Min dator stöds inte längre eller stöds snart inte. Vad gör jag?

Den 3 november 2017 kan Dropbox-klienten inte längre laddas ner eller installeras på enheter som kör följande operativsystem:

• Mac: OS X 10.6, OS X 10.7, OS X 10.8
  • Windows: Vista

Den 16 januari 2018 stöder Dropbox inte längre dessa versioner alls. Efter det loggas du automatiskt ut ur Dropbox-klienten om du använder den på en dator som kör något av dessa operativsystem. Du har inte längre åtkomst till Dropbox-klienten på den datorn om du inte uppdaterar operativsystemet till en version som stöds.

• Obs!: Du kan fortfarande nå Dropbox-webbplatsen (dropbox.com) från en dator som kör något av dessa operativsystem.

Vilka operativsystem stöds för närvarande med Dropbox-klienten?

Varför blir det så?

Vi släpper regelbundet nya versioner av Dropbox-klienten med fler funktioner, bättre prestanda och förbättrad säkerhet. Dessa versioner är inte alltid kompatibla med äldre operativsystem.

Vi upphör med vårt stöd av Dropbox-appen för dessa operativsystem för att anpassa våra produkterbjudanden.

Mac

Apple upphörde med säkerhetsuppdateringarav OS X 10.8 2015 och har en lista över föråldrade enheter. Följande versioner av OS X stöds alltså inte längre av Dropbox-klienten:

• OS X 10.6
  • OS X 10.7
  • OS X 10.8

Windows

Microsoft upphörde med sitt stöd avWindows Vista i april 2017. Följande versioner av Windows stöds alltså inte längre av Dropbox-klienten:

• Vista

Vad betyder det för mig?

När ett operativsystem inte längre stöds slutar Dropbox-programmet att synkronisera ändringar. Du loggas också ut ur Dropbox-klienten på den datorn.

Om du vill fortsätta att använda Dropbox-klienten på den datorn när operativsystemet inte längre stöds måste du uppdatera operativsystemet till en version som stöds.

Se vilken version av ett operativsystem som körs på datorn:

1. Gå till Dropbox-kontosidan.
  2. Bläddra till Enheter.
  3. Under Senaste aktivitet, peka på ”i”-ikonen för att se enhetens operativsystem.

Dropbox Business-administratörer

Du kan se vilka medlemmar i teamet som kör Dropbox-klienten på något av dessa operativsystem. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med ditt administratörskonto.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Gå till support upphör-delen på sidan Inställningar

Är mina filer fortfarande säkra?

Ja. Om du använder Dropbox-klienten på en dator med något av dessa operativsystem och du väljer att inte uppdatera operativsystemet ligger filerna ändå kvar på Dropbox-kontot. Du kan nå dem från  en annan enhet som stöds, eller via dropbox.com om du använder en webbläsare som stöds.

Jag fick ett mejl om detta men jag kör inte något av de operativsystem som finns uppräknade här

Om du fick ett mejl om att support upphör men du inte kör något av de operativsystem som nämns i den här artikeln kan det vara så att Dropbox-appen körs i en konfiguration som inte stöds. Läs igenom listan över operativsystem som stöds och observera att versioner som inte uttryckligen nämns där inte stöds.

Om du kör Windows ska du kontrollera att Dropbox inte körs i ”kompatibilitetsläge”. Om du vill köra Dropbox-klienten måste du inaktivera kompatibilitetsläget.

Läs mer om kompatibilitetsläge.

Tidigare ändringar av operativsystem som stöds

Mac

I maj 2015 slutade Dropbox-klienten stödja Mac OS versionerna OS X 10.4 och OS X 10.5.

Windows

I augusti 2016 slutade Dropbox-klienten stödja Windows XP.