Dela en fil eller mapp

Det finns två sätt att dela filer eller mappar i din Dropbox med andra. Vill du samla in filer från andra personer kan du läsa mer om vår funktion filförfrågningar .

Dela en länk till filer och mappar

Skapa en länk till filer eller mappar i din Dropbox och dela snabbt dina foton, dokument, presentationer och videor med vänner och kollegor – även om de inte har Dropbox. Vänner och familj som använder länken kan förhandsgranska filerna och mapparna genom sin webbläsare.

Användare av Dropbox Plus: Du kan styra vem som har åtkomst till dina delade länkar, och hur länge, genom att ange lösenord och utgångsdatum.

Dropbox Business- eller teamanvändare: Ni kan skapa grupper för att dela med specifika teammedlemmar. Användare av Dropbox Business kan också styra vem som har åtkomst till delade länkar och hur länge genom att ställa in lösenord och utgångsdatum.

Hur kopplar jag till en fil eller mapp?

Delade mappar

Dela en mapp i din Dropbox med andra så att ni kan samarbeta på samma filer och mappar. Ändringar i innehållet i en delad mapp synkas med andra medlemmar nästan ögonblickligen. Det är en bra lösning för att arbeta tillsammans på stora projekt, dela viktiga familjefoton eller dokument, och andra samarbetsinsatser.

Användare av Dropbox Plus och Dropbox Business: förhindra att andra lägger till, redigerar eller raderar filer i din delade mapp genom att ställa in skrivskyddad behörighet.

Hur skapar jag en delad mapp?

Hur delade mappar ser ut i det operativsystem du använder

Windows

Windows – delad mapp

Mac

Mac – delad mapp

Linux

Linux – delad mapp