{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Min dator stöds inte längre eller stöds snart inte. Vad gör jag?

Vi släpper regelbundet nya versioner av Dropbox-programmet med fler funktioner, bättre prestanda och förbättrad säkerhet. Dessa versioner är inte alltid kompatibla med äldre operativsystem. Ibland upphör vi med vårt stöd av Dropbox-appen för dessa operativsystem för att anpassa våra produkterbjudanden.

• Bläddra till slutet av denna artikel för att se en lista över de senaste ändringarna av vilka operativsystem som stöds

Vad betyder det för mig?

När ett operativsystem inte längre stöds slutar Dropbox-programmet att synkronisera ändringar i filer och mappar. Du loggas också ut ur Dropbox-klienten på den datorn.

Om du vill fortsätta att använda Dropbox-klienten på den datorn när operativsystemet inte längre stöds måste du uppdatera operativsystemet till en version som stöds.

Se vilken version av ett operativsystem som körs på datorn:

1. Gå till Dropbox-kontosidan.
  2. Bläddra till Enheter.
  3. Under Senaste aktivitet, peka på ”i”-ikonen för att se enhetens operativsystem.

Dropbox Business-administratörer

Du kan se vilka medlemmar i teamet som kör Dropbox-klienten på något av dessa operativsystem. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med ditt administratörskonto.
  2. Gå till följande länk: https://www.dropbox.com/team/admin/settings/end_of_support

Är mina filer fortfarande säkra?

Ja. Om du använder Dropbox-klienten på en dator med något av dessa operativsystem och du väljer att inte uppdatera operativsystemet ligger filerna ändå kvar på Dropbox-kontot. Du kan nå dem från  en annan enhet som stöds, eller via dropbox.com om du använder en webbläsare som stöds.

Jag fick ett mejl om detta men jag kör inte något av de operativsystem som finns uppräknade här

Om du fick ett mejl om att support upphör men du inte kör något av de operativsystem som nämns i den här artikeln kan det vara så att Dropbox-appen körs i en konfiguration som inte stöds. Läs igenom listan över operativsystem som stöds och observera att versioner som inte uttryckligen nämns där inte stöds.

Om du kör Windows ska du kontrollera att Dropbox inte körs i ”kompatibilitetsläge”. Om du vill köra Dropbox-klienten måste du inaktivera kompatibilitetsläget.

Läs mer om kompatibilitetsläge.

Tidigare ändringar av operativsystem som stöds

Mac

• I maj 2015 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för macOS-versionerna OS X 10.4 och OS X 10.5
  • I januari 2018 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för macOS-versionerna OS X 10.6, OS X 10.7 och OS X 10.8

Windows

• I augusti 2016 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för Windows XP
  • I januari 2018 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för Windows Vista