Så här använder du Dropbox delade mappar

Du kan dela en mapp i Dropbox för att ge andra personer åtkomst till att visa eller redigera mappens innehåll. När du bjuder in personer till en mapp i Dropbox blir det en delad mapp. Delade mappar läggs till i Dropbox-kontona för alla medlemmar och ändringar i en delad mapps innehåll synkas med alla som har åtkomst till den.

Du kan bjuda in personer till delade mappar som läsare eller redigerare. Personer med redigeringsbehörighet till delade mappar får

• Visa filer
  • Kommentera filer
  • Redigera filer

Har du problem med att dela en mapp? Lös problem med delade mappar.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela mappar.

Avsnitt i den här artiklen:

Så här delar du mappar i Dropbox

Dela en mapp i Dropbox:

På dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll markören över mappen du vill dela.
  3. Klicka på den blå knappen Dela som visas.
  4. Ange mejladresserna till de personer som behöver redigeringsåtkomst till mappen.
  5. Välj Kan redigera i rullgardinsmenyn. Du kan också välja Kan visa för att göra personen till en läsare.
  6. Lägg till ett meddelande om filerna och klicka på Dela.

På mobilen eller surfplattan

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Leta upp mappen du vill dela.
    • I Android: Tryck på neråtpilen.
    • I iOS: Tryck på ikonen med tre punkter ().
  3. Tryck på Dela.
  4. Ange mejladresserna till de personer du vill ska få redigeringsåtkomst.
  5. Under alternativet Dessa personer väljer du Kan redigera. Du kan också välja  Kan visa för att göra någon till en läsare.
  6. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Skicka.

På datorn

1. Om du inte redan har gjort det ska du installera Dropbox-klienten.
  2. Öppna Dropbox-mappen.
  3. Högerklicka på mappen du vill dela.
  4. Välj Dela …
  5. Ange e-postadresserna för personerna du vill bjuda in.
  6. Välj Kan redigera i rullgardinsmenyn. Du kan också välja Kan visa för att göra någon till en läsare.
  7. Lägg till ett meddelande om filerna och klicka på Bjud in.

Du kan se skillnad på delade och privata mappar på datorn genom att titta på ikonerna:

Delade mappar på Windows-datorer

Delad mapp

Delade mappar på Mac-datorer

Delad mapp

Delade mappar på Linux-datorer

Delad mapp

Så här delar du filer i Dropbox

Du kan dela specifika filer genom att använda delade länkar. Personer med åtkomst till delade länkar kan dock bara visa filen. Vill du ge någon redigeringsbehörighet till en fil kan du lägga till filen i en mapp och sedan dela mappen. Det går inte att ge redigeringsbehörighet till en fil som inte ligger i en delad mapp.