Hur kan jag begränsa åtkomsten till en delad länk?

Dropbox Business

Begränsa åtkomsten till delade länkar till enbart teammedlemmar

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över fil- eller mappnamnet och klicka på knappen Dela som visas.
  3. Klicka på Länkinställningari popupfönstret.
  4. Klicka på Endast personer med lösenordet.
    • Obs! Om du växlar mellan alternativen för Vem får visa det här? tas befintliga lösenord bort.
  5. Ställ in ett lösenord.
  6. Klicka på Spara inställningar.
  7. Klicka på Endast personer i [teamnamn].
  8. Klicka på Spara inställningar.

När du har sparat inställningarna kan du kopiera och klistra in länken i ett mejl eller skicka den direkt genom Dropbox.

Dropbox Business och Plus

Ställa in lösenord för delade länkar

1. Logga in på dropbox.com.
    • Om du ska dela en länk till en enskild fil klickar du på knappen Dela intill filnamnet. I popup-fönstret klickar du på Länkinställningar.
    • Om du ska dela en länk till en mapp klickar du på knappen Dela intill mappnamnet och klickar sedan på Mappinställningar i popup-fönstret.
  2. Klicka på Endast personer med lösenordet.
    • Obs! Om du växlar mellan alternativen för Vem får visa det här? tas befintliga lösenord bort.
  3. ställ in lösenord

4. Ställ in ett lösenord.
  5. Klicka på Spara inställningar.

När du har sparat inställningarna kan du kopiera och klistra in länken i ett mejl eller skicka den direkt genom Dropbox.

Hur ser en delad länk med lösenord ut för en mottagare?

Om någon försöker visa en delad länk med lösenord kommer de att se den här sidan:

När de anger lösenordet kommer de att se den normala sidan för delad länk.

Vad händer om jag glömmer mitt lösenord för länken eller vill ändra det?

Du kan återställa lösenordet för valfri länk du har delat på samma sätt som du ställer in lösenordet. Om du har glömt lösenordet kan du skapa ett nytt lösenord eller så kan du alltid inaktivera länken. Av säkerhetsskäl visar vi aldrig dina befintliga lösenord.

Läs mer om att inaktivera en länk.

Jag är teammedlem i Dropbox Business. Har min teamadministratör någon kontroll över vilka lösenord jag skapar?

Administratörer kan inte upprätthålla lösenordspolicyer för teammedlemmars delade länkar. Däremot kan administratörer begränsa alla delade länkar till teamskyddade.

Administratörer: Läs mer om att göra länkar teamskyddade.