{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Hur ser jag vem som visar mina filer?

Med läsarinfo kan du se om någon tittar på en fil just nu. Beroende på vilken Dropbox-plan du har kan du kanske även se när någon senast tittade på en fil.

Avsnitt i den här artiklen:

Så här kontrollerar du om någon visar din fil

När någon visar en delad fil syns personens avatar i färg på förhandsvisningen av filen på dropbox.com. Om du pekar på avataren visas texten Visar just nu

Om någon har behörigheten Kan visa eller Kan redigera för en fil, men inte tittar på filen just nu, visas personens avatar i grått intill knappen Dela. Om du delar med en teammedlem genom en delad länk, visas inte medlemmens avatar förrän hen visar filen.

Se när någon tittar på en fil
Se när någon tittar på en fil

Så här kontrollerar du när någon senast visade din fil

Kunder med dessa planer kan se när någon senast visade en fil:

• Dropbox Business Advanced
  • Dropbox Business Enterprise
  • Dropbox Business Education
  • Dropbox Professional

Peka på en grå avatar på förhandsvisningen av en fil på dropbox.com för att se när personen senast visade filen.

Du kan också se en  fullständig historik  över när personer tittade på filer.

Läsarhistorik
Se när någon senast visade en fil

Så här inaktiverar du läsarinfo för specifika filer eller mappar

Funktionen läsarinfo bör vara aktiverad för ditt konto som standard. Om den inte är det kan du aktivera läsarinfo.

När läsarinfo har aktiverats är funktionen automatiskt aktiverad för alla filer du äger. Om du inte vill se läsarinfo kan du inaktivera funktionen för specifika filer eller mappar:

För att inaktivera läsarinfo för en delad fil

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Hitta filen du är intresserad av.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på Filinställningar.
  5. Intill Visa vem som har haft åtkomst till filen? väljer du Visa inte.
  6. Klicka på Spara inställningar.

För att inaktivera läsarinfo för en delad mapp

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Hitta mappen du är intresserad av.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på  Mappinställningar.
  5. Intill Visa vem som har haft åtkomst till mappen? väljer du Visa inte.
  6. Klicka på Spara inställningar.

Obs! Det är enbart ägaren av en delad mapp som kan inaktivera läsarinfo för hela mappen. Alla som kan hantera åtkomst till en mapp kan inaktivera läsarinfo för delade filer i en delad mapp.

Du kan också inaktivera läsarinfo för hela kontot.

Om läsarinfo är aktiverat och du tittar på en fil kan du inte dölja din läsarinfo från filens ägare.

Personer som visar ditt innehåll kan inte heller inaktivera läsarinfo på din delade fil eller mapp.

Exempel: ett team har läsarinfo inaktiverat. En teammedlem bjuds in till en delad mapp som ägs av en person som inte är med i teamet och som har läsarinfo aktiverat. Läsarinfo för denna teammedlem visas i den delade mappen.

Hur inaktiverar jag läsarinfo för hela kontot?

Om du inte vill att läsarinfo för ditt innehåll visas för någon, inklusive dig själv, går det att inaktivera funktionen:

Inaktivera läsarinfo för Dropbox Business-teamet:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Läsarinfo.
  5. Ändra valet på rullgardinsmenyn till Av som standard eller Helt avstängd.
    • Av som standard: Teammedlemmar kan aktivera läsarinfo för de filer eller mappar de äger.
    • Helt avstängd:Teammedlemmar kan aktivera läsarinfo för de filer eller mappar som de äger.
  6. Spara ändringen.

Inaktivera läsarinfo för Dropbox Business-kontot:

Obs! Om du är medlem i ett Dropbox Business-team väljer administratören vad som ska gälla som standard för teamet.

• På som standard eller Av som standard: Du kan ändra inställningarna för läsarinfo för specifika filer och mappar du äger.
  • Helt avstängd: Du kan inte aktivera läsarinfo för filer eller mappar du äger.

Inaktivera läsarinfo för ditt personliga konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på avataren.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Växla Läsarinformation för alla filer jag äger till Av.

Obs! Om du väljer Av, kan du aktivera läsarinfo för specifika filer eller mappar du äger.

Sekretess

Vems information visas?

Du kan se läsarinfo om medlemmar i teamet eller personer med behörigheten Kan redigera eller Kan visa.

Vem kan se läsarinfo och vad visas?

Teammedlemmar och personer med behörigheten Kan redigera för en fil kan se namn och mejladresser för teammedlemmar samt personer med behörighetenKan redigera eller Kan visa.

Personer med behörigheten Kan visa kan inte se läsarinfo.

Vems information visas inte i läsarinfo?

När någon som inte är teammedlem och som inte specifikt bjudits in till filen får åtkomst till en fil genom en delad länk, visas de som en gäst som tittar på filen. Du kan inte se namn eller mejladress för en gäst i en fil.

Gäster kan inte se läsarinfo.

Vem kan komma åt mina filer?

Endast du, eller personer som du bjuder in att redigera filen, kan bjuda in andra till dina delade filer.

Läs om hur du ändrar behörigheter för dina delade mappar och delade länkar.

Obs! Om någon laddar ner en delad länk utan att visa den på dropbox.com visas den inte i läsarinfo.

Klicka på en fråga för mer information:

Hur aktiverar jag läsarinfo?

Så här aktiverar du läsarinfo för hela kontot

Läsarinfo kan vara aktiverat för ditt konto som standard.

Om läsarinfo inte visas för innehåll du äger kan du aktivera funktionen för alla filer som du äger:

Aktivera läsarinfo för Dropbox Business-teamet:

1. Logga in på dropbox.com med administratörskontot.
  2. Klicka på Adminkonsol.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Läsarinfo.
  5. Ändra valet på rullgardinsmenyn till På som standard.
  6. Spara ändringen.

Obs! Om du är medlem i ett Dropbox Business-team och administratören har inaktiverat läsarinfo kan du kontakta administratören för att aktivera funktionen.

Aktivera läsarinfo för ditt personliga konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på avataren.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Växla Läsarinformation för alla filer jag äger till .

Så här aktiverar du läsarinfo för specifika filer eller mappar

Om läsarinfo är inaktiverat för ditt konto kan du aktivera funktionen för enskilda filer eller mappar:

Aktivera läsarinfo för delade filer:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Hitta filen du är intresserad av.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på Filinställningar.
  5. Välj Visa intill Visa vem som har haft åtkomst till filen?.
  6. Klicka på Spara inställningar.

Aktivera läsarinfo för delade filer:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Hitta mappen du är intresserad av.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på  Mappinställningar.
  5. Välj Visa intill Visa vem som har haft åtkomst till mappen?.
  6. Klicka på Spara inställningar.

Vilka plattformat stöder läsarinformation?

Det går att visa läsarinfo och läsarhistorik endast på dropbox.com. Läsarinfo och läsarhistorik visas när någon visar eller har visat en fil på en annan plats än bara dropbox.com:

Vilka plattformar stöder läsarinformation?

När en fil förhandsvisas på dropbox.com går det att se vem som för närvarande visar en delad fil på dropbox.com. Om någon använder Dropbox-ikonen med en Microsoft Office-fil går det att se när hen visar filen.

Vilka plattförmar stöder läsarhistorik?

Om du har åtkomst till  läsarhistorik  på dropbox.com går det att se när någon har använt följande till att visa en fil:

• dropbox.com
  • Dropbox mobilappar
  • Dropbox-klienten

För personer som använder Windows går det att se när de har visat filer i de flesta program.

För personer som använder macOS 10.9+ kan du se när de visade filer med något av dessa program:

• Adobe Acrobat Pro
  • Adobe Photoshop CC 2015 & 2016
  • Microsoft PowerPoint 2011 & 2016
  • Microsoft Word 2011 & 2016
  • Microsoft Excel 2011 och 2016
  • iWork Keynote, Numbers, Pages
  • Förhandsvisning
  • TextEdit

Hur fick någon åtkomst till en fil?

Medlemmar i delade mappar som kan redigera mappen kan bjuda in personer till mappen. Klicka på Dela på en fil för att se vilken behörighet (Kan redigera eller Kan visa) en person har.

Om du äger en delad mapp kan du begränsa vem som får bjuda in personer till mappen.

Om du ser en Gäst i filen har personen kommit åt filen via en delad länk. En gäst kan också vara en person som har åtkomst till en fil men som visar en delad länk utan att vara inloggad.

Varför ser jag inte en person jag gett åtkomst till?

Om fler än fyra personer har visat en fil ser du en ikon med en siffra i förhandsvisningen av filen på dropbox.com. Denna ikon visar hur många personer som visat filen. Klicka på ikonen för att se alla som har åtkomst till filen.

Om du inte ser den person du letar efter kan det hända att personen inte har visat filen ännu, eller har visat filen utan att vara inloggad. En person som inte är inloggad visas som Gäst när hen visar innehållet.

Hur tar jag bort någon annans avatar från min fil?

För att ta bort personer som har åtkomst att visa eller redigera ska du ta bort dem från den delade filen eller mappen.

Om du delat en fil med någon via en delad länk måste du radera länken för att ta bort hens avatar.

Läs mer

Inställningar för läsarinfo

Om läsarinfo har inaktiverats för en delad mapp är det också inaktiverat för allt innehåll i den mappen. Det är bara ägaren som kan aktivera läsarinfo för enskilda filer i den delade mappen. Om läsarinfo har inaktiverats för en delad mapp är det bara ägaren som kan aktivera läsarinfo för enskilda filer i den delade mappen.

Om läsarinfo har aktiverats för en delad mapp kan ägaren eller en redigerare inaktivera läsarinfo för specifika filer i den delade mappen. Medlemmar som kan redigera mappen kan inaktivera läsarinfo för filer i en delad mapp.

Flytta innehåll

När du flyttar en fil till en delad mapp börjar den delade mappens inställning för läsarinfo gälla även för filen. Om du flyttar en fil till en delad mapp som du inte äger kan ägaren ha andra inställningar för läsarinfo.

Obs! Om du ändrat inställningen för filens visningsinfo innan du flyttade den till en annan mapp, har filen fortsättningsvis samma inställningar som du valde.

Gå med i ett team

Om du går med i ett Dropbox Business-team gäller teaminställningen för läsarinfo även ditt konto.