Dropbox och ytterligare behörigheter på Mac

Om du använder Mac OS X kanske du har sett en auktoriseringsruta där du ska ange användarnamn och lösenord för datorn.
Apple dialogruta

Den här dialogrutan används för att ge Dropbox fler behörigheter i datorn, vilket aktiverar vissa Dropbox-funktioner, inklusive dessa:

• Automatiska appuppdateringar
  • Bättre kvalitet på synkroniseringen (specifikt hjälper dessa behörigheter oss att lättare upptäcka ändringar av filer i Dropbox-mappen och synkronisera dem med Dropbox)
  • Andra interaktioner i användargränssnittet (specifikt Dropbox-ikonen och integrationen av Finder i vissa Mac-versioner)

Utan dessa extra behörigheter får du inte tillgång till dessa funktioner eller till andra nya funktioner som kan kräva dessa behörigheter i framtiden.

Innebär detta att Dropbox kan se datorns lösenord?

Nej, Dropbox kan inte se, få tillgång till eller dela datorns lösenord på något sätt. När du anger datorns användarnamn och lösenord i den här dialogrutan ger du bara Dropbox de behörigheter som behövs för att aktivera dessa funktioner.

Är detta en Dropbox-dialogruta?

Nej. Detta är en dialogruta från Apple-systemet, inte en dialogruta från Dropbox. Mac OS X kräver lösenordsverifiering för ändring av vissa behörigheter och den här dialogrutan är en standardmetod som Mac OS X-appen använder för att få din tillåtelse.

Kan jag inaktivera dessa behörigheter?

Ja, du kan välja att klicka på Avbryt i stället för att godkänna dessa extra behörigheter. Men det betyder att de Dropbox-funktioner som räknas upp ovan inte kommer att fungera i din dator. Om du inte ger ditt godkännande blir du ombedd att ange ditt användarnamn och lösenord igen nästa gång du startar eller startar om Dropbox.

Hur relaterar dessa behörigheter till Hjälpmedel?

Du kanske har sett en lista för Dropbox i listan över hjälpmedelsappar i datorn. Dropbox kräver Mac OS X hjälpmedel för att vissa av funktionerna ska fungera korrekt.

Dessa extra behörigheter ger också åtkomst till Hjälpmedel.

Varför behöver Dropbox åtkomst till Hjälpmedel på min Mac?

Dropbox använder behörigheten till Apple Mac OS X Hjälpmedel för att fungera ordentligt. Specifikt använder vi Hjälpmedels-API:er för Dropbox-ikonen (en del av integrationen med Microsoft Office).

Hur aktiverar jag Hjälpmedel på min Mac?

När du installerar Dropbox ser du en dialogruta som ber om åtkomst till Hjälpmedel:

Dialogrutan för Dropbox-behörighet till Hjälpmedel
  1. Klicka på Ge Dropbox åtkomst— du dirigeras om till Säkerhet och sekretess i Systeminställningar.
  2. Klicka på låsikonen. Du blir ombedd att ange datorns användarnamn och lösenord.
  3. När den har låsts upp markerar du rutan bredvid Dropbox-ikonen för att aktivera Hjälpmedel.
  4. Klicka på låsikonen igen för att låsa systeminställningarna igen.

Hur inaktiverar jag Hjälpmedel på min Mac?

1. Öppna Systeminställningar och gå till Säkerhet och sekretess .
  2. Klicka på fliken Sekretess högst upp och välj sedan Hjälpmedel.
  3. Klicka på låsikonen. Du blir ombedd att ange datorns användarnamn och lösenord.
  4. När den har låsts upp avmarkerar du rutan bredvid Dropbox-ikonen för att inaktivera Hjälpmedel.

Obs! Om du klickar på minustecknet utan att avmarkera rutan kommer dina ändringar inte att börja gälla innan du startat om Dropbox.