Använda Dropbox webbplats

Uppdaterat Jan 17, 2024

När du loggar in på dropbox.com har du åtkomst till alla filer och mappar på ditt Dropbox-konto. Du har även åtkomst till fil- och mappaktivitet, meddelanden, inställningar för onlinekonton och olika verktyg och funktioner, beroende på vilken plan du har.

Högst upp på sidan ser du alternativ för att söka i innehåll, åtkomsthjälp och tillkännagivanden samt hantering av kontoinställningar. Du kan använda knappar i åtgärdsfältet för att göra arbetsflödet smidigare. Använd sidomenyn till vänster för att snabbt gå mellan filer och mappar.

Sökning, appar, meddelanden, inställningar och knappar

Längst upp på sidan hittar du följande:

Ladda upp, skapa, organisera och ytterligare funktioner

Vänster sidomeny

Du hittar alla dina filer och mappar i den vänstra sidomenyn. De tillgängliga alternativen beror på vilken kontotyp du har. Vissa alternativ kommer att finnas under Mer i den vänstra sidomenyn, beroende på vilken plan du har.

Alla filer

Klicka på Alla filer för att komma åt alla filer och mappar som du har lagt till i ditt Dropbox-konto, inklusive filer och mappar som är Förslag, Senaste och Stjärnmärkta , material som är enbart online och material som hanteras med selektiv synkning. Bläddra eller sortera dina filer och mappar och dela dem snabbt eller förhandsvisa eller öppna dem. Ovanför listan med filer och filtren kan du ladda upp material från din dator och skapa nya filer och mappar.

Foton

Klicka på Foton för att visa, komma åt och snabbt hämta dina foton och videofiler på en plats. Foton och videor som du laddar upp i Dropbox-kontot visas automatiskt här.

highlight icon

Obs! Sidan Foton är endast tillgänglig för kunder med planerna Dropbox Basic, Plus, Family och Professional.

Signaturer

Skapa en mall, skicka en fil för underskrift eller självsignera PDF-filer. Läs mer om hur du skickar en begäran om underskrift.

Skicka och spåra

Spåra analyser i realtid för dina filer. Du kan skicka dina filer med säkra länkar, kontrollera åtkomst med lösenord, samla in mejl och spåra analyser av varje sida för att göra uppföljningar med läsarna.

highlight icon

Obs! Sidan Skicka och spåra är endast tillgänglig för kunder med Dropbox Essentials, Business eller Business Plus.

Mappar

Klicka på högerpilen ”>” bredvid Mappar för att expandera listan med alla dina mappar i den vänstra sidomenyn. Du kan dra och släppa filer och mappar från huvudfillistan till den vänstra sidomenyn för att snabbt organisera filerna.

• Håll muspekaren över namnet på en mapp och klicka på ”...” (ellips) för att dela den och se andra åtgärder.
  • Klicka på namnet på en mapp för att öppna den och se dess översikt och innehåll.
  • Klicka på namnet på en fil för att öppna förhandsgranskningen och se kommentarer, filaktivitet och andra alternativ.
  • För att se tidigare versioner av en fil eller mapp går du till versionshistorik.
highlight icon

Obs! Kunder med Dropbox Plus, Family, Professional, Standard, Advanced och Enterprise kan också få tillgång till Dropbox Rewind för att ångra ett större antal ändringar och återställa mappar eller hela konton till ett tidigare tillstånd.

Delat

Få snabb åtkomst till alla filer och mappar som har delats med dig eller som du har delat med andra

• Klicka på fliken Senaste längst upp på sidan för att se delat material efter datum.
  • Klicka på fliken Mappar eller Filer för att se delat material efter typ.
  • Klicka på fliken Länkar om du vill se filer och mappar som har delats med en länk.

Du kan skapa nya delade mappar genom att klicka på Delat i den vänstra sidomenyn och sedan på Skapa delad mapp ovanför listan över filer.

Filinlämningar

Hantera filinlämningar och kontrollera hur många avsändare som har svarat och hur många filer som lagts till.

• Klicka på fliken Öppna för att se filinlämningar som inte är färdiga. Klicka på ”skicka mejl”-ikonen (pappersflygplan) bredvid en filinlämning för att dela den via mejl. Eller klicka på länkikonen (kedja) för att kopiera och dela en länk.
  • Klicka på fliken Stängda om du vill se filinlämningar som har gått ut eller som du har stängt. Klicka på ”...” (ellips) bredvid namnet på en filinlämning om du vill öppna den på nytt.

Du kan skapa nya filinlämningar genom att klicka på Filinlämningar i sidomenyn och sedan på Ny inlämning ovanför listan över filinlämningar.

Borttagna filer

Få åtkomst till filer och mappar du raderat från ditt konto, grupperade efter datum.

• Klicka på namnet på en fil eller mapp för att återskapa den. Om flera filer raderats samma dag kan du välja i en lista över filer som ska återskapas.

Du kan filtrera raderade filer efter datum, användare och mapp genom att klicka på Raderade filer i den vänstra sidomenyn.

highlight icon

Obs! Hur länge Dropbox lagrar raderade filer beror på vilken plan du har. Läs mer om versionshistorik.

Adminkonsol

Administratör på teamnivå kan hantera medlemmar och inställningar från adminkonsolen. Vilka alternativ du ser i vänstra sidomenyn beror på kontotyp och administratörsroll.

• Insikter: Se viktig statistik om teamets aktiviteter samt genvägar till vanliga administratörsåtgärder.
  • Medlemmar: Lägg till och hantera enskilda medlemmar i teamet.
  • Aktivitet: Övervaka och rapportera om teamets arbetsflöde.
  • Material: Hantera ditt teams delade mappar och teammappar.
  • Grupper: Övervaka och hantera både användarhanterade och företagshanterade grupper.
  • Säkerhet: Hantera säkerhetspolicyer för ditt team, inklusive säkerhetsvarningar, extern delning och lösenord.
  • Fakturering: Hantera din plan, visa fakturor, ändra faktureringsfrekvens eller uppdatera betalningsmetod.
  • Klassificerat: Hantera ditt teams policy för hemligstämpling.
  • Inställningar: Ändra inställningar för hela teamet, från medlemmar och säkerhet till delning, appar och tilläggsfunktioner.
  • Hjälp: Få tillgång till självbetjäningsresurser och kontakta Dropbox-support.

Profilmeny

Om du klickar på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger kan du komma åt följande alternativ. De tillgängliga alternativen beror på vilken kontotyp du har.

Uppgradera

Uppgradera ditt Drobpox Basic-konto. Läs om hur du hanterar din personliga prenumeration eller teamprenumeration på Dropbox

Inställningar

Få åtkomst till och hantera dina kontoinställningar, inklusive information om plan och fakturering, inställningar och anslutna appar. Ta reda på hur du hanterar dina kontoinställningar.

Hantera konto (endast Dropbox Basic)

Granska eller uppgradera din plan, kontrollera tillgängligt lagringsutrymme, anpassa kontoinställningar eller lös in en licensnyckel.

Automatiseringar

Konfigurera automatiseringar, till exempel namnkonventioner, taggning och andra organiseringsalternativ. Läs om att konfigurera Dropbox-automatiseringar.

Visa team och grupper

Organisera teammedlemmar i grupper i ditt Dropbox-teamkonto. Läs om att skapa och hantera grupper.

highlight icon

Obs! Det här alternativet är endast tillgängligt för kunder med Dropbox-teamkonton.

Installera Dropbox-appen

Ladda ner och installera Dropbox-klienten. Läs mer om att ladda ner Dropbox-klienten.

Tema

Aktivera ljust eller mörkt läge på dropbox.com. Så här gör du:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Tema.
  4. Välj ett av följande alternativ:
    • Ljust läge
    • Mörkt läge
    • Operativsystem
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla kunder med en betald Dropbox-plan.

highlight icon

Obs!

Om du väljer Operativsystem kommer ditt Dropbox-konto som standard att ha samma inställningar som din Windows- eller Mac-enhet.Läs om hur du växlar till ett ljust eller mörkt läge på Windows 10, Windows 11 och Mac

Logga ut
Logga ut från ditt konto på dropbox.com. Läs mer om att logga in eller ut från Dropbox.

Språk
Ändra önskat språk för dropbox.com. Läs mer om hur du ändrar språk och datumformat för ditt konto.

Lägg till ett personligt konto eller ett teamkonto
Koppla ett Dropbox-teamkonto till ett personligt Dropbox-konto. Läs om hur du kopplar och kopplar från Dropbox-konton.

Byta konton
Byt till ett kopplat Dropbox-konto.