Överför filer med Dropbox och Lenovo Migration Assistant

Uppdaterat Dec 15, 2023

Du kan överföra filer från en dator till en ny Lenovo-dator med Dropbox och Lenovo Migration Assistant.

Se till att Dropbox-klienten är installerad på både din gamla och nya dator. Om installationen slutförts ser du en Dropbox-mapp i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac) och Dropbox-ikonen visas i aktivitetsfältet (Windows) eller menyraden (Mac).

Innan du börjar

• Om du har ett stort antal filer kan du överväga att först överföra de du använder ofta. Överväg även att överföra i omgångar, under en natt eller helg.
  • Kontrollera att det finns tillräckligt med lagringsutrymme på hårddisken på datorn du överför till samt tillräckligt med lagringsutrymme på Dropbox-kontot. Läs om hur du kontrollerar tillgängligt Dropbox-lagringsutrymme.
  • Se till att båda datorerna är anslutna till internet och inloggade på Dropbox-klienten med samma Dropbox-konto.

Överför filer från en dator till en annan

1. Öppna Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac) på datorn du migrerar från och navigera till filerna som du vill överföra.
  2. Dra och släpp filerna till Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
    • Filerna laddas upp till Dropbox-kontot i molnet innan de synkas till din nya dator.

Överföringen är slutförd när alla filer och mappar är helt synkade till den nya datorn. En synkningsikon visas bredvid varje fil och mapp i Dropbox-mappen på båda datorerna för att visa dess synkningsstatus. Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac) visar även Dina filer är uppdaterade eller visar synkningsstatus på annat sätt.

Under överföringen

• Ändra inte inställningar, logga inte ut och stäng inte av datorerna under överföringsprocessen – klienten kan endast synka när du är inloggad.
  • Om du tappar internetanslutningen under överföringen kommer Dropbox pausa synkroniseringen och sedan återuppta den när du är ansluten igen.
  • Dropbox försöker ladda ner alla filer till ditt konto. Om det finns filer som du inte vill ska ta upp lagringsutrymme på din nya dator kan du använda Selektiv synkning för att endast lagra dem i molnet. Men du kan behöva vänta tills Dropbox har avslutat den första synkroniseringen innan alternativet Selektiv synkning blir tillgängligt.
  • Du kan kontrollera synkroniseringsstatus när som helst med klienten.
  • Tiden det tar för överföringen att slutföras beror på antalet filer du överför och på internetanslutningens hastighet. Läs om hur du styr bandbredden efter behov.

Efter överföringen

Se till att du är helt utloggad från Dropbox och att du avinstallerar Dropbox-klienten från den gamla datorn, om du senare vill ta bort filerna från den datorn – eller radera hårddisken helt. Detta säkerställer att synkroniserade filer inte raderas från Dropbox eller från din nya dator.