Vilka är systemkraven för Dropbox?

För att få den bästa upplevelsen, ha alltid enheten uppdaterad med den senaste versionen av Dropbox-appen och kör den på en enhet med minst

• 500 MB hårddiskutrymme
  • 2 GB RAM

Välj din enhet eller ditt operativsystem för att hitta systemkraven:

Ytterligare uppdateringar kan krävas för att köra:

Systemkrav för Dropbox iOS mobilapp

OM du har en iPhone, iPad eller iPod Touch och vill köra Dropbox-appen behöver du följande:

Systemkrav för Dropbox Android mobilapp

Om du har en Android-telefon och vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

Systemkrav för Dropbox-appen för Windows 10 i S-läge

Om du använder Windows 10 i S-läge (Universal Windows-plattformen) på din enhet och du vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

Systemkrav för Dropbox-appen för Mac-datorer

Om du har en Mac-dator och vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

Systemkrav för Dropbox-appen för Windows-datorer

Om du använder Windows (inte i S-läge) och du vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

Systemkrav för Dropbox-appen för Linux-datorer

Nödvändiga krav för Linux

Om din dator kör Linux och du vill köra Dropbox-appen måste du använda följande:

• Operativsystemet Ubuntu 14.04 eller senare, Fedora 21 eller senare
  • Glibc 2.19 eller senare
  • Den senaste Dropbox-appen för Linux
  • En Dropbox-mapp på en ext4-formaterad hårddisk eller partition
    • Obs! ecryptfs stöds inte, men Dropbox fortsätter att synkas med de filsystem som stöds och som krypteras med fullständig diskkryptering (t.ex. LUKS)

Obs! Om enheten inte uppfyller dessa operativsystemkrav kan det fortfarande gå att använda Dropbox-klienten, men resultaten kan variera.

• Om du upplever ett problem och kontaktar Dropbox-support utan de korrekta systemkraven för Linux, kommer du att bli ombedd att använda de korrekta systemkraven

Den fullständiga Dropbox-klienten på Linux

Dessutom: om du vill ha den fullständiga Dropbox-klienten måste du använda följande:

• En dator som kan köra det operativsystem som krävs samt någon av följande datormiljöer:
    • GNOME-skal (kan behöva tillägget TopIcons för att få systemfältsikonen)
    • Unity
    • GNOME Classic
    • XFCE med motsvarande Nautilus-beroenden
  • Dessa ytterligare krav, när det är tillämpligt:
    • GTK 2.24 eller senare
    • Glib 2.40 eller senare
    • Libappindicator 12.10 eller senare
    • Nautilus 3.10.1 eller senare

Köra Dropbox-appen headless på Linux

Om du vill köra Dropbox-appen ”headless” (endast via kommandoraden) behöver du bara de nödvändiga kraven för Dropbox-appen. Då kan du installera klienten och använda Linux Command Line Interface (CLI) till att styra klienten.

Systemkrav för dropbox.com

Du kan överföra och ladda ner filer från dropbox.com med de flesta moderna webbläsare. Dropbox.com fungerar dock bäst på de två senaste versionerna av:

Systemkrav för Dropbox Paper och Dropbox Showcase

Du kan använda Dropbox Paper och Dropbox Showcase i de flesta moderna webbläsare. De fungerar dock bäst på de två senaste versionerna av

Dropbox Paper mobilapp

För iPhone, iPad och iPod Touch:

För Android-telefoner:

Systemkrav för IPv6-adressering

Dropbox-klienten stöder anslutning på nätverk som använder IPv6-adresser.

Krav

• En uppdaterad version av Dropbox-klienten
  • En fungerande DNS64/NAT64 gateway

Dropbox detekterar automatiskt adressprotokollet som används i nätverket. Använder ditt interna nätverk IPv6-adresser så fungerar klienten inom denna miljö.

Dual-stack (eller inbyggd dual-stack) IP-implementering

Med dual-stack IP-implementering där både IPv6 och IPv4 finns tillgängliga använder Dropbox IPv6-nätverket som standard. Om IPv6-adresser är långsamma att hitta övergår klienten till IPv4.

Observera att LAN-synkning använder IPv4. Om ditt nätverk stöder enbart IPv6 kan du inte använda LAN-synkning.