Varför fick jag en förfrågan om filinlämning?

Uppdaterat Jan 22, 2024

Har du fått en förfrågan om filinlämning betyder det att någon med ett Dropbox-konto skulle vilja få filer av dig.

Man måste inte ha något Dropbox-konto eller vara inloggad för att kunna svara på en filinlämning. Men har du ett Dropbox-konto kan du logga in och ladda upp filer direkt från ditt konto.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Så här skickar du filer via filinlämning

Du kan få en filförfrågan i ett mejl eller som en länk. Så här skickar du filer till en Dropbox-användare genom en filinlämning:

1. Öppna din inbjudan till filinlämning eller klicka på länken du har fått.
  2. Klicka på Lägg till filer och välj Filer från datorn, Mappar från datorn eller Från Dropbox.
  3. Har du fler filer du vill ladda upp klickar du på +Lägg till fler filer.
  4. När du har lagt till alla filer du vill ladda upp kan du bli ombedd att ange namn och mejladress så att den som bett om filerna vet vem som har laddat upp filerna.
  5. Klicka på Ladda upp.

En grön bock visas när det gick bra att ladda upp dina filer.

Vanliga frågor om uppladdning till en filinlämning

Har filinlämningar en tidsgräns?

Om du fick en inbjudan till filinlämning i inkorgen innehåller mejlet information om det finns en tidsgräns för filuppladdningen. Det här bör du känna till om tidsgränser:

• Tidsgränsens tid och datum är i filinsamlarens tidszon
  • Du får en påminnelse per e-post att ladda upp före tidsgränsen
  • Vidarebefordrar du inbjudan till filinlämning till någon som från början inte var inbjuden av den som skapade filinlämningen får hen ingen påminnelse via mejl
  • Du får inte något uppdateringsmejl från personen som skapade filinlämningen om hen uppdaterar tidsgränsen
  • Om personen som efterfrågar filer tillåter sena uppladdningar godkänns alla filer som laddas upp efter tidsgränsen, men markeras som sena

Varför fick jag inte den begäran om filinlämning jag förväntade mig?

Borde du ha fått en inbjudan till filinlämning men inte har fått den kan du prova följande:

• Kontrollera om inbjudningen till filförfrågan har hamnat i skräppostmappen
  • Kontrollera att den som ska ta emot filer har rätt mejladress till dig
  • Lägg till no-reply@dropbox.com bland dina mejlkontakter och be den person som vill få filer att skicka om inbjudan till dig
  • Om ovanstående steg inte löser problemet behöver du kontakta din mejlleverantör eller be den som vill ha filer att kopiera länken till sin begäran och skicka länken till dig istället.

Varför får jag ett felmeddelande när jag försöker ladda upp en fil?

Det finns flera anledningar till varför du kanske ser ett felmeddelande när du försöker ladda upp filer till en filinlämning. Här finns några felmeddelanden som du kan få och hur du kan åtgärda felen:

Fel: Ladda upp filer som är mindre än 2 GB.

Om filinlämningen skapats av en Dropbox Basic-, Plus- eller Family-användare kan du bara ladda upp filer som är max 2 GB stora. För filer som är större än 2 GB kan du använda en delad länk

Obs! Filinlämningar skapade av Dropbox Business-teammedlemmar eller Professional-användare kan ta emot filer som är upp till 50 GB.

Fel: [Beställarens namn] har inte tillräckligt med Dropbox Spaces för dessa filer.

Be den som vill ha filerna att  kontrollera hur mycket lagringsutrymme  hen har på sitt Dropbox-konto.

Fel: Någonting gick fel. Försök skicka filerna igen.

Om den som vill ha filerna har tillräckligt med lagringsutrymme på sitt Dropbox-konto och filen är mindre än 2 GB kan du prova att ladda upp till filinlämningen i en ny webbläsare (Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari) eller i ett inkognito/privat webbläsarfönster. Du kan också rensa webbläsarens cacheminne och försöka ladda upp filen igen.