Läsarinformation om delade filer

Den här artikeln handlar om en funktion som finns endast för vissa användare och i tidig åtkomst för team i Dropbox Business.

Om du vill använda den här funktionen med ditt Business-team kan du aktivera den och komma igång. Är du Basic- eller Plus-användare kan du inte välja denna funktion.

Vad betyder det när en Dropbox-produkt är i ”alfa” eller ”beta”?

Läsarinformation hjälper dig att samarbeta med teamet. Du ser om en teammedlem visar en delad fil eller när den senast visade den. Läsarinformation är tillgänglig för Dropbox Business-team.

Kontrollera om en teammedlem har visat din fil

När en teammedlem visar en delad fil visas medlemmens ikon i färg. Håller du muspekaren över ikonen visas texten Visar just nu.

När teammedlemmen slutar visa filen blir ikonen grå. Håll muspekaren över medlemmens ikon för att visa senaste visning.

Om du ger en teammedlem behörigheten Får visa ellerFår redigera  för en fil visas medlemmens ikon i grått intill knappen Dela. Om du håller muspekaren över ikonen innan teammedlemmen visar filen visas texten Aldrig visad. Om du delar med en teammedlem genom en delad länk, visas inte medlemmens ikon förrän medlemmen visar filen.

Läsarinfo

Se när en teammedlem senaste visade en fil

Visa en fullständig lista över personer som visat filen:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Hitta filen du är intresserad av och klicka för att öppna den.
  3. Klicka på läsarlistan (teammedlemmarnas ikoner med åtkomst till filen).
  4. I dialogrutan finns en lista över teammedlemmar och redigerare som har åtkomst till filen genom en delad fil eller mapp. Om du har skapat en länk till filen klickar du på listan med namn under länkinställningarna för att visa alla teammedlemmar som visat länken.

Inaktivera läsarinformation

Om du inte vill visa läsarinformation går det att inaktivera funktionen för enskilda filer:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Hitta filen du är intresserad av och klicka för att öppna den.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på Filinställningar.
  5. Välj Visa inte intill Visa vem som har haft åtkomst till filen?.
  6. Klicka på Spara inställningar.

Sekretess

Teammedlemmar och redigerare

Det går att visa när medlemmar i teamet eller personer med behörigheten Får redigera visade en delad fil. Teammedlemmar och redigerare ser när du visade en delad fil.

Gruppmedlemmar och personer med behörigheten får redigera för en fil kan se namn och mejladresser till gruppmedlemmar och personer med behörigheten får redigera .

Läsare som inte är teammedlemmar eller redigerare

När någon som inte är teammedlem och har behörigheten Får visa  eller har tillgång till en delad länk visar en delad fil, visas de som en gäst som visar filen. Du kan inte se namn eller mejladress till en gäst i en fil.

Teammedlemmar och personer med behörigheten Får redigera för en fil kan se när engäst visade filen.

Vilka plattformar stöder läsarinformation?

Det går att visa när en teammedlem visar en delad fil på dropbox.com eller i Dropbox mobilapp. Om en teammedlem använder Dropbox-ikonen går det att se när de senast visade en delad Microsoft Office-fil.

Ser administratörer när jag visar en fil?

Administratören ser läsarinformation i aktivitetsloggarna.