Räknas delade mappar in i mitt lagringsutrymme?

Uppdaterat Feb 01, 2024

Delade mappar tar upp utrymme i varje medlems konto, såvida inte personerna ingår i samma Dropbox Business-team.

Din Dropbox lagringskvot beräknas genom att den totala mängden data i Dropbox-kontot adderas. I detta ingår alla delade mappar du är medlem i samt alla filer som samlats in från filinlämningar.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att skicka stora filer.

Om någon delar en mapp med dig som är större än mängden utrymme som du har kvar kommer du inte att kunna gå med i mappen. Om du till exempel har ett Dropbox Basic-konto med 2 GB och har använt 1,5 GB av utrymmet kan du inte gå med i en delad mapp som är större än 0,5 GB.

Om du behöver visa delade filer som är större än det kvarvarande utrymmet på ditt konto kan du:

Hur påverkar delade länkar mitt lagringsutrymme?

Länkar som delas med dig tar inte upp utrymme på ditt konto och du kan ladda ner filerna till din dator. Om du laddar ner en fil från en delad länk kan du redigera den nerladdade kopian. Dina redigeringar kommer däremot inte att synkas med originalfilen som delades med dig.

Påverkar delade mappar mitt lagringsutrymme om jag är medlem i ett Dropbox Business-team?

Om du är medlem i ett Dropbox Business-team beräknas storleken på en delad mapp enbart i relation till hela teamets delade lagringsutrymme.