Tvinga en fil eller mapp att laddas ner, eller att renderas på dropbox.com

Du kan utföra enkla ändringar av Dropbox-länkar för att dela filer som du vill.

Tvinga en fil eller mapp att ladda ner

För att tvinga webbläsaren att ladda ner en fil eller mapp i stället för att visa den kan du använda dl=1 som frågeparameter i din URL. Exempel:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

Obs! Den ursprungliga delningslänken kanske redan innehåller frågesträngsparametrar (t.ex. dl=0). Programutvecklare behöver kontrollera att man parsar adressen på rätt sätt och lägger till eller modifierar parametrar efter behov.

Rendera en fil i en webbläsare

Vissa webbläsare är inte konfigurerade för att förhandsvisa filer på rätt sätt. Vissa filtyper kan laddas ner men inte öppnas, medan andra inte stöds alls, till exempel HTML.

Om du vill hoppa över förhandsvisningssidan och tillåta att webbläsaren återger filerna direkt kan du använda raw=1 som frågeparameter i din URL. Lägger du till raw=1 i en URL sker omdirigering till HTTP. Är du programutvecklare och använder en sådan URL i din egen kod bör du se till att programmet kan följa omdirigeringar.

Dropbox Basic användare (gratis): Från 3 oktober 2016 kan du inte längre använda delade länkar för att rendera HTML-innehåll i en webbläsare. Om du skapat en webbplats som visar HTML-innehåll direkt från Dropbox kommer detta inte längre att renderas i webbläsaren. Själva HTML-innehållet finns fortfarande kvar i din Dropbox och kan delas. Mer information.

Användare av Dropbox Plus och Dropbox Business: från 1 september 2017 kan du inte längre rendera HTML-innehåll.