Dela filer med personer som inte använder Dropbox

Du kan dela filer med vem som helst, även personer som inte använder Dropbox, genom att skapa en länk till valfri fil eller mapp. När du skapat länken kan du skicka den via e-post, Facebook, Twitter, direktmeddelande, sociala nätverk, var som helst ifrån. Du kan dela dessa länkar med vem som helst även om de inte har något Dropbox-konto.

Dropbox Plus-och Dropbox Business-användare: Styr vem som får öppna dina delade länkar, och hur länge, genom att ställa inlösenordochutgångsdatumför dem.

Viktigt meddelande om upphovsrättsskyddat material

Du ska endast använda delade mappar, allmänna länkar och fotogallerier för filer som du har laglig rätt att dela med andra (t.ex. dokument, foton, programvara, musik och videor som du har skapat själv). Du har inte rätt att dela filer såvida du inte äger upphovsrätten till dem eller har fått tillstånd av upphovsrättsinnehavaren att dela dem. När du köper eller lagligen förvärvar video, musik, e-böcker eller programvara ger detta inte dig rätt att dela det materialet med tredje parter över internet.

Om du har tvivel om huruvida du har den lagliga rätten att dela vissa filer, ska du inte dela dem. Genom att använda den delade mappen, offentliga mappen eller fotogallerifunktionen, representerar du att filer som placeras i dessa mappar inte bryter mot Dropbox villkor för tjänsten och att du äger alla upphovsrätter till dem eller har fått tillstånd av upphovsrättsinnehavaren att dela dem. Dropbox har antagit en policy att avsluta konton för användare som upprepade gånger gör intrång på upphovsrätt eller vars konton är föremål för flera anklagelser om överträdelser. Om du upprepade gånger delar filer som gör intrång på andras upphovsrätter kommer ditt konto att avslutas.

För mer information om Dropbox upphovsrättspolicy kan du besöka Dropbox DMCA-sida.