Dropbox for Salesforce: Konfiguration för administratör

Uppdaterat Dec 15, 2023
Integrationen Dropbox for Salesforce gör det möjligt för team att komma åt och dela Dropbox-filer i Salesforce. Du måste ha en Dropbox-teamkonto för att använda integrationen Dropbox for Salesforce.

Så här konfigurerar du Dropbox for Salesforce

Dessa steg måste slutföras i ordning. Klicka på varje steg för att se fullständiga instruktioner.

1. Gå till listningen Dropbox for Salesforce.
  2. På Dropbox for Salesforce klickar du på Hämta nu.
  3. Välj var du vill installera Dropbox for Salesforce.
    • Installation i produktmiljö ger åtkomst till alla slutanvändare
    • Installation i en sandlåda skapar en kopia av produktionen där du kan testa nya appar
  4. Markera rutan för att godkänna villkoren och klicka sedan på Bekräfta och installera.
  5. Klicka på Fortsätt.
  6. Klicka på Nästa på sidan ”Steg 1: Godkänn API-åtkomst för paketet”.
  7. På sidan ”Steg 2: Välj en säkerhetsnivå” väljer du en säkerhetsnivå och klickar på Nästa.
  8. Klicka på Installera på sidan ”Steg 3: Installera paket”.
  1. Logga in på Salesforce-webbplatsen.
  2. Välj fliken Dropbox-alternativ från Salesforce-appstartaren.
  3. Klicka på Anslut till Dropbox.
  4. Du bör överföras till dropbox.com. Klicka sedan på Fortsätt.
  5. Om du använder ett Dropbox-teamkonto kan du välja att ansluta resten av teamet. Detta görs genom att mejladressen i Salesforce användartabell matchas med användarens mejladress i Dropbox.
    • Bestämmer du dig för att inte ansluta teamet får medlemmarna frågan om de vill ansluta sina Dropbox-konton när de går till en sida i Salesforce. Den frågan visas bara en gång.
  1. Vid uppmaning, välj Skapa inställningar för andra platser.
  2. Konfigurera sedan sidlayouterna genom att välja Uppdatera layouter. Det lägger till Dropbox-komponenten till sidlayouterna för objekten Konto, Kontakt, Ärende, Affärsmöjlighet och Lead.
highlight icon

Obs! När anslutningen är klar visas användarnamn och teamnamn (endast Dropbox-teamkonton) i Dropbox anslutningsinställningar.

Om du vill dela mappen ”Salesforce-dokument” med ditt team behöver du först generera mappen i ditt Dropbox-konto.

1. Gå till en post som har Dropbox for Salesforce aktiverat.
  2. Klicka på Konfiguration.
  3. Ladda upp en fil från din dator till widgeten Dropbox for Salesforce via dra och släpp eller knappen Lägg till filer.
  4. Denna fil laddas upp till Dropbox och mappen ”Salesforce-dokument” skapas i ditt Dropbox-konto.
    • Obs! Om du använder upplevelsen för teamutrymme kommer mappen ”Salesforce-dokument” visas i teammedlemsmappen, inte i det delade teamutrymmet.

När mappen ”Salesforce-dokument” har skapats kan du dela den med resten av ditt team:

1. Logga in på dropbox.com med samma konto som du använde för att konfigurera Dropbox for Salesforce.
    • Om du är osäker på vilket konto som är anslutet klickar du på Dropbox-alternativ. Längst upp på sidan, under Inställning av Dropbox-anslutning, kan du se vem du är ansluten som.
  2. Klicka på Delning.
  3. Ange mejladresserna för kollegorna du vill dela mappen med och klicka sedan på Dela.

Användarna måste godkänna inbjudan för att Dropbox för Salesforce ska fungera.

Läs mer om avancerade administratörsinställningar för Dropbox for Salesforce.

Så här avinstallerar du Dropbox for Salesforce

Du kan avinstallera Dropbox for Salesforce när som helst. Har du kopplat Dropbox for Salesforce till sidlayouter eller har skapat anpassade sidor eller utlösare för Visualforce måste du ta bort dem innan du avinstallerar.

1. Logga in på Salesforce-webbplatsen.
  2. Välj fliken Dropbox-alternativ i Salesforce.
  3. Återställ Dropbox for Salesforce.
  4. Logga in på Dropbox webbplats.
  5. Radera mappen ”Salesforce-dokument”.
  6. Gå tillbaka till Salesforce-webbplatsen och klicka på Konfigurera.
  7. Under avsnittet App klickar du på Installerade paket.
  8. Hitta Dropbox for Salesforce och klicka på Avinstallera.
    • Välj om du vill tillfälligt spara en kopia av Dropbox for Salesforce-applikationens data (48 timmar)
  9. Följ instruktionerna på skärmen och klicka sedan på Avinstallera.

Så här uppdaterar du din Dropbox for Salesforce-integration

Så här uppdaterar du till den senaste versionen:

1. Gå till listningen Dropbox for Salesforce.
  2. Klicka Hämta nu och följ installationsstegen.