{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Så här tvingar du en delad länk att ladda ner eller återges

Du kan utföra enkla ändringar av Dropbox-länkar för att dela filer som du vill. Du kan lägga till länkens webbadress för att tvinga innehållet att ladda ner eller återges i webbläsaren.

Så här tvingar du en Dropbox-länk att ladda ner

För att tvinga webbläsaren att ladda ner innehållet i en länk i stället för att visa den kan du använda dl=1 som frågeparameter i din URL. Till exempel:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

Obs! Den ursprungliga delningslänken kanske redan innehåller frågesträngsparametrar (t.ex. dl=0). Programutvecklare behöver kontrollera att man parsar adressen på rätt sätt och lägger till eller modifierar parametrar efter behov. Länkarna kan också omdirigeras till *.dropbox.com/s/dl

Så här tvingar du en fil att återges i en webbläsare

Vissa webbläsare är inte konfigurerade för att förhandsvisa filer på rätt sätt. Vissa filtyper kan laddas ner men inte öppnas, medan andra inte stöds alls, till exempel HTML.

Om du vill hoppa över förhandsvisningssidan och tillåta att webbläsaren återger filerna direkt kan du använda raw=1 som frågeparameter i din URL. Lägger du till raw=1 i en URL sker omdirigering till HTTP. Är du programutvecklare och använder en sådan URL i din egen kod bör du se till att programmet kan följa omdirigeringar.

Obs! Delade länkar återger inte HTML-innehåll i en webbläsare. Om du skapat en webbplats som visar HTML-innehåll direkt från Dropbox kommer detta inte längre att återges i webbläsaren. Själva HTML-innehållet finns fortfarande kvar i din Dropbox och kan delas. Länkarna kan också omdirigera till *.dropbox.com/s/raw

Dropbox Basic användare (gratis): Från 3 oktober 2016 kan du inte längre använda delade länkar för att rendera HTML-innehåll i en webbläsare. Om du skapat en webbplats som visar HTML-innehåll direkt från Dropbox kommer detta inte längre att renderas i webbläsaren. Själva HTML-innehållet finns fortfarande kvar i din Dropbox och kan delas.

Användare av Dropbox Plus och Dropbox Business: från 1 september 2017 kan du inte längre rendera HTML-innehåll.