Vad är en filförfrågan och varför fick jag en sådan?

Har du fått en förfrågan om filinlämning betyder det att någon med ett Dropbox-konto skulle vilja få filer av dig. Du behöver inte registrera något Dropbox-konto för att skicka en fil genom filinlämningar. Använder du redan Dropbox kan du enkelt ladda upp filer från ditt konto samtidigt som du har originalfilerna i tryggt förvar i din Dropbox.

Så här skickar du filer via en filförfrågan:

1. Leta upp din filförfrågningsinbjudan i inkorgen och klicka på Ladda upp filer till ... .

Obs! Den person som begär filerna kanske skickade en länk till filförfrågan direkt till dig. I så fall klickar du på länken för att börja ladda upp filerna.

2. I det webbläsarfönster som laddas klickar du på Välj från dator eller Välj från Dropbox för att ladda upp en fil. Ett annat alternativ är att dra och släppa de filer du vill ladda upp direkt i webbläsarfönstret.
  3. Har du fler filer du vill ladda upp klickar du på +Lägg till en fil till.
  4. När du har alla filer du vill ladda upp kan du bli ombedd att ange ditt förnamn, efternamn och mejladress så att filinsamlaren kan identifiera dina filer.
  5. Klicka på Ladda upp.

Obs! Du kan när som helst lägga till fler filer genom att klicka på inbjudan så länge filförfrågan är öppen. Du kommer inte åt filer som du redan har laddat upp.

6. En grön bock betyder att det gick bra att ladda upp dina filer till denna filförfrågan.

Hur ser jag att en filbegäran har en tidsgräns?

Om du fick inbjudan till filinlämning i inkorgen innehåller mejlet information om det finns en tidsgräns för filuppladdningen. Det här måste du känna till om tidsgränser:

• Tidsgränsens tid och datum är i samma tidszon som personen som skapade filbegäran
  • Du får en påminnelse per e-post att ladda upp före tidsgränsen
  • Om du vidarebefordrar inbjudan till någon som inte är inbjuden får de ingen påminnelse per e-post
  • Du får inte e-post från personen som skapade begäran om den uppdaterar tidsgränsen
  • Om personen som efterfrågar filer ställer in en respittid, markeras alla filer uppladdade efter tidsgränsen som sena

Jag blev ombedd att ladda upp en fil, men fick ingen filförfrågan. Vad beror det på?

Borde du ha fått en filförfrågan men inte har fått det kan du försöka med följande steg:

• Kontrollera om inbjudningen till filförfrågan har hamnat i skräppostmappen
  • Kontrollera att mottagaren har rätt mejladress till dig
  • Lägg till no-reply@dropbox.com bland dina mejlkontakter och be den person som vill få filer att skicka om inbjudan till dig
  • Kontakta din mejlleverantör om problemet kvarstår

Varför får jag ett felmeddelande när jag försöker ladda upp en fil?

Här beskriver vi några av de felmeddelanden som kan visas när du laddar upp filer till en filförfrågan och vad du kan göra då:

• Ladda upp filer som är mindre än 2 GB.
    Om filinlämningen skapades av en Dropbox Basic-användare kan du ladda upp filer som är mindre än 2 GB. För filer som är större än 2 GB kan du använda en delad länk.
    • Filinlämningar skapade av Dropbox Business-teammedlemmar eller Plus-användare kan ta emot filer upp till 20 GB storlek.
  • [Insamlarens namn] har inte tillräckligt med lagringsutrymme i Dropbox för dessa filer.
    Be den som vill ha filerna att kontrollera hur mycket lagringsutrymme hen har på sitt Dropbox-konto.

• Någonting gick fel. Försök skicka filerna igen.
    Om den som vill ha filerna har tillräckligt med lagringsutrymme på sitt Dropbox-konto och filen är mindre än 2 GB kan du försöka ladda upp till denna filförfrågan i en ny webbläsare (Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari) eller i ett annat/privat webbläsarfönster. Du kan också rensa webbläsarens cacheminne och försöka ladda upp filen igen.