Felmeddelandet ”Är du säker på att du vill radera filen?”

Uppdaterat Dec 15, 2023
Du kan se ett popup-meddelande som ber om din bekräftelse för att radera en fil eller mapp när du:
  • Raderar delade filer eller mappar från Dropbox-mappen på datorn.
  • Flyttar filer eller mappar från en delad mapp till en plats som andra medlemmar i mappen inte kan komma åt (som en privat mapp eller en mapp som inte är i ditt Dropbox-konto).
  • Flyttar filer eller mappar bort från ditt Dropbox-mapp.

Klicka på Avbryt om du inte vill radera eller flytta dessa filer. Klicka på Radera eller Flytta om du vill bekräfta raderingen eller flytten.

Om du raderar filer för att spara utrymme på hårddisken kan du pröva selektiv synkning eller ställa in att filer enbart ska vara online.

Krav för att ångra oavsiktliga raderingar på macOS

Dropbox-specifika filsystemsvarningar är endast tillgängliga på Mac-enheter som kör macOS 10.15 eller senare med Full diskåtkomst aktiverat för att ångra oavsiktliga raderingar.

Om du behöver aktivera Full diskåtkomst kan du använda följande steg:

1. Öppna Systeminställningar och klicka på Säkerhet och sekretess.
  2. Klicka på fliken Sekretess.
  3. Längst ner till vänster klickar du på låsikonen för att göra ändringar.
  4. Ange datorns lösenord och klicka på Lås upp.
  5. Bläddra ner till Full Disk Access och markera rutan bredvid Dropbox.
  6. Klicka på Avsluta nu för att avsluta och starta om Dropbox-appen.