Läsarinformation om delade filer

Den här artikeln handlar om en funktion som finns endast i tidig åtkomst för team i Dropbox Business. Om du vill använda den här funktionen kan du aktivera den och komma igång.

Vad betyder det när en Dropbox-produkt är i ”alfa” eller ”beta”?

Läsarinformation hjälper dig att samarbeta med teamet. Du ser om en teammedlem visar en delad fil eller när den senast visade den. Läsarinformation är tillgänglig för Dropbox Business-team.

Kontrollera om en teammedlem har visat din fil

När en teammedlem visar en delad fil visas medlemmens ikon i färg. Håller du muspekaren över ikonen visas texten Visar just nu.

När teammedlemmen slutar visa filen blir ikonen grå. Håll muspekaren över medlemmens ikon för att visa senaste visning.

Om du ger en teammedlem behörigheten Får visa för en fil visas medlemmens ikon i grått intill knappen Dela. Om du håller muspekaren över ikonen innan teammedlemmen visar filen visas textenAldrig visad. Om du delar med en teammedlem genom endelad länk, visas inte medlemmens ikon förrän medlemmen visar filen.

Läsarinfo
Visa när en teammedlem senaste visade en fil

Visa en fullständig lista över personer som visat filen:

1. Logga in på dropbox.com med ditt jobbrelaterade konto.
  2. Hitta filen du är intresserad av och klicka för att öppna den.
  3. Klicka på läsarlistan (teammedlemmarnas ikoner med åtkomst till filen).
  4. I dialogrutan finns en lista över personer som har åtkomst till till filen genom en delad fil eller mapp. Om du har skapat en länk till filen, klicka på listan över namn under länkinställningarna för att visa alla teammedlemmar som visat länken.

Inaktivera läsarinformation

Om du inte vill visa läsarinformation går det att inaktivera funktionen för enskilda filer:

1. Logga in på dropbox.com med ditt jobbrelaterade konto.
  2. Hitta filen du är intresserad av och klicka för att öppna den.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på Filinställningar.
  5. Välj Visa inte intill Visa vem som har haft åtkomst till filen?.
  6. Klicka på Spara inställningar.

Sekretess

Teammedlemmar

Det går att visa när vilka medlemmar i teamet visade en delad fil. Dina teammedlemmar ser när du visade en delad fil. Läsarnas mejladresser och grupper är synliga för teammedlemmar med åtkomst till en fil.

Icke-teammedlemmar

Om du delar en länk till en fil med en icke-teammedlem ser du inte när den visades. Icke-teammedlemmar ser inte läsarinformation för filer delade med dem.

Obs! Om du ger en icke-teammedlem behörigheten Får visa för en fil ser den vilka fler som har åtkomst till filen.

Vanliga frågor

Vilka plattformat stöder läsarinformation?

Det går att visa när en teammedlem visar en delad fil på dropbox.com eller i Dropbox mobilapp. Om en teammedlem använder Dropbox-ikonen går det att se när de sista visade en delad Microsoft Office-fil.

Ser jag läsarinformation om filer som delats från mitt personliga konto?

Nej, läsarinformation visas endast för filer som delats från ditt jobbkonto.

Ser administratörer när jag visar en fil?

Administratören ser läsarinformation i aktivitetsloggarna.