Vad behöver jag veta om avvecklingen av Carousel?

Den 31 mars 2016 stängde vi Carousel som fristående app och återgår till en enda fotoupplevelse i Dropbox. Alla foton är fortfarande skyddade i Dropbox, men Carousel-appen i iOS och Android har slutat fungera efter 31 mars 2016.

Läs svaren på vanliga frågor nedan om avvecklingen av Carousel.

Vad hände med mina foton?

Dina foton har alltid säkerhetskopierats i Dropbox så de finns i tryggt förvar i Dropbox och kan visas och delas på alla enheter genom Dropbox-appen eller på www.dropbox.com. Vill du visa dina foton online går du till photos.dropbox.com.

Att gå till vyn filer och mappar i Dropbox-klienten eller mobilappen:

• Mappen Kamerauppladdningar innehåller foton som automatiskt säkerhetskopierats från telefonen eller kameran
  • Carousel-mappen innehåller sparade foton som har delats med dig via Carousel
  • Du kan också hitta foton i alla andra Dropbox-mappar du har sparat dem i

Vad hände med de privata album jag skapade i Carousel?

Du har fortfarande åtkomst till dina privata album med Dropbox. Visa dina foton online på photos.dropbox.com.

Visa foton på Dropbox Android-appen:

1. Öppna huvudmenyn.
  2. Klicka på Foton.
  3. Fliken Album.

Dropbox iOS-appen stöder för närvarande inte albumfunktionen.

Vad hände med de delade album jag skapat i Carousel?

Fram till 31 maj 2016 hade du möjligheten att exportera alla foton och konversationstexter från dina delade album i Carousel till din Dropbox. Nu går det dock inte längre att exportera innehåll i delade album.

Gå det fortfarande att säkerhetskopiera fotona automatiskt?

Ja, samma automatiska funktionalitet för säkerhetskopiering är tillgänglig genom Dropbox mobilapp på iOS eller Android.

Följ de här stegen för att börja använda Dropbox-mobilappen till att säkerhetskopiera dina foton:

1. Avinstallera Carousel-appen på enheten.
  2. Öppna Dropbox-applikationen.
  3. Öppna menyn Inställningar .
  4. Kontrollera att Kamerauppladdningar är aktiverat.

Förlorar jag bonusutrymmet jag tjänade genom att installera Carousel?

Om du fick en 3 GB-bonus när du installerade och säkerhetskopierade foton genom Carousel får du behålla det utrymmet.

Vad hände med funktionen Frigör lagringsutrymme?

Vi jobbar fortfarande på funktionen Frigör lagringsutrymme , och hoppas att ha uppdateringar senare i år.

Vad händer med mina dolda foton och videor?

Dropbox-fotoupplevelsen har inte någon speciell vy för dolda foton och videor. De foton du hade dolt i Carousel finns fortfarande i din Dropbox, men är inte synliga i gallerivyn under fliken Foton. Ta fram dessa foton:

1. Hitta de foton du har dolt i fil- eller mappvyn.
  2. Dra ut fotona ur Dropbox-mappen.
  3. Lägg tillbaka fotona i Dropbox.
  4. Dessa foton tas nu fram och visas under fliken Foton på dropbox.com och i Dropbox mobilappar.