Min dator stöds inte längre eller stöds snart inte. Vad gör jag?

Vi släpper regelbundet nya versioner av Dropbox-klienten med fler funktioner, bättre prestanda och förbättrad säkerhet. Dessa versioner är inte alltid kompatibla med äldre operativsystem. Ibland upphör vi med vårt stöd av Dropbox-appen för dessa operativsystem för att anpassa våra produkterbjudanden.

Där ingår följande nya förändringar:

Mac OS

• I maj 2015 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för macOS-versionerna OS X 10.4 och OS X 10.5
  • I januari 2018 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för macOS-versionerna OS X 10.6 och OS X 10.7
  • I februari 2019 kommer Dropbox-klienten inte längre att vara tillgänglig för nerladdning eller installation på enheter som kör macOS version OS X 10.9
  • I april 2019 slutar Dropbox-klienten att stödja macOS-versionen OS X 10.9

Windows

• I augusti 2016 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för Windows XP
  • I januari 2018 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för Windows Vista

Linux

• I oktober 2018 slutade Dropbox-klienten att stödja Ubuntu 10.04–13.10 och Fedora 19 och 20

Om du använder Dropbox-klienten på en dator med något av dessa operativsystem och du väljer att inte uppdatera operativsystemet ligger filerna ändå säkert kvar i Dropbox-kontot. Du kan nå dem från en annan enhet som stöds eller via dropbox.com om du använder en webbläsare som stöds.

Vad betyder det för mig?

När ett operativsystem inte längre stöds slutar Dropbox-programmet att synkronisera ändringar i filer och mappar. Du loggas också ut ur Dropbox-klienten på den datorn.

Om du vill fortsätta att använda Dropbox-klienten på den datorn när operativsystemet inte längre stöds måste du uppdatera operativsystemet till en version som stöds.

Se vilken version av ett operativsystem som körs på datorn:

1. Gå till Dropbox-kontosidan.
  2. Bläddra till Enheter.
  3. Under Senaste aktivitet, peka på ”i”-ikonen för att se enhetens operativsystem.

Dropbox Business-administratörer

Du kan se vilka medlemmar i teamet som kör Dropbox-klienten på något av dessa operativsystem. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med ditt administratörskonto.
  2. Gå till följande länk: https://www.dropbox.com/team/admin/settings/end_of_support

Är mina filer fortfarande säkra?

Ja. Om du använder Dropbox-klienten på en dator med något av dessa operativsystem och du väljer att inte uppdatera operativsystemet ligger filerna ändå kvar i Dropbox-kontot. Du kan nå dem från en annan enhet som stöds eller via dropbox.com om du använder en webbläsare som stöds.

Jag fick ett mejl om detta men jag kör inte något av de operativsystem som finns uppräknade här

Om du fått ett mejl om att stöd upphör men du inte kör något av de operativsystem som nämns i den här artikeln kan det vara så att Dropbox-appen körs i en konfiguration som inte stöds. Läs igenom listan över operativsystem som stöds och observera att versioner som inte uttryckligen nämns där inte stöds.

Kör du Windows ska du kontrollera att Dropbox inte körs i kompatibilitetsläge. Vill du köra Dropbox-klienten måste du inaktivera kompatibilitetsläget.

Om du kör en äldre version av ett operativsystem kan du få ett mejl från Dropbox om att operativsystemet inte längre stöds.

Tidigare ändringar av operativsystem som stöds

Vi släpper regelbundet nya versioner av Dropbox-klienten med fler funktioner, bättre prestanda och förbättrad säkerhet. Dessa versioner är inte alltid kompatibla med äldre operativsystem. Ibland upphör vi med vårt stöd av Dropbox-appen för dessa operativsystem för att anpassa våra produkterbjudanden.

Läs om vilka operativsystem som inte längre stöds och vad du bör göra om ditt operativsystem finns i den här listan.