Så här flyttar du filer mellan två Dropbox-konton

Uppdaterat Jan 29, 2024

Det enklaste sättet att flytta filer mellan konton är via en delad mapp.

Dropbox-teamkonton: Läs om hur du flyttar filer mellan dina båda konton.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Från ditt första konto ...

1. Logga in på det konto som har filerna du vill flytta.
  2. Skapa en delad mapp och bjud in ditt andra konto.
  3. Flytta filer manuellt genom att dra och släppa dem till den delade mappen du just skapat.
  4. Logga ut från det här kontot.

Från ditt andra konto ...

1. Logga in på dropbox.com med mejladressen för ditt andra konto.
  2. Klicka på Delad i den vänstra sidomenyn.
    • Klicka på Mer i den vänstra sidomenyn om du inte ser Delad.
  3. Håll markören över mappen som du just delade och klicka på Gå med i mapp.
  4. Mappen öppnas och du kan nu flytta filerna från den mappen till andra platser i Dropbox-kontot.

När filerna väl har flyttats från den delade mappen är de inte längre tillgängliga från det första kontot.

magic wand icon

Du kan lämna den delade mappen när du är klar med att flytta filer, eller behålla den i fall ni någonsin behöver byta filer mellan kontona igen.