Skanna dokument med Dropbox mobilapp

Uppdaterat Feb 29, 2024
Du kan använda funktionen för dokumentskanning i Dropbox mobilapp för att skanna filer direkt till ditt Dropbox-konto eller konvertera befintliga filer till skanningar.
highlight icon

Obs! Dropbox Scan-appen har tagits bort från iOS App Store. Om du har appen installerad på din iOS-mobilenhet kan du fortsätta använda den, men den stöds inte längre.

Skanna dokument på en mobil enhet genom att använda funktionen för dokumentskanning i Dropbox-mobilappen.

Så här skannar du en ny fil till ditt Dropbox-konto

Skanna en ny fil till ditt Dropbox-konto:

1. Öppna Dropbox-appen på din mobila enhet.
  2. Tryck på ”+”-ikonen (plus).
  3. Tryck på Skanna dokument.
  4. Ta en bild på materialet som du vill skanna.
  5. Om du vill kan du göra ändringar eller skanna fler sidor.
  6. Tryck på Nästa.
  7. Justera de sparade inställningarna om du vill.
  8. Tryck på Spara.
  1. Öppna Dropbox-appen på din mobila enhet.
  2. Tryck på ”+”-ikonen (plus).
  3. Tryck på Skanna dokument.
  4. Ta antingen en bild av det material du vill skanna eller välj en befintlig bild på din mobila enhet.
    • Tryck på Ta igen för att skanna igen.
  5. Om du vill kan du göra ändringar eller skanna fler sidor.
    • Du kan beskära, rotera eller lägga till filter till bilder samt lägga till, radera eller ändra om ordningen på de skannade sidorna.
  6. Tryck på Nästa.
  7. Justera de sparade inställningarna om du vill.
  8. Tryck på Spara.

Titta på den här videon för att se en snabb översikt över hur du använder dokumentskannern.

Använder du inte Dropbox än? Läs allt om dokumentskannern.

Så här konverterar du en bild i Dropbox-kontot till en skannad fil

highlight icon

Obs! Bilden måste vara av typen .jpg, .jpeg eller .png för att kunna konverteras till en skannad fil.

Så här konverterar du en bild i Dropbox-kontot till en skannad fil:

1. Öppna Dropbox-appen på din mobila enhet.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter (...) intill namnet på filen du vill konvertera till en skanning.
  3. Tryck på Spara som skannad fil.
  4. Om du vill kan du göra ändringar eller skanna fler sidor.
  5. Tryck på Nästa.
  6. Justera de sparade inställningarna om du vill.
  7. Tryck på Spara.
highlight icon

Obs! Du kan spara en enkelsidig skanning som en .pdf eller .png. Flersidiga skanningar måste sparas som .pdf.

Redigera, ordna, lägg till och radera sidor i en skannad fil

Du kan göra ändringar i skanningen från skärmen Redigera när din skanning har skapats. I redigeringsvyn kan du göra följande ändringar:

• Tryck på Lägg till sida för att lägga till flera sidor i din skanning.
    • Obs! Flersidiga skanningar går endast att sparas som .pdf-filer.
  • Redigera din skannade fil eller lägg till ett filter genom att trycka på ikonen med tre reglage längst ner på skärmen.
    • Du kan beskära, rotera och lägga till ett filter som antingen är svart och vitt eller en whiteboard till din skanning.
  • Ordna om sidorna i din skanning genom att trycka på Ordna (intill Redigera) och tryck länge på en sida för att dra och byta plats på den.
  • Radera sidor i din skanning genom att trycka på den sida du vill radera, trycka på Radera och sedan på Radera igen.

Tips för bättre skanningar

Om du väljer att ta en bild pekar du kameran mot det föremål du vill skanna. En linje visar området du skannar. Kontrollera att

• dokumentet inte är skrynkligt
  • motivet inte glänser
  • du håller enheten direkt ovanför motivet
  • du tar med endast det du vill skanna

För kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise

Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise kan söka i innehållet i skannade dokument på sitt Dropbox-konto (se filtyper som stöds nedan). Kunder med Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus och Enterprise som har kopplat sina jobbrelaterade och personliga konton har även tillgång till fulltextsökning i det personliga kontot.

Följande innehållstyper stöds:

• Dokument skrivna på engelska
  • maskinskrivna dokument

Följande innehållstyper stöds inte:

• inskanning skapad av en dokumentskanner från tredje part
  • dokument skrivna på annat språk än engelska
  • handskrivna dokument
  • andra filtyper än .pdf
  • dokument med mycket stiliserad text