Ändra namn på eller flytta en delad mapp

Uppdaterat Nov 23, 2023

Det går att byta namn på eller flytta en delad mapp precis som alla andra mappar på hårddisken. Om du byter namn på eller flyttar en delad mapp förblir den delad. För att undvika förvirring visas dock inte namnändringen eller flyttningen på Dropbox-kontona för den delade mappens övriga medlemmar.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att ordna filer och mappar.

Tänk på – flytta en delad mapp

• Om din administratör eller mappens ägare har ställt in delningsbegränsningar lämnar du mappen helt om du flyttar den till din andra Dropbox och får då en icke-delad kopia som inte synkas med andra medlemmars ändringar.
    • Vi rekommenderar att du kontrollerar med både din administratör och mappens ägare för att se om de har ställt in begränsningar innan du flyttar en delad mapp till ditt andra Dropbox-konto
  • Om du flyttar en delad mapp från ett Dropbox-konto till ett annat får du ett meddelande om att du lämnat den delade mappen i din första Dropbox och gått med i den delade mappen i din andra Dropbox.
    • Äger du mappen överförs ägarskapet till ditt andra Dropbox-konto.

Om du äger en delad mapp i din jobbrelaterade Dropbox och du vill flytta den till din personliga Dropbox ska du först kontrollera mappens inställningar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. För muspekaren över mappen och klicka på delningsikonen (rektangel med uppåtpil).
  3. Klicka på kugghjulsikonen.
  4. Kontrollera inställningen, Mappmedlemskap.
    • Om den visar ”Alla” kan du flytta den delade mappen till din personliga Dropbox utan problem.
    • Om den visar ”Endast teammedlemmar” avbryts medlemskapet i mappen om du flyttar den och du får bara en icke-delad kopia av den i din personliga Dropbox.

Om det inte finns några delningsbegränsningar och du flyttar en delad mapp från en Dropbox till en annan registreras det som en händelse i administratörens delningsaktivitetslogg.

Kopiera en delad mapp

Kopierar du en delad mapp från en Dropbox till en annan påverkar det inte ditt medlemskap i mappen. Om du till exempel kopierar en delad mapp från din jobbrelaterade Dropbox till din personliga Dropbox är ditt jobbkonto fortfarande medlem i den delade mappen och en icke-delad kopia av mappen finns i din personliga Dropbox.

Så här byter du namn på en delad mapp för alla medlemmar

1. Ta bort delning av mappen.
  2. Byta namn på mappen.
  3. Dela den namnändrade mappen igen.