Så delar du en Dropbox-fil eller -mapp med någon som inte har något Dropbox-konto

Uppdaterat Feb 14, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-användare.

Du kan dela filer med vem du vill, även personer utan Dropbox-konton, genom att dela en länk till valfri fil eller mapp.  Om du delar en länk till en fil med någon som inte har ett Dropbox-konto behöver den personen inte registrera ett Dropbox-konto för att öppna och förhandsgranska den filen.
highlight icon

Obs! Tills du delar en fil eller mapp med någon som har ett Dropbox-konto står det att ”Bara du” har åtkomst till filen eller mappen. Så om du delar en fil eller mapp med någon som inte har ett Dropbox-konto kommer det fortfarande att stå att ”Bara du” har åtkomst.

Så delar du en fil eller mapp med någon utanför Dropbox

Du kan skicka en delad länk via e-post, Facebook, X (tidigare Twitter), snabbmeddelanden, sociala nätverk eller var du vill.

Kunder med Dropbox Professional, Standard, Advanced och Enterprise kan också lägga till lösenord och utgångsdatum till delade länkar.

Så delar du en fil eller mapp på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över filen eller mappen som du vill dela och klicka på delningsikonen (rektangel med uppåtpil).
  3. I rullgardinsmenyn väljer du Kan visa för att ge dem skrivskyddade behörigheter.
    • Om en länk inte har skapats klickar du på Skapa.
    • Klicka på Kopiera länk om en länk har skapats.

4. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där andra kan komma åt den.

Så här delar du en fil eller mapp på datorn:

1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Högerklicka eller command-klicka på den fil eller mapp du vill dela.
  3. Under Snabbåtgärder klickar du på Dela....
  4. I rullgardinsmenyn väljer du Kan visa för att ge dem skrivskyddade behörigheter.
    • Om en länk inte har skapats klickar du på Skapa.
    • Klicka på Kopiera länk om en länk har skapats.

5. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där andra kan komma åt den.

Så slutar du dela en fil eller mapp med någon utanför Dropbox

Du kan radera länken för att omedelbart hindra den person du har delat den med från att komma åt filen eller mappen. Lär dig hur du tar bort en länk till en Dropbox-fil eller -mapp.