inte att återbetalas. Om ditt konto snart kommer att förnyas rekommenderar vi att du gör din uppsägning online för att vara säker på att ditt konto hinner sägas upp innan det förnyas.