Teammappar: en översikt

En teammapp är ett effektivt verktyg för delning med teamet. Teammappar är tillgängliga för team på Dropbox Business och kostnadsfria Dropbox-team. Med teammappar kan du göra följande:

• Automatiskt synka innehåll i teammappar med alla gruppmedlemmar
  • Välja att dela enskilda filer eller mappar inuti en teammapp

Teammappar för Dropbox Business

Teammappar och grupper

Teammappar delas med grupper och är den centrala platsen för teamets innehåll. Gruppen tilldelas en roll (antingen redigerare eller läsare) för teammappen.

Behöver du åtkomst till en teammapp du inte är medlem i kontaktar du administratören för att läggas till i den aktuella gruppen.

Obs!Teamadministratörer förDropbox Businessäger och hanterar teammappar.

Läs mer om att hantera teammappar.

Dela innehåll i teammappar

Allt innehåll i teammappen delas automatiskt med alla som har åtkomst till mappen. Är du redigerare kan du dela innehållet i teammappen med samarbetare utanför gruppen.

Så här delar du en mapp inuti en teammapp:

1. Logga in på dropbox.com med ditt jobbrelaterade konto.
  2. Klicka på teammappen.
  3. Hitta mappen du vill dela.
  4. Välj Dela.
  5. Ange mejladressen eller namnet på personen du vill bjuda in i textrutan.
    • Namn i blått är medlemmar i teamet.
    • Namn i gult är inte medlemmar i teamet.
  6. Välj Dela.

Personer du bjuder in måste acceptera inbjudan innan de får tillgång till innehållet i mappen.

Personer som enbart har åtkomst till mappar som ligger i teammapparna och inte till själva teammapparna

• får mappen som en delad mapp
  • har inte åtkomst till teammappen eller någon annan överordnad mapp
  • har inte insyn i mappstrukturen.

Obs! Teamadministratörer kan begränsa din behörighet att bjuda in personer till mappar inuti teammappar.

Exempel på struktur för teammapp

Exempel på struktur för teammapp och delade undermappar.

Roller i teammappar

Teamadministratörer tilldelar gruppen en roll när teammappen delas:

• Redigerare: Din grupp kan redigera teammappen och hela dess innehåll.
  • Läsare: Din grupp kan visa innehållet i teammappen. Teamadministratörerna kan ge dig redigeringsåtkomst till mappar inuti teammappen.

Vanliga frågor

Måste jag acceptera en inbjudan för att få åtkomst till en teammapp?

Du behöver inte acceptera en inbjudan för att gå med i en teammapp. Du får åtkomst automatiskt när ditt team läggs till.

Kan jag begränsa åtkomsten till en mapp inuti en teammapp?

Åtkomst till mappar inuti teammappar kan tilldelas nya personer. Åtkomst kan dock inte tas bort från personer som är medlemmar i överordnade mappar. Har du åtkomst till en mapp så har du åtkomst till alla mappar som ligger i den. Om du vill undvika att vissa personer får åtkomst till en mapp inuti en teammapp kan du göra följande:

• Flytta mappen till en högre nivå i mappstrukturen
  • Skapa en ny delad mapp och ge åtkomst enbart till vissa personer

Kan jag flytta en befintlig delad mapp till en teammapp?

Om du äger en delad mapp går det att flytta den delade mappen till en teammapp genom att

• dra den delade mappen in i teammappen från datorn
  • flytta mappen på www.dropbox.com

Kan jag ändra namn på eller radera en teammapp?

Endast teamadministratörer får ändra namn på eller arkivera teammappar med teammapphanteraren. Läs mer.

Är du bara medlem i en mapp som ligger i teammappen kan du ändra namn på eller radera den delade mappen. Dessa ändringar gäller endast ditt konto och påverkar inte andra medlemmar i mappen.

Kan jag flytta en teammapp?

Nej, teammappar finns på samma plats för alla medlemmar: i din huvudmapp för Dropbox.

Kan jag ändra namn på mappar inuti teammappar?

Ja, du kan ändra namn på mappar inuti teammappar.

Obs! Om namnet ändras på en mapp som ligger i en teammapp kommer alla medlemmar av den överordnade mappen att se det nya namnet. Personer som enbart är medlemmar av mappen inuti teammappen fortsätter att se det ursprungliga namnet.

Kan jag dela en länk till en teammapp?

Nej, du kan inte dela en länk till en hel teammapp. Om mappens inställningar tillåter det kan du dela länkar till innehållet i en teammapp.

Varför synkades min teammapp automatiskt till datorn?

Efter att en teammapp lagts till i ditt konto kommer mappen automatiskt att synkas till alla dina kopplade enheter. Du kan använda selektiv synkning för att förhindra att mappar synkas till dina enheter.

Läs mer om selektiv synkning.

Hur vet jag om jag använder en teammapp?

Teammappar har annorlunda ikoner än delade mappar:

Teammappsikonen på en Windows-dator
Teammappsikonen på Mac

Teammappar för kostnadsfria Dropbox-team

En teammapp skapas automatiskt när man skapar ett kostnadsfritt Dropbox-team. Teammappar delas med alla medlemmar i teamet. När en ny medlem går med i teamet läggs teammappen till i deras konto.

Dela innehåll inuti teammappen

Allt innehåll i teammappen delas automatiskt med hela teamet. Du kan dela innehållet i teammappen med samarbetare utanför gruppen.

Så här delar du en mapp inuti en teammapp:

1. Logga in på dropbox.com med ditt jobbrelaterade konto.
  2. Klicka på teammappen.
  3. Hitta mappen du vill dela.
  4. Välj Dela.
  5. Ange mejladressen eller namnet på personen du vill bjuda in i textrutan.
    • Namn i blått är medlemmar i teamet.
    • Namn i gult är inte medlemmar i teamet.
  6. Välj Dela.

Personer du bjuder in måste acceptera inbjudan innan de får tillgång till innehållet i mappen.

Personer som enbart har åtkomst till mappar som ligger i teammappen och inte till själva teammappen:

• Få mappen som en delad mapp
  • har inte åtkomst till teammappen eller någon annan överordnad mapp
  • har inte insyn i mappstrukturen.

Vanliga frågor

Kan jag begränsa åtkomsten till en mapp inuti en teammapp?

Åtkomst till mappar inuti teammappen kan tilldelas nya personer. Åtkomst kan dock inte tas bort från personer som är medlemmar i överordnade mappar. Har du åtkomst till en mapp så har du åtkomst till alla mappar som ligger i den. Om du vill undvika att vissa personer får åtkomst till en mapp inuti teammappen kan du göra följande:

• Flytta mappen till en högre nivå i mappstrukturen
  • Skapa en ny delad mapp och ge åtkomst enbart till vissa personer

Kan jag flytta en befintlig delad mapp till en teammapp?

Om du äger en delad mapp går det att flytta den delade mappen till en teammapp genom att

• dra den delade mappen in i teammappen från datorn
  • flytta mappen på www.dropbox.com

Kan jag ändra namn på eller radera en teammapp?

Nej, det går inte att ändra namn på eller radera teammappar.

Är du bara medlem i en mapp som ligger i teammappen kan du ändra namn på eller radera den delade mappen. Dessa ändringar gäller endast ditt konto och påverkar inte andra medlemmar i mappen.

Hur tar jag bort en teammapp från mina kopplade enheter?

Du kan använda selektiv synkning för att förhindra att mappar synkas till dina enheter.

Läs mer om selektiv synkning.

Kan jag flytta en teammapp?

Nej, teammappar finns på samma plats för alla medlemmar: i din huvudmapp för Dropbox.

Kan jag ändra namn på mappar inuti teammappar?

Ja, du kan ändra namn på mappar inuti teammappar.

Obs! Om namnet ändras på en mapp som ligger i en teammapp kommer alla medlemmar av den överordnade mappen att se det nya namnet. Personer som enbart är medlemmar av mappen inuti teammappen fortsätter att se det ursprungliga namnet.

Kan jag dela en länk till en teammapp?

Nej, du kan inte dela en länk till hela teammappen. Om mappens inställningar tillåter det kan du dela länkar till innehåll i en teammapp.