Så här lägger du till en andra mejladress till Dropbox-kontot

Din mejladress är användarnamnet för ditt Dropbox-konto. Du kan lägga till en sekundär mejladress till Dropbox-kontot. Genom att lägga till en andra mejladress kan du dirigera innehåll som delas med din primära eller sekundära mejladress till ett enda Dropbox-konto. Sekundära mejladresser är tillgängliga för Dropbox Professional-, Plus-, Family- och Business-kunder.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Hur du lägger till en sekundär mejladress

Så här lägger du till en sekundär mejladress till Dropbox-kontot:

1. Logga in på dropbox.com
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. I sektionen Allmänt bläddrar du ner till Sekundära mejladresser.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Klicka på Lägg till sekundär mejladress.
  7. Ange den sekundära mejladress du vill lägga till.
  8. Klicka på Nästa.
  9. Klicka på Stäng.
  10. Öppna det mejlkonto du använde för din sekundära mejladress. Du bör få ett verifieringsmejl.
  11. Klicka på Verifiera din mejladress i verifieringsmeddelandet.
  12. Du tas sedan till ditt Dropbox-konto där du får se ett bekräftelsemeddelande.
  13. Klicka på Klar.

Du har nu både en primär och en sekundär mejladress för kontot. Din primära mejladress är huvudmejladressen som kopplats till ditt konto.

Anmärkningar:

• Om någon skickar en delad fil, mapp och inbjudan till Paper-dokument till din sekundära mejladress får du denna förfrågan och kan ta emot dem med din primära mejladress.
  • Du kan lägga till flera sekundära mejladresser.

Ta bort en sekundär mejladress

Ta bort en sekundär mejladress från Dropbox-kontot:

1. Logga in på dropbox.com
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. I sektionen Allmänt bläddrar du ner till Sekundära mejladresser.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Klicka på Ta bort bredvid den sekundära mejladress du vill ta bort.
  7. Klicka på Ja.
  8. Klicka på Klar.

Inaktivera sekundära mejladresser för teamet

Som standard är inställningen för sekundära mejladresser avstängd för Dropbox Business-teamet. Om du tidigare aktiverat inställningen för sekundära mejladresser och vill inaktivera den igen följer du stegen nedan:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. I sektionen Medlemmar klickar du på Sekundär mejladress.
  5. Växla till Av.

När du stänger av sekundära mejladresser tas alla sekundära mejladresser som teammedlemmar tidigare har lagt till bort.

Obs! Administratörer kan använda Dropbox Business API för att uppdatera alias för teammedlemmar, även om inställningen är avstängd.

Jag känner inte igen den primära mejladress som kopplats till min sekundära mejladress

Om din mejladress har identifierats som den sekundära mejladressen för en primär mejladress du inte känner igen betyder det att din mejladress lagts till för ett befintligt Dropbox-konto någon gång. Detta kan hända om mejladressen återanvänds eller fått en ny ägare. Eftersom din mejl är kopplad till detta primära Dropbox-konto dirigeras allt innehåll som delas till din mejladress till det kontot.

Om du har planen Dropbox Professional eller Plus kan du koppla bort din mejladress som sekundär mejladress för ett annat Dropbox-kontot genom att följa de här stegen:

1. Skapa ett Dropbox-konto med en annan mejladress än den som är kopplad som alias till ett annat Dropbox-konto.
  2. Lägg till din mejladress som en sekundär mejladress för det nya Dropbox-kontot du nyss skapade.
  3. Växla primär och sekundär mejladress på kontot i delen Sekundär mejladress i kontoinställningarna.

Obs!

• Inbjudan som vidarebefordrades är giltig, vilket betyder att den person som använder din mejladress som en sekundär mejladress kommer att ha åtkomst till innehållet i den delade filen, mappen eller Paper-dokumentet. För att förhindra detta ska du omedelbart kontakta den person som delat filen, mappen eller Paper-dokumentet med dig. Dennes mejladress bör finnas i den mejlinbjudan du fick. Be hen att ta bort din mejladress från den deladefilen, mappen eller Paper-dokumentet.
  • När du har ställt in ditt nya konto enligt beskrivningen ovan kan mappens, filens eller Paper-dokumentets ägare dela filen, mappen eller Paper-dokumentet med dig igen

Om du har problem med sekundära mejladresser och fortfarande behöver hjälp kan du kontakta support.