Växla mejladresser mellan personliga och jobbrelaterade konton

Uppdaterat Oct 26, 2023

För att växla mejladresserna som är kopplade till ditt personliga och jobbrelaterade konto behöver du en tredje mejladress som platshållare.

I båda instruktionerna kallar vi mejladressen som är kopplad till ditt personliga konto för ”mejl A”. Mejladressen som är kopplad till ditt jobbrelaterade konto kallas för ”mejl B”. Den tredje mejladressen, platshållaren du behöver använda för att växla mejl A och mejl B, kallas ”mejl C”.

Om du är Dropbox-teamadmin:

1. Logga in på dropbox.com och ändra mejladressen som är kopplad till ditt personliga konto från mejl A till platshållaren mejl C.
  2. Klicka på ditt namn eller på din avatar längst upp en sida.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Konto.
  5. Välj Ändra mejladress intill mejl A.
  6. Ange mejl C, bekräfta den och ange lösenordet.
  7. Klicka på Uppdatera e-postadress.
  8. När du har ändrat mejladressen frigörs mejl A.
  9. Följ samma steg som ovan och logga sedan in på Dropbox-teamkontot (mejl B) och ändra mejladressen som är kopplad till Dropbox-teamkontot från mejl B till mejl A.
  10. Logga slutligen ut från Dropbox-teamkontot och tillbaka in på det personliga kontot (mejl C). Där går det att ändra mejladressen som är kopplad till det personliga kontot från mejl C till mejl B.

Om du är en Dropbox-teamkontomedlem:

1. Logga in på dropbox.com och med det personliga kontot (mejl A).
  2. Klicka på ditt namn eller på din avatar längst upp en sida.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Konto.
  5. Välj Ändra mejladress intill mejl A.
  6. Ange mejl C, bekräfta den och ange lösenordet.
  7. Klicka på Uppdatera e-postadress.
  8. När du har ändrat mejladressen frigörs mejl A.
  9. Kontakta din administratör för att ändra din jobbrelaterade mejladress från mejl B till mejl A (Dropbox-teamkontomedlemmar kan inte ändra mejladresser på Dropbox-teamkonton).
  10. Administratören följer sedan dessa steg:
    1. Logga in på dropbox.com.
    2. Klicka på Adminkonsolen.
    3. Klicka på teammedlemmens namn.
    4. Klicka på Ändra bredvid aktuell mejladress och ange den nya (mejl C).
  11. När de här ändringarna är utförda kan du ändra din personliga mejladress från mejl C till mejl B genom att följa instruktionerna i steg ett ovan.