Så här öppnar du och redigerar Dropbox-filer med tredjepartsappar

Uppdaterat Feb 01, 2024
Du kan öppna och redigera Dropbox-filer med appar från tredje part direkt från ditt Dropbox-konto. Den nya redigerade filen sparas tillsammans med din ursprungliga fil, men det redigerade filnamnet kommer att ha ytterligare information tillagt.
  1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över namnet på filen du vill öppna och klicka på "" (ellips).
  3. Håll muspekaren över Öppna och klicka på tredjepartsappen du vill öppna filen med.
    • Obs! Alternativen i rullgardinsmenyn beror på vilken typ av fil du försöker öppna. Om appen du behöver inte visas klickar du på Anslut appar och följer instruktionerna för att ansluta en app, eller läs mer om att ansluta appar. Om menyn Öppna inte visas, se nedan.
  4. När du har redigerat eller vidtagit åtgärder på filen, spara eller tillämpa ändringarna (detta steg varierar beroende på vilken app som används).
  1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Högerklicka på namnet på den fil du vill öppna och klicka på Öppna med ….
  3. Klicka på den tredjepartsapp du vill öppna filen med och klicka sedan på OK.
    • Obs! Alternativen i appen beror på vilken typ av fil du försöker öppna. Du kan klicka på Fler appar för fler alternativ.
  4. När du har redigerat eller vidtagit åtgärder på filen, spara eller tillämpa ändringarna (detta steg varierar beroende på vilken app som används).

Om menyn Öppna inte visas

Det finns flera orsaker till varför menyn Öppna inte syns:

• Filen har inte sparats i ditt Dropbox-konto. Detta händer om någon delade filen med dig men du sparade den inte i ditt Dropbox-konto.
  • Din administratör har inaktiverat möjligheten att ansluta nya applikationer. Om du är medlem i ett Dropbox-team kanske du inte ser menyn Öppna om din administratör har inaktiverat möjligheten att ansluta tredjepartsprogram till ditt Dropbox-konto.