Varför kan jag inte dela en mapp eller gå med i en delad mapp?

Uppdaterat Mar 06, 2024

Varje medlem i en delad mapp får lägga till och ändra filer så att den delade mappen använder lagringsutrymme på varje medlems konto. Om du har problem med att gå med i en delad mapp – eller dela en med andra – beror det troligtvis på otillräckligt lagringsutrymme.

Varför har jag inte tillräckligt med utrymme på mitt Dropbox-konto för att komma åt en delad mapp?

Mängden lagringsutrymme i ditt Dropbox-konto förhindrar dig att godkänna en inbjudan till en delad mapp om följande gäller:

• Den delade mappen är större än ditt lagringsutrymme (om den delade mappen är till exempel 5 GB men ditt konto har totalt 2 GB)
  • Den delade mappen är mindre än ditt lagringsutrymme, men du har inte tillräckligt med lagringsutrymme att godkänna den (den delade mappen är till exempel 2 GB men du har endast 1 GB ledigt lagringsutrymme i ditt Dropbox-konto)

Jag har gott om lagringsutrymme på mitt konto – varför kan en annan användare inte godkänna inbjudan till en delad mapp?

Alla medlemmar i en delad mapp måste ha tillräckligt med ledigt lagringsutrymme för att rymma den delade mappen.

En Pro-användare med till exempel 1 TB lagringsutrymme kan inte dela en 5 GB mapp med en Basic-användare som endast har 2 GB ledigt lagringsutrymme.

Går det att dela en mapp utan att använda lagringsutrymme på Dropbox?

Om du vill dela en mapp utan att påverka mottagarens lagringskvot kan du istället dela en skrivskyddad länk till mappen. En skrivskyddad delad länk låter användare se eller ladda ner kopior av filerna i mappen. Detta innebär att det inte tar upp något lagringsutrymme för personen som tar emot en länk till den delade mappen.

Kan jag lämna en delad mapp?

Ja, du kan lämna en delad mapp utan att det påverkar övriga medlemmar i den delade mappen.

Går det att lägga till gratis lagringsutrymme till mitt Dropbox-konto?

Om du inte har tillräckligt med utrymme på ditt Dropbox-konto men du inte vill betala för mer utrymme finns det ett par alternativ tillgängliga för dig.

Du kan lägga till mer utrymme till din kontokvot genom att lära dig mer om Dropbox eller värva personer till Dropbox.

Går det att dela lagringsutrymme med andra?

Överväg en prenumeration för Dropbox-team om du vill dela lagringsutrymme mellan flera användare.