Varför visar Dropbox ett meddelande som säger att jag använder en gammal version av applikationen?

Vi lanserar regelbundet nya versioner av Dropbox-appen med ytterligare funktioner, bättre prestanda och ökad säkerhet. Dessa nya versioner lanseras via automatiska uppdateringar.

Vissa omständigheter kan göra att dessa uppdateringar misslyckas. Uppdateringen kan misslyckas på grund av olika konfigurationer, som till exempel behörighetsinställningar, eller på grund av interaktioner med övriga applikationer, som till exempel antivirus- eller brandväggsprogram.

När den automatiska uppdateringen har misslyckats ett antal gånger kommer Dropbox-appen att visa följande meddelande:

”Du använder en gammal version av Dropbox.”

Beroende på hur gammal din version är kan detta meddelande inkludera det antal dagar du har kvar innan den nuvarande versionen slutar fungera.

Följ dessa steg för att fortsätta använda Dropbox:

1. Ladda ner den senaste versionen av applikationen.
  2. Dubbelklicka på Dropbox-installationsguiden för att verkställa att den används som din aktuella systemanvändare.
  3. Äldre versioner kan kräva att du anger dina inloggningsuppgifter för Dropbox efter uppdateringen. När du loggat in kommer Dropbox-klienten att jämföra Dropbox-mappen på din dator med ditt konto online för att avgöra om det finns filer som behöver synkas.

Obs! Du måste kanske avinstallera Dropbox-klienten och sedan ominstallera den i följande fall:

• Du ombeds att avinstallera genom klienten eller av Dropbox-supporten
  • Installationen slutförs inte
  • Problemet du vill åtgärda genom att installera om klienten upphör inte

Om räknaren för att uppdatera klienten upphör att gälla kommer din Dropbox att sluta synka och visar följande meddelande:

Felmeddelande om gammal version
Fel i den gamla versionen vid igångsättning.

För att åtgärda detta klickar du på knappen Uppdatera Dropbox för att påbörja uppdateringsprocessen och fortsätta att använda Dropbox.

Dropbox Business

Om du är medlem i ett team i Dropbox Business är det möjligt att dina automatiska uppdateringar misslyckas eftersom användarprofilen på din dator inte har behörighet att installera nya versioner av Dropbox-klienten. Kontakta din IT-administratör för hjälp om den manuella uppdateringen misslyckas.