Hur överför jag en tidigare teammedlems filer till en annan medlem?

Uppdaterat Jan 29, 2024

Om du är teamadministratör eller administratör för användarhantering för ett Dropbox-teamkonto kan du använda kontoöverföring när du raderar en teammedlems konto från ett Dropbox-teamkonto eller senare om det passar bättre (till exempel efter att du har tagit in en ny person som kommer att behöva filerna). Tänk på att du bara kan använda kontoöverföring en gång per medlem.

Radera en medlems konto och överföra

1. Logga in med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen i sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Medlemmar .
  4. Klicka på kugghjulsikonen för den person du vill ta bort och välj Radera användare i menyn.
  5. I popupfönstret låter du valet Ja stå kvar om du omedelbart vill överföra den raderade användarens Dropbox-filer till en annan teammedlem.
  6. Ange mottagarens namn eller mejladress (mottagaren måste vara medlem i teamkontot).
  7. När du har valt om du vill använda alternativet fjärradering eller inte klickar du på Radera.

Överföra från en redan raderad medlem

1. Logga in med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen i sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Medlemmar .
  4. Under Medlemstyp väljer du Raderad från rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på kugghjulsikonen till höger om den tidigare medlemmens namn och välj Hantera filer på menyn.
  6. Markera alternativet Överför till en annan teammedlem.
  7. Ange mottagarens namn eller mejladress och klicka på Skicka (mottagaren måste vara medlem i Dropbox-teamkontot).