Så här raderar du filer eller mappar från Dropbox

Uppdaterat Feb 12, 2024

Du kan radera eller radera permanent valfri fil eller mapp i ditt Dropbox-konto, även om den delas, så länge du är ägaren. Läs om hur du tar reda på vem som är ägare till en fil eller mapp.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt med återställning och historik för filer.

warning icon

Viktigt: Standardperioden för filåterställning och alternativ gäller inte för filer som raderas direkt i funktionen Skicka och spåra. Om du raderar en fil från Skicka och spåra är det permanent, och eventuella tillhörande metadata eller dataanalyser kan inte återställas när filen har raderats.

Radera en fil eller mapp

Följ instruktionerna nedan när du vill radera en fil eller mapp från ditt Dropbox-konto, Dropbox-klienten eller Dropbox för mobila enheter. Raderade filer eller mappar kan återställas inom en viss tidsperiod, beroende på din Dropbox-plan.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över filen eller mappen och klicka på ” ...” (tre punkter).
  3. Klicka på Radera.
  4. Klicka på Radera igen för att bekräfta.
  1. Öppna Dropbox-mappen på datorn.
  2. Högerklicka på den fil eller mapp du vill radera.
  3. Klicka på Radera (Windows) eller Flytta till papperskorgen (Mac).
  1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på “” (vertikal ellips på Android) eller “” (ellips på iPhone/iPad) bredvid filen eller mappen som du vill radera.
  3. Tryck på Radera.
highlight icon

Obs!

Radera en fil eller mapp permanent

Följ anvisningarna ovan för att permanent radera filen eller mappen på dropbox.com. Permanent raderade filer och mappar kan inte återställas.

Du kan permanent radera valfri fil eller mapp som du äger. Du kan bara permanent radera filer och mappar som du inte äger om:

• Du är en Dropbox-teamadmin.
  • Du är inte administratör, men du är den enda personen som har vidtagit åtgärder för eller redigerat filen eller mappen.

Radera en fil eller mapp permanent på dropbox.com:

1. Följ anvisningarna i avsnittet ovan för att radera filen eller mappen på dropbox.com.
  2. Klicka på Raderade filer på sidomenyn till vänster.
  3. Markera rutan bredvid filen eller mappen som du vill radera permanent.
  4. Klicka på Radera permanent.
  5. Klicka på Radera permanent en gång till för att bekräfta.

Radera filer med Skicka och spåra

När du lägger till en fil till funktionen Skicka och spåra från din lokala enhet, OneDrive eller Google Drive skapas en filkopia i mappen ”Skicka och spåra”. Denna kopia tar upp lagringsutrymme och räknas mot din lagringsutrymmesgräns.

När kopian raderas från mappen ”Skicka och spåra” raderas automatiskt filen som lagras i Skicka och spåra, tillsammans med alla tillhörande metadata och statistik. Om du återskapar originalfilen återskapas Skicka och spåra-filen och dess data.
Om du lägger till en fil till Skicka och spåra direkt från ditt Dropbox-konto skapas inte en ytterligare filkopia i mappen ”Skicka och spåra”.

När du raderar originalfilen från ditt Dropbox-konto raderas automatiskt filen och alla tillhörande metadata och statistik från Skicka och spåra också. Om du återskapar originalfilen återskapas Skicka och spåra-filen och dess data.
highlight icon

Obs! Radering av filkopior i Skicka och spåra är permanent. Alla metadata och datastatistik som är kopplade till filen kan inte återställas, även om källfilen förblir intakt.

Om du raderar filer direkt i Skicka och spåra påverkas inte källfilen på Dropbox-kontot, den lokala hårddisken, OneDrive, Google Drive eller mappen ”Skicka och spåra”.