Hur använder jag startsidan på dropbox.com?

Visa dina filer och aktiviteter på ett enda ställe i nya dropbox.com och på startsidan för Dropbox Android- eller iOS-apparna. På startsidan går det att göra följande:

• Visa aktivitet i både Dropbox och Paper
  • Stjärnmärka filer, mappar och Paper-dokument för snabb åtkomst
  • Se ny Dropbox- och Paper-aktivitet från teammedlemmarna

Avsnitt i den här artiklen:

Vad är föreslagna filer?

Dropbox föreslår filer och mappar som du kanske vill komma åt utifrån hur du använder ditt konto. Om du till exempel öppnar en fil mer än en gång eller om du nyligen använt en fil kan den filen visas bland föreslagna filer.

De tre vanligaste föreslagna filerna visas högst upp på startsidan på dropbox.com. Klicka på Visa för att se de sex vanligaste förslagen.

Obs! Vill du dölja föreslagna filer klickar du på Dölj till höger om widgeten.

Vad är olästa meddelanden?

Visa nya aktiviteter sedan du senast använde Dropbox eller Paper. Detta innefattar dina senaste aktiviteter, när någon @nämner dig och kommentarstrådar du deltar i.

dropbox.com:

Ignorera olästa meddelanden på Dropbox webbplats:

1. Håll muspekaren över meddelandet.
  2. Klicka på Markera som lästa.

Android-appen:

Olästa meddelanden är markerade med blått. Markera ett enskilt meddelande som läst genom att trycka på det. Markera alla meddelanden som lästa:

1. Tryck på Visa alla under fliken Start i widgeten Meddelanden.
  2. Tryck på ✓✓ (dubbla bockar).

iOS-appen:

Olästa meddelanden är markerade med en blå punkt. Markera ett enskilt meddelande som läst genom att trycka på det. Markera alla meddelanden som lästa:

1. På fliken Hem trycker du på Visa alla i widgeten Meddelanden.
  2. Tryck på (ikonen med tre punkter) och välj sedan Markera alla som lästa.

Vad är stjärnmärkta filer och mappar?

I avsnittet Stjärnmärkta finns de filer, mappar och Paper-dokument du har stjärnmärkt. Här visas även objekt du har stjärnmärkt på andra enheter. Om du till exempel stjärnmärker en fil på mobilen ser du det objektet i avsnittet Stjärnmärkta på dropbox.com och på fliken Start i mobilapparna.

Det finns flera sätt att stjärnmärka objekt:

dropbox.com

• Håll muspekaren över objektets namn och välj sedan stjärnikonen
  • Välj stjärnikonen intill filnamnet när du förhandsvisar en fil
  • Klicka på intill filnamnet på sidan Filer eller Start och klicka sedan på Stjärnmärk

Det går för närvarande inte att stjärnmärka flera objekt samtidigt.

Android-app

• Tryck på  när du förhandsvisar en fil och tryck sedan på Stjärnmärk

iOS-app

• Tryck på Visa alla under widgeten Stjärnmärkt på fliken Start och tryck sedan på + (plus)
  • Tryck på när du förhandsvisar en fil och tryck sedan på Lägg till i Stjärnmärkt

Vad är senaste filer och mappar?

Avsnittet Senaste innehåller nyligen visade eller redigerade filer och Paper-dokument. De sorteras med de filer och dokument du senast visade högst upp.

dropbox.com

Dölj de senaste objekten genom att klicka på Dölj intill widgeten Senaste.

Android-app

Visa alla senaste aktiviteter genom att trycka på Visa alla. Dölj senaste objekt:

1. Öppna huvudmenyn.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Dölj senaste i Start.

iOS-app

Visa alla senaste aktiviteter genom att trycka på Visa alla. Dölj senaste objekt:

1. Tryck på personikonen.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Tryck på Dölj senaste.

Vad är fliken Filer?

Vyn Filer ger snabb åtkomst till en fullständig lista över filer och mappar i ditt Dropbox-konto.

Varför visas widgeten Uppladdningar i iOS-appen?

Widgeten Uppladdningar visas endast när det finns väntande uppladdningar. Väntande innebär att uppladdningen inte har startat eller att den inte är slutförd. Om det inte finns väntande uppladdningar visas inte widgeten Uppladdningar

Om du öppnar Uppladdningar kan du göra så här:

• Avbryta enskilda väntande uppladdningar genom att trycka på Avbryt
  • Avbryta alla väntande uppladdningar genom att trycka på Avbryt alla

Anmärkningar:

• Endast manuella uppladdningar startade med + (plus) visas i widgetenUppladdningar. Kamerauppladdningar visas inte i den här widgeten
  • Om det inte finns väntande uppladdningar visas inte widgeten Uppladdningar