{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Varför fick jag en förfrågan om filinlämning?

Har du fått en förfrågan om filinlämning betyder det att någon med ett Dropbox-konto skulle vilja få filer av dig.

Du behöver inte något Dropbox-konto för att skicka en fil genom filinlämningar. Använder du redan Dropbox kan du ladda upp filer till filinlämningen samtidigt som du har originalfilerna i tryggt förvar i ditt Dropbox-konto.

Avsnitt i den här artiklen:

Så här skickar du filer via filinlämning

Följ dessa steg för att skicka filer till en Dropbox-användare via filinlämning:

1. Leta upp din filinlämningsinbjudan i inkorgen och klicka på knappen Ladda upp filer till ….
    • Den person som begär filerna kanske skickade en länk till filinlämning direkt till dig. I så fall klickar du på länken för att börja ladda upp filerna.
  2. Klicka på Välj från datorn eller Välj från Dropbox för att ladda upp en fil. Ett annat alternativ är att dra och släppa de filer du vill ladda upp direkt i webbläsarfönstret.
  3. Har du fler filer du vill ladda upp klickar du på +Lägg till en fil till.
  4. När du har alla filer du vill ladda upp kan du bli ombedd att ange ditt förnamn, efternamn och mejladress så att den som vill ha filerna vet vem som laddade upp filerna.
  5. Klicka på Ladda upp.
    • Obs! Du kan när som helst lägga till fler filer genom att klicka på inbjudan så länge filförfrågan är öppen. Du kommer inte åt filer som du redan har laddat upp.
  6. En grön bock betyder att det gick bra att ladda upp dina filer till denna filförfrågan.

Hur ser jag att en filbegäran har en tidsgräns?

Om du fick en inbjudan till filinlämning i inkorgen innehåller mejlet information om det finns en tidsgräns för filuppladdningen. Det här måste du känna till om tidsgränser:

• Tidsgränsens tid och datum är i filinsamlarens tidszon
  • Du får en påminnelse per e-post att ladda upp före tidsgränsen
  • Om du vidarebefordrar inbjudan till någon som inte är inbjuden får de ingen påminnelse per e-post
  • Du får inte e-post från personen som skapade begäran om den uppdaterar tidsgränsen
  • Om personen som efterfrågar filer ställer in en respittid, markeras alla filer uppladdade efter tidsgränsen som sena

Jag blev ombedd att ladda upp en fil, men fick ingen inbjudan till filinlämning. Vad beror det på?

Borde du ha fått en inbjudan till filinlämning men inte har fått den kan du prova följande:

• Kontrollera om inbjudningen till filförfrågan har hamnat i skräppostmappen
  • Kontrollera att mottagaren har rätt mejladress till dig
  • Lägg till no-reply@dropbox.com bland dina mejlkontakter och be den person som vill få filer att skicka om inbjudan till dig
  • Kontakta din mejlleverantör om problemet kvarstår

Varför får jag ett felmeddelande när jag försöker ladda upp en fil?

Det finns flera anledningar till varför du kanske ser ett felmeddelande när du försöker ladda upp filer till en filinlämning. Här finns några felmeddelanden som du kan få och hur du kan åtgärda felen:

Fel: Ladda upp filer som är mindre än 2 GB.

Om filinlämningen skapades av en Dropbox Basic-användare kan du ladda upp filer som är mindre än 2 GB. För filer som är större än 2 GB kan du använda en delad länk. Filinlämningar skapade av Dropbox Business-teammedlemmar eller Professional-användare kan ta emot filer som är upp till 20 GB.

Fel: [Insamlarens namn] har inte tillräckligt med lagringsutrymme i Dropbox för dessa filer.

Be den som vill ha filerna att  kontrollera hur mycket lagringsutrymme  hen har på sitt Dropbox-konto.

Fel: Någonting gick fel. Försök skicka filerna igen.

Om den som vill ha filerna har tillräckligt med lagringsutrymme på sitt Dropbox-konto och filen är mindre än 2 GB kan du försöka ladda upp till filinlämningen i en ny webbläsare (Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari) eller i ett incognito/privat webbläsarfönster. Du kan också rensa webbläsarens cacheminne och försöka ladda upp filen igen.