Smart synkning

Den här artikeln handlar om en funktion som finns endast i tidig åtkomst för team i Dropbox Business. Om du vill använda den här funktionen kan du aktivera den och komma igång.

Vad betyder det när en Dropbox-produkt är i ”alfa” eller ”beta”?

Smart synkning är en Dropbox-funktion som hjälper dig spara lagringsutrymme på din hårddisk. Kom åt alla filer och mappar i ditt Dropbox-konto från datorn och använd nästan inget utrymme på hårddisken. Smart synkning är tillgänglig för medlemmar i Dropbox Business-team. Med Smart synkning kan du göra följande:

• Välja om enskilda filer eller mappar är tillgängliga enbart online eller lokalt på din dator
  • Välja en standard synkningsinställning för nya filer och mappar som delas med dig

Med Smart synkning är innehållet på din dator tillgängligt som enbart online, lokalt eller i mappar som är både lokala och online.

Ikon för endast online-innehåll

Endast online-innehåll

Endast online-innehåll visas i din lokala Dropbox-mapp, men använder inte allt det lagringsutrymme filen skulle göra. I filutforskaren kan du se filen, men innehållet laddas inte ner helt förrän du behöver det. Endast information om filen, som filnamn, plats och datum då filen uppdaterades, har laddats ner.

Ikon för lokalt innehåll

Lokalt innehåll

Lokalt innehåll har laddats ner och sparats på datorns hårddisk. Du kan redigera filerna direkt från program på datorn.

Ikon för Mappar med Blandad status

Mappar med Blandad status

Mappar med Blandad status innehåller både lokala filer och material som finns endast online.

Kom igång med Smart synkning

När du börjar använda Smart synkning

• görs inga ändringar i filer som redan ligger i Dropbox-mappen på din dator
  • blir nytt innehåll automatiskt tillgängligt enbart online om inte du eller teamadministratören väljer något annat alternativ

Obs! Om du vill använda Smart synkning måste du installera Dropbox-klienten på din dator.

Visa instruktioner för:

Macintosh

Hur gör jag innehåll tillgängligt enbart online?

1. Öppna din arbetsrelaterade Dropbox-mapp på datorn.
    1. Klicka på Dropbox-ikonen på menyraden.
    2. Klicka på mappikonen.
    3. Välj Öppna [Teamets namn]-mappen.
  2. Hitta det innehåll som du vill göra tillgängligt enbart online.
  3. Control- eller dubbelklicka på filen eller mappen.
  4. Välj Smart synkning.
  5. Välj Enbart online.

Gör innehåll tillgängligt enbart online
Gör innehåll tillgängligt enbart online

Hur synkar jag filer som är enbart online till min dator?

Du kan öppna en fil som vanligt med ditt program eller Finder. Dropbox laddar ner hela filen till datorn.

Om du vill synka en fil eller mapp utan att genast öppna den kan du göra den lokal:

1. Öppna din arbetsrelaterade Dropbox-mapp på datorn.
    1. Klicka på Dropbox-ikonen på menyraden.
    2. Klicka på mappikonen.
    3. Välj Öppna [Teamets namn]-mappen.
  2. Hitta det innehåll som du vill göra tillgängligt enbart online.
  3. Control- eller dubbelklicka på filen eller mappen.
  4. Välj Smart synkning.
  5. Välj Lokal .

Hur kan jag välja en standardinställning för nytt innehåll?

1. Klicka på Dropbox-ikonen på menyraden.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Preferenser … på menyn.
  3. Klicka på fliken Konto.
  4. Välj ditt arbetsrelaterade Dropbox-konto.
  5. Ändra valet för Smart synkningsstandard:
    • Administratörsstandard: standardinställningen som valts av teamadministratören.
    • Lokalt: allt nytt innehåll laddas ner till din dator.
    • Enbart online: ladda ner filer till din dator manuellt när du behöver dem.

Windows

Hur gör jag innehåll tillgängligt enbart online?

1. Öppna din arbetsrelaterade Dropbox-mapp på datorn.
    1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
    2. Klicka på mappikonen.
    3. Välj Öppna [Teamets namn]-mappen.
  2. Hitta det innehåll som du vill göra tillgängligt enbart online.
  3. Högerklicka på filen eller mappen.
  4. Välj Smart synkning.
  5. Välj Enbart online.

Gör innehåll tillgängligt enbart online
Gör innehåll tillgängligt enbart online

Hur synkar jag filer som är enbart online till min dator?

Du kan öppna en fil som vanligt med ditt program eller Windows Explorer. Dropbox laddar ner hela filen till datorn.

Om du vill synka en fil eller mapp utan att genast öppna den kan du göra den lokal:

1. Öppna din arbetsrelaterade Dropbox-mapp på datorn.
    1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
    2. Klicka på mappikonen.
    3. Välj Öppna [Teamets namn]-mappen.
  2. Hitta det innehåll som du vill göra tillgängligt enbart online.
  3. Högerklicka på filen eller mappen.
  4. Välj Smart synkning.
  5. Välj Lokal .

Hur kan jag välja en standardinställning för nytt innehåll?

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Preferenser … på menyn.
  3. Klicka på fliken Konto.
  4. Välj ditt arbetsrelaterade Dropbox-konto.
  5. Ändra valet för Smart synkningsstandard:
    • Administratörsstandard: standardinställningen som valts av teamadministratören.
    • Lokalt: allt nytt innehåll laddas ner till din dator.
    • Enbart online: ladda ner filer till din dator manuellt när du behöver dem.

Vanliga frågor

Vilka är systemkraven för smart synkning?

Smart synkning fungerar i Microsoft Windows Vista och senare samt i Mac OSX 10.9 och senare.

Jag har mappar som är selektivt synkade. Hur gör jag det selektivt synkade innehållet tillgängligt enbart online?

Följ stegen för att ändra inställningarna för selektiv synkning för dina mappar. När dina mappar inte längre blir synkade selektivt blir de automatiskt mappar som enbart är tillgängliga online.

När jag ändrar en fil till enbart online, raderas den från min Dropbox?

När du gör en fil tillgänglig enbart online raderas den inte från din Dropbox. När du gör en fil tillgänglig enbart online raderas filinnehållet från din dator, men den fullständiga filen är fortfarande tillgänglig i ditt konto online och på dina andra enheter.

Använder filer som är tillgängliga enbart online lagringsutrymme på min lokala hårddisk?

Filer som är tillgängliga enbart online använder en liten mängd lagringsutrymme på din hårddisk till att lagra information om filen, som dess namn och storlek. Detta använder mindre lagringsutrymme än den fullständiga filen.

Kan jag komma åt innehåll som är enbart online när jag inte är ansluten till internet?

Nej, innehåll som är tillgängligt enbart online lagras inte lokalt på din dator. Anslut till internet för att komma åt innehåll som är tillgängligt enbart online.

Kan jag flytta filer som är enbart online inom min Dropbox-mapp?

Ja, du kan flytta innehåll som är enbart online inne i Dropbox-mappen på din enhet, och ändringar synkas med dina andra enheter. Om du flyttar enbart online-innehåll utanför den lokala Dropbox-mappen laddas innehållet ner till den platsen.

Vad händer om jag raderar en fil som är enbart online eller flyttar den till min papperskorg?

Alla åtgärder som utförs på en fil som är enbart online synkas till ditt Dropbox-konto och till alla andra som delar den filen. Eftersom filen inte lagras på din dator kommer filinnehållet inte att vara tillgängligt i din papperskorg. Du kan återskapa raderade filer från ditt Dropbox-konto online.

Läs mer om att återskapa filer.

Kan jag använda sökfunktionen på datorn för att hitta filer eller innehåll som är enbart online?

Du kan använda sökfunktionen på din dator för att söka efter namn på filer och mappar som är enbart online. Filer som är enbart online har dock inte det fullständiga innehållet i filerna, så du kan inte söka i filinnehållet med en datorsökning.

Kan jag ha olika inställningar för Smart synkning på olika enheter?

Ja. Inställningarna för Smart synkning är specifika för varje enhet som du kopplar till ditt Dropbox-konto.

Kan jag spara lokala filer i en mapp som är enbart online?

Ja, om en mapp finns enbart online kan du ladda ner enskilda filer inom mappen.

Kan jag ta bort innehåll från min enhet fullständigt utan att ta bort det från min Dropbox?

Ja. Vill du inte att filer syns på din enhet kan du använda Selektiv synkning. Selektiv synkning hjälper dig att välja vilka filer som ska finnas tillgängliga i datorprogrammet och vilka som ska finnas enbart online.

Kan jag använda Smart synkning på mitt personliga konto?

Smart synkning är tillgänglig i tidig åtkomst för användare av Dropbox Business. Den är inte ännu tillgänglig för enskilda konton. Om du har kopplat dina personliga och arbetsrelaterade konton är Smart synkning inte tillgänglig för personliga filer och mappar.

Behöver jag installera någon drivrutin för att aktivera Smart synkning?

Ja, Smart synkning kräver att du aktiverar en drivrutin, eller ett kerneltillägg på Mac, för att den ska kunna integreras med ditt operativsystems filsystem.

Mac- och Windows-datorer använder vanligtvis drivrutiner för att interagera med tillbehör som muspekare och skrivare. Med vår drivrutin kan Dropbox-klienten synka filer på ditt filsystem när du öppnar dem (för innehåll som enbart finns online). Vi har utformat denna drivrutin så att den bara tillhandahåller den integrering som är nödvändig för att köra Smart synkning. Den interagerar enbart med filer inom din Dropbox-lagringsplats.

Drivrutinen aktiveras när ditt team väljer att aktivera Smart synkning.

• Obs! På Windows-datorer kan det finnas en fil som heter DbxSvc.exe. Vill du ha smart synkning installerar denna fil drivrutinen åt dig.

Smart synkning i tidig åtkomst är valfri. Om du inte väljer tidig åtkomst för Smart synkning installeras inte drivrutinen. Om någon av era medlemmar inte vill använda Smart synkning i tidig åtkomst efter att de har registrerats kan de välja att sluta använda den i kontoinställningarna.