{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Kan jag lägga till en andra mejladress till mitt Dropbox-konto?

Din mejladress är användarnamnet för ditt Dropbox-konto. Du kan lägga till en sekundär mejladress till Dropbox-kontot. Genom att lägga till en andra mejladress kan du dirigera innehåll som delas med din primära eller sekundära mejladress till ett enda Dropbox-konto. Sekundära mejladresser är tillgängliga för Dropbox Professional, Plus och Business-kunder.
Obs! Medlemmar i Dropbox Professional och Plus som är i ett gratis team kan för närvarande inte lägga till alias. För att använda alias måste du lämna ditt kostnadsfria team.

Hur du lägger till en sekundär mejladress

Så här lägger du till en sekundär mejladress till Dropbox-kontot:

1. Logga in på dropbox.com
  2. Klicka på avataren.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. I sektionen Allmänt bläddrar du ner till Sekundära mejladresser.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Klicka på Lägg till sekundär mejladress.
  7. Ange den sekundära mejladress du vill lägga till.
  8. Klicka på Nästa.
  9. Klicka på Stäng.
  10. Öppna det mejlkonto du använde för din sekundära mejladress. Du bör få ett verifieringsmejl.
  11. Klicka på Verifiera din mejladress i verifieringsmeddelandet.
  12. Du tas sedan till ditt Dropbox-konto där du får se ett bekräftelsemeddelande.
  13. Klicka på Klar.

Du har nu både en primär och en sekundär mejladress för kontot. Din primära mejladress är huvudmejladressen som kopplats till ditt konto.

Anmärkningar:

• Om någon skickar en delad fil, mapp och inbjudan till Paper-dokument till din sekundära mejladress får du denna förfrågan och kan ta emot dem med din primära mejladress.
  • Du kan lägga till flera sekundära mejladresser.

Ta bort en sekundär mejladress

Ta bort en sekundär mejladress från Dropbox-kontot:

1. Logga in på dropbox.com
  2. Klicka på avataren.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. I sektionen Allmänt bläddrar du ner till Sekundära mejladresser.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Klicka på Ta bort bredvid den sekundära mejladress du vill ta bort.
  7. Klicka på Ja.
  8. Klicka på Klar.

Inaktivera sekundära mejladresser för teamet

Som standard är inställningen för sekundära mejladresser avstängd för Dropbox Business-teamet. När inställningen för sekundära mejladresser är på kan teammedlemmar lägga till en sekundär mejladress  till sina konton.

Inaktivera inställningen för sekundär mejladress för Dropbox Business-teamet:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. I sektionen Medlemmar klickar du på Sekundär mejladress.
  5. Växla till Av.

När du stänger av sekundära mejladresser tas alla sekundära mejladresser som teammedlemmar tidigare har lagt till bort.

Obs! Du kan inte hantera sekundära mejladresser centralt. Om en teammedlem vill använda en sekundär mejladress måste de själva lägga till en.

Jag känner inte igen den primära mejladress som kopplats till min sekundära mejladress

Om din mejladress har identifierats som den sekundära mejladressen för en primär mejladress du inte känner igen betyder det att din mejladress lagts till för ett befintligt Dropbox-konto någon gång. Detta kan hända om mejladressen återanvänds eller fått en ny ägare. Eftersom din mejl är kopplad till detta primära Dropbox-konto dirigeras allt innehåll som delas till din mejladress till det kontot.

Om du har planen Dropbox Professional eller Plus kan du koppla bort din mejladress som sekundär mejladress för ett annat Dropbox-kontot genom att följa de här stegen:

1. Skapa ett Dropbox-konto med en annan mejladress än den som är kopplad som alias till ett annat Dropbox-konto.
  2. Lägg till din mejladress som en sekundär mejladress för det nya Dropbox-kontot du nyss skapade.
  3. Växla primär och sekundär mejladress på kontot i delen Sekundär mejladress i kontoinställningarna.

Obs!

• Inbjudan som vidarebefordrades är giltig, vilket betyder att den person som använder din mejladress som en sekundär mejladress kommer att ha åtkomst till innehållet i den delade filen, mappen eller Paper-dokumentet. För att förhindra detta ska du omedelbart kontakta den person som delat filen, mappen eller Paper-dokumentet med dig. Dennes mejladress bör finnas i den mejlinbjudan du fick. Be hen att ta bort din mejladress från den deladefilen, mappen eller Paper-dokumentet.
  • När du har ställt in ditt nya konto enligt beskrivningen ovan kan mappens, filens eller Paper-dokumentets ägare dela filen, mappen eller Paper-dokumentet med dig igen

Om du har problem med sekundära mejladresser och fortfarande behöver hjälp kan du kontakta support.