Dropbox systemkrav

Dropbox rekommenderar att du alltid använder de senaste uppdateringarna för operativsystemet eller enheten för att säkerställa kompatibiliteten.

Datorklient

Klienten fungerar på operativsystemen Windows, Mac OS X och Linux. För att köra Dropbox-appen på datorn måste du ha följande:

Windows

• 7
  • 8
  • 8.1
  • 10

Obs! Om du kör en äldre version av Windows operativsystem kan du få ett mejl från Dropbox om att operativsystemet inte längre stöds. Läs mer.

Mac

• OS X Mavericks (10.9) upp till macOS Sierra (10.12)
    • Dropbox-klienten version 10.4.26 eller högre krävs för macOS Sierra (10.12)
    • Obs! Du kan få en annan upplevelse än väntat när du använder macOS Sierra (10.12). Läs mer om Dropbox kompatibilitet med macOS Sierra.
    • Obs! Mac OSX 10.9 eller senare krävs för smart synkning.

Obs! Om du kör en äldre version av Mac operativsystem kan du få ett mejl från Dropbox om att operativsystemet inte längre stöds. Läs mer.

Linux

Se det avancerade avsnittet i slutet av artikeln för integrationskrav för användargränssnitt.

• Ubuntu 10.04 eller senare
  • Fedora 19 eller senare

Förutom ett operativsystem som stöds kräver Dropbox ett filsystem som stöder utökade attribut (xattr). Standardfilsystem (t.ex. NTFS, HFS, ext4) stöder även utökade attribut i operativsystemen.

Anmärkningar:

• Om du kör en version av Windows som stöds men du meddelas att datorn inte stöds kan det hända att du kör Dropbox i en konfigurering som inte stöds. Läs mer.

Stöd för IPv6-adressering

Dropbox-klienten stöder anslutning på nätverk som använder IPv6-adresser.

Krav

• Version 24.3 eller senare av Dropbox-klienten
  • En fungerande DNS64/NAT64 gateway

Dropbox detekterar automatiskt adressprotokollet som används i nätverket. Använder ditt interna nätverk IPv6-adresser fungerar klienten inom denna miljö.

Dual-stack (eller inbyggd dual-stack) IP-implementering

Med dual-stack IP-implementering där både IPv6 och IPv4 finns tillgängliga använder Dropbox IPv6-nätverket som standard. Om IPv6-adresser är långsamma att hitta övergår klienten till IPv4.

Obs! LAN-synkning använder IPv4. Om ditt nätverk stöder enbart IPv6 kan du inte använda LAN-synkning.

För dropbox.com

Du kan överföra och ladda ner filer från dropbox.com med de flesta moderna webbläsare, men dropbox.com fungerar bäst på de två senaste versionerna av:

Obs! Vissa funktioner kanske inte stöds helt i äldre versioner av dessa webbläsare eller i andra webbläsare än dem som anges ovan.

Mobilappar

Dropbox finns även tillgängligt på en rad olika mobila enheter:

iPhone-app

• iOS 9 eller senare
  • iOS 9-kompatibel enhet
  • Ett Apple-ID för åtkomst till App Store

iPad-app

• iOS 9 eller senare
  • iOS 9-kompatibel enhet
  • Ett Apple-ID för åtkomst till App Store

Android-app

• Android OS 4.1 och senare

App för Windows Phone

• En Windows Phone
  • Windows Phone 8.0 eller senare
  • Ett Microsoft-konto för att få tillgång till Windows Phone Store

App för Windows tablet

• En Windows tablet
  • Windows 8.1 eller Windows RT
  • Ett Microsoft-konto för att få tillgång till Windows Store

Mobil webbläsare

Den mobiloptimerade versionen av Dropbox bör fungera på alla webbläsare: http://m.dropbox.com

Dropbox Paper

Dropbox Paper finns på paper.dropbox.comoch via Paper mobilappar:

paper.dropbox.com

Dropbox Paper-mobilappar

iOS-app

• iOS 9 eller senare
  • iOS 9-kompatibel enhet
  • iPhone, iPad och iPod Touch

Android-app

• Android OS 4.4 eller senare

Installationsprogrammet för Linux

Dropbox stödjer följande datormiljöer:

• Ubuntu (Unity) och GNOME Classic, fullständigt stöd med paketet på vår installationssida.
  • XFCE stöds om motsvarande Nautilus-beroenden installeras.
  • GNOME-skalet visar inbyggda filöverlappningar, men kräver tillägget TopIcons för att kunna visa appindikatorn (fältikon).

Om din datormiljö inte stöds går det att styra Dropbox med Linux kommandorad (CLI). Läs mer.

Dropbox använder QT 5.5 och behöver därför följande programvara för att fungera i datormiljöer:

• GTK 2.12 eller högre
  • GLib 2.22 eller senare
  • Libnotify 0.4.4 eller högre
  • Libappindicator 1.0
  • Nautilus 2.30.0 eller högre

Källkoden för Nautilus-installationsprogrammet har släppts under en MIT-licens och det finns personer som skapat versioner från källkoder från olika versioner av Gentoo, Arch Linux, OpenSUSE och Debian. Dina resultat kan variera.

Köra flera applikationer

Dropbox fungerar bäst när programmet är den enda klienten som interagerar med Dropbox-mappen. Det finns inte stöd för flera Dropbox-klienter eller andra synkningsapplikationer som interagerar med samma Dropbox-mapp.