Dropbox webbplats: en översikt

Skapa ett objekt på en tidslinje i Paper

Lägga till ett objekt på tidslinjen:

1. Klicka på kolumnen under önskat startdatum.
  2. Lägg till en rubrik och beskrivning.
  3. Dra objektets kanter till önskat slutdatum eller skriv det för hand under rubriken.

Den här artikeln är en grundläggande översikt över Dropbox webbplats med länkar till användbara artiklar. Har du en mer specifik fråga kan du söka artiklar i hjälpcentret

Några av de senaste ändringarna på Dropbox webbplats att känna till:

• Sidan Händelser (Händelselogg) har ersatts av fliken Aktivitet för enskilda filer och mappar.

Start

Logga in på dropbox.com för att komma till sidan Start. Med startsidan kommer du snabbt åt dina filer och mappar som är: förslag, olästa, stjärnmärkta och senaste.

På Dropbox startsida kan du också göra följande:

Filer

Klicka på Filer i den vänstra navigeringsmenyn för att se alla filer och mappar som finns i ditt Dropbox-konto.

I fönstret Filer går det att

Paper

Klicka på Paper i den vänstra navigeringsmenyn för att se alla dina Dropbox Paper-filer och skapa nya.

Paper är en Dropbox-produkt som hjälper dig att arbeta i realtid med teamet. Det går att skriva tillsammans, dela kommentarer, bädda in bilder med mera. Om du har ett Dropbox-konto får du använda Paper utan kostnad.

Monter

Klicka på Showcase i den vänstra navigeringsmenyn för att se alla dina montrar och skapa nya.

Dropbox Showcase är ett sätt att dela ditt arbete med partner och kunder på en enda sida. Du kan vägleda människor genom innehållet, lägga till det egna varumärket och automatiskt få koll på vem som visar, laddar ner och kommenterar.

ny dropboxdesign

Växla mellan kopplade konton

Växla till ditt personliga konto från ditt arbetsrelaterade konto genom att klicka på namnet på teamet längst ner till vänster på navigeringsmenyn på startsidan. Du kan nu välja ditt personliga konto. Klicka på namnet igen för att kunna växla tillbaka till ditt arbetsrelaterade konto.

I den gamla designen kunde du ändra vilket konto som skulle visas på sidbasis. I den nya designen ser du att samma konto visas på alla sidor tills du växlar konto. När du söker eller visar meddelanden ser du bara resultat för det konto du för närvarande använder, inte för båda dina konton.

ny dropboxdesign

Kryssrutor låter dig vidta åtgärder för filer eller mappar

I den gamla designen högerklickade du för att vidta åtgärder för filer eller mappar. Vida en åtgärd för en fil eller mapp i den nya versionen:

Om du pekar med musen över ett fil- eller mappnamn får du också se en ikon med tre punkter (…). Klicka på ikonen med tre punkter (…) för fler alternativ, som Lägg till kommentar, Ändra namn, eller Radera. Klicka på det vita utrymmet bredvid namnet på filen eller mappen för att öppna.

Vidta åtgärder för alla filer eller mappar som visas på sidan genom att klicka på kryssrutan bredvid Namn längst upp på sidan.

Obs! Om du har ett annat aktivt webbläsarfönster visas inte kryssrutorna när du pekar på fil- eller mappnamnen. Klicka på webbläsarfönstret för att göra det aktivt.

Se dina teammedlemmar

Dropbox Business-användare ser namnet på sitt team längst ner på navigeringsmenyn på startsidan. Visa en medlemslista genom att klicka på teamets namn och sedan på Grupper och Medlemmar.

Använd tabellvyn för att bläddra bland filer

Tabellvyn är ett nytt sätt att visa miniatyrbilder av dina filer. Använda tabellvyn:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på ikonen under sökfältet längst upp på sidan (ikonen ser ut som tre staplade linjer).
  4. Klicka på Tabell.

När du befinner dig i tabellvyn klickar du på rubriken Namn längst upp till vänster för att visa dina filer sorterade efter namn, datum för sista filändring, filtillägg, filtyp, filstorlek eller antalet medlemmar som kan visa filen.

Du väljer en fil genom att hålla markören över den och klicka på bocken som visas. Du kan också välja flera filer för att flytta eller radera alla på en gång.

Startsidan på dropbox.com

I detta avsnitt beskrivs en funktion som just nu är i alfa och tillgänglig för endast ett begränsat antal personer. Läs mer om Dropbox alfa- och betaprogram.

Startsidan på dropbox.com visar all viktig information i ditt konto, inklusive detta:

• Oläst: Ny aktivitet sedan du senast använde Dropbox. Detta innefattar teamets senaste aktivitet, när någon @nämner dig och eventuella kommentartrådar du deltar i.
  • Stjärnmärkta: Filer och Paper-dokument du markerat som favoriter.
  • Nyligen visade: Filer och Paper-dokument du nyligen visat eller redigerat, i den ordning du öppnat dem.

För att nå dina Dropbox-filer klickar du på Filer till vänster på startsidan. Filer är som den tidigare startsidan på dropbox.com.