Radera filer i Dropbox

Radera en fil från klienten

Linux

Ta bort en fil från din Dropbox med kommandot rm i terminalen. Radera filen eller mappen genom att dra och släppa filen i papperskorgen

Macintosh

Ta bort en fil från din Dropbox genom att dra och släppa den någonstans utanför Dropbox-mappen. Radera filen genom att dra filen eller mappen till papperskorgen på din Mac.

Vista/Win7/Win8/Win10

Ta bort en fil från din Dropbox genom att dra och släppa den någonstans utanför Dropbox-mappen. Radera filen genom att dra filen eller mappen till Windows papperskorg.

Radera en fil med dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com
  2. Klicka på ikonen (ellips) till höger om filnamnet.
  3. Klicka på Radera.

Radera filer permanent

När du tar bort en fil permanent går den inte längre att återskapa. Följ anvisningarna nedan om du vill radera en fil eller mapp permanent.

Radera filer permanent med filläsaren på dropbox.com:

1. Om du inte redan har gjort det, raderar du de filer du vill radera permanent med stegen som anges tidigare i den här artikeln.
  2. I filläsaren klickar du på papperskorgsikonen för att visa raderade filer.
  3. När du hittar filen eller mappen du vill radera permanent markerar du filen och klickar på Radera permanent.

Anmärkningar:

• Det är enbart ägaren av en delad mapp eller den person som från början laddat upp filen som kan radera en fil permanent.
  • Alla filer som visas i grått har raderats tidigare och kan fortfarande återställas eller raderas permanent.
  • Vill du radera en delad mapp permanent markerar du den delade mappen och klickar på Ta bort min åtkomst istället.
  • Ser du inte alternativet att radera filer permanent är det möjligt att din administratör har inaktiverat funktionen att radera filer permanent. Kontakta din teamadministratör för mer hjälp.

Radera filer permanent med sidan raderade filer på dropbox.com:

1. Om du inte redan har gjort det, raderar du de filer du vill radera permanent med stegen som anges tidigare i den här artikeln.
  2. Öppna sidan Raderade filer på dropbox.com.
  3. Klicka på ikonen (ikonen med tre punkter).
  4. Klicka på Radera permanent.
  5. Klicka på Radera permanent igen.

Som vi förklarar i vår Sekretesspolicy kan det ta en stund innan en fil fullständigt rensats ut från systemet efter en permanent radering. Om andra Dropbox-användare har samma filer som de du raderar permanent påverkas deras filer inte av raderingen.

Rensa ditt cacheminne

Dropbox skrivbordsapplikation behåller en cache av filer och mappar i Dropbox-mappen som du flyttar och raderar. Cacheminnet rensas automatiskt var tredje dag. Om du behöver radera känsliga filer omedelbart eller om du behöver frigöra lagringsutrymme kan du rensa cacheminnet manuellt genom att följa stegen i denna Hjälpcenterartikel.