{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Vilka är systemkraven för Dropbox?

Dropbox rekommenderar att du alltid använder de senaste uppdateringarna för operativsystemet eller enheten för att säkerställa kompatibiliteten. Välj bland alternativen nedan för att se en lista över krav för att köra Dropbox.

Avsnitt i den här artiklen:

Systemkrav för Dropbox-klienten

Klienten fungerar på operativsystemen Windows, Mac och Linux. För att köra Dropbox-appen på datorn måste du ha följande:

• Windows: 7, 8, 8.1, eller 10
    • Dropbox-mappen måste vara på en NTFS-formaterad hårddisk
  • Mac: OS X Mavericks (10.9) upp till macOS High Sierra (10.13)
  • Linux: Ubuntu 14.04 eller senare, Fedora 21 eller senare
    • Dropbox-mappen måste vara på en ext4-formaterad hårddisk eller partition
    • Obs! ecryptfs stöds inte, men Dropbox fortsätter att synkas med de filsystem som stöds och som krypteras med fullständig diskkryptering (t.ex. LUKS)

Tänk på följande om klienten

Systemkrav för Dropbox webbplats (dropbox.com)

Du kan överföra och ladda ner filer från dropbox.com med de flesta moderna webbläsare. Dropbox.com fungerar dock bäst på de två senaste versionerna av:

Det kan hända att några funktioner inte stöds helt i äldre versioner av dessa webbläsare eller i webbläsare som inte finns uppräknade ovan.

Jag ser meddelandet "Webbläsaren är inte säker" när jag försöker köpa en prenumeration på Dropbox

Ser du felet "Webbläsaren är inte säker" medan du försöker köpa en prenumeration på Dropbox måste du uppgradera till en nyare version av webbläsaren för att kunna slutföra köpet. Uppdatera webbläsaren till en av versionerna ovan.

För att kunna behandla kunders betalningar med kontokort på vår webbplats måste Dropbox följa PCI. Nyligen gjorde PCI SSA (Payment Cards Industry Security Standards Council) en uppdatering av sina krav på behandling av betalningar och vissa äldre webbläsarversioner har inte stöd för de nya säkerhetsprotokollen.

Systemkrav för Dropbox iOS-appar

• iOS 10 eller senare
    • En iOS 10-kompatibel enhet
    • Ett Apple-ID för åtkomst till App Store

Ladda ner Dropbox-apparna för iPhone och iPad.

Den mobiloptimerade versionen av Dropbox bör fungera på alla webbläsare och alla enheter: http://m.dropbox.com.

Systemkrav för Dropbox Android-app

• Android OS 4.4 och senare

Ladda ner Dropbox-apparna för Android.

Den mobiloptimerade versionen av Dropbox ska fungera på alla enheter. Gå bara till dropbox.com i webbläsaren.

Systemkrav för Dropbox Universal Windows-appen

• En Windows 10-enhet med Microsoft Store tillgänglig
    • Ett Microsoft-konto för att installera appar från Microsoft Store
    • En aktuell version av Windows operativsystem:
      • Windows 10 Creator-uppdatering (15063) eller senare

Hämta Dropbox-appen från Microsoft Store.

Den mobiloptimerade versionen av Dropbox ska fungera på alla enheter. Gå bara till dropbox.com i webbläsaren.

Systemkrav för Dropbox Paper

paper.dropbox.com

Dropbox Paper-mobilappar

iOS-app

• iOS 10 eller senare
    • iOS 10-kompatibel enhet
    • iPhone, iPad och iPod Touch

Android-app

• Android OS 5.0 eller senare

Systemkrav för Dropbox Showcase

Du kan använda showcase.dropbox.com i de senaste mobila och datorversionerna av

• Chrome
  • Firefox
  • Microsoft Edge
  • Opera
  • Safari

Det kan hända att några funktioner inte stöds helt i äldre versioner av dessa webbläsare eller i webbläsare som inte finns uppräknade ovan.

Systemkrav för Dropbox installationsprogram för Linux

Dropbox stödjer följande datormiljöer:

• Ubuntu (Unity) och GNOME Classic, fullständigt stöd med paketet på vår installationssida.
  • XFCE stöds om motsvarande Nautilus-beroenden är installerade
  • GNOME-skalet visar inbyggda filöverlappningar, men kräver tillägget TopIcons för att kunna visa appindikatorn (fältikon)

Om din datormiljö inte stöds går det att styra Dropbox med Linux kommandorad.

Dessutom behöver Dropbox följande program för att fungera i datormiljöer:

• Glibc 2.19 eller senare
  • GTK 2.24 eller senare
  • Glib 2.40 eller senare
  • Libappindicator 12.10 eller senare
  • Nautilus 3.10.1 eller senare

Källkoden för Nautilus-installationsprogrammet har släppts under en MIT-licens och det finns personer som skapat versioner från källkoder från olika versioner av Gentoo, Arch Linux, OpenSUSE och Debian. Dina resultat kan variera.

Stöd för IPv6-adressering

Dropbox-klienten stöder anslutning på nätverk som använder IPv6-adresser.

Krav

• En aktuell, fungerande version av Dropbox-klienten
  • En fungerande DNS64/NAT64 gateway
  • Dropbox detekterar automatiskt adressprotokollet som används i nätverket. Använder ditt interna nätverk IPv6-adresser så fungerar klienten inom denna miljö.

Dual-stack (eller inbyggd dual-stack) IP-implementering

Med dual-stack IP-implementering där både IPv6 och IPv4 finns tillgängliga använder Dropbox IPv6-nätverket som standard. Om IPv6-adresser är långsamma att hitta övergår klienten till IPv4.

Obs! LAN-synkning använder IPv4. Om ditt nätverk stöder enbart IPv6 kan du inte använda LAN-synkning.

Min dator stöds inte längre eller stöds snart inte. Vad ska jag göra?

Vi släpper regelbundet nya versioner av Dropbox-klienten med fler funktioner, bättre prestanda och förbättrad säkerhet. Dessa versioner är inte alltid kompatibla med äldre operativsystem. Ibland upphör vi med vårt stöd av Dropbox-appen för dessa operativsystem för att anpassa våra produkterbjudanden. Där ingår följande nya förändringar:

Mac OS

• I maj 2015 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för macOS-versionerna OS X 10.4 och OS X 10.5
  • I januari 2018 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för macOS-versionerna OS X 10.6 och OS X 10.7
  • Windows

• I augusti 2016 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för Windows XP
  • I januari 2018 slutade Dropbox-klienten att ha stöd för Windows Vista

Linux

• I oktober 2018 slutar Dropbox-appen att stödja Ubuntu 10.04–13.10 och Fedora 19 och 20.
  • Om du använder Dropbox-klienten på en dator med något av dessa operativsystem och du väljer att inte uppdatera operativsystemet ligger dock filerna säkert i Dropbox-kontot. Du kan nå dem från en annan enhet som stöds eller via dropbox.com om du använder en webbläsare som stöds.

Vad betyder det för mig?

När ett operativsystem inte längre stöds slutar Dropbox-programmet att synkronisera ändringar i filer och mappar. Du loggas också ut ur Dropbox-klienten på den datorn.

Om du vill fortsätta att använda Dropbox-klienten på den datorn när operativsystemet inte längre stöds måste du uppdatera operativsystemet till en version som stöds.

• Anvisningar om hur du uppdaterar operativsystemet Windows hittar du på Microsofts webbplats
  • Instruktioner om hur du uppdaterar macOS-operativsystemet finns på Apples webbplats
  • Anvisningar om hur du uppdaterar operativsystemet Linux hittar du på Ubuntus webbplats eller Fedoras webbplats
  • Se vilken version av ett operativsystem som körs på datorn:

1. Gå till Dropbox-kontosidan.
  2. Bläddra till Enheter.
  3. Under Senaste aktivitet, peka på ”i”-ikonen för att se enhetens operativsystem.

Dropbox Business-administratörer

Du kan se om medlemmar i teamet kör Dropbox-klienten på ett äldre operativsystem som inte längre stöds:

1. Logga in på dropbox.com med ditt administratörskonto.
  2. Gå till följande länk: https://www.dropbox.com/team/admin/settings/end_of_support

Jag fick ett mejl om det här, men jag kör inte något av de operativsystem som finns med i artikeln

Om du fick ett mejl om att support upphör men du inte kör något av de operativsystem som nämns i den här artikeln kan det vara så att Dropbox-appen körs i en konfiguration som inte stöds. Läs igenom listan över operativsystem som stöds och observera att versioner som inte uttryckligen nämns där inte stöds.

Kör du Windows ska du kontrollera att Dropbox inte körs i kompatibilitetsläge. Vill du köra Dropbox-klienten måste du inaktivera kompatibilitetsläget.