Dokumentskanning

Använd dokumentskanningsfunktionen för att skapa filer i din Dropbox. Den här funktionen är praktisk om du vill överföra text från en whiteboardtavla eller från fästisar till dokument som går att dela i Dropbox.

Visa instruktioner för:

Android

Skanna ett dokument

1. Öppna Dropbox-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på ”+” (plus).
  3. Välj Skanna dokument och välj sedan Tillåt när du uppmanas.
    • Ta en foto på det innehåll du vill överföra till ett dokument.
    • Du kan också välja en befintlig bild på enheten genom att trycka på fotoikonen nere till vänster.
  4. Om du väljer att ta en bild pekar du kameran mot det föremål du vill skanna. En linje visar området du skannar. Kontrollera att
    • dokumentet inte är skrynkligt
    • motivet inte glänser
    • du håller enheten direkt ovanför motivet
    • du tar med endast det du vill skanna
  5. Det går vid behov att skanna in flera sidor. Det går även att gå vidare och redigera dokumentet.

Redigera och ordna det skannade dokumentet

Efter dokumentskanning visas vyn Förhandsvisning av skanning. Ikonerna längst ner i vyn visar vilka funktioner som finns under redigeringen.

Det går även att trycka på Ordna (intill Redigera) för att ordna om de skannade sidorna. Tryck länge på en sida för att dra och ordna om den i vyn Ordna .

Justera inskanningen

1. På skärmen Redigera trycker du på ikonen med tre reglage längst ner på skärmen.
  2. Redigera det inskannade dokumentets område genom att flytta de blå prickarna i hörnen.
  3. Välj format att skanna med (B, Whiteboard, Original).
  4. Använd vid behov skjutreglaget för kontrast (det här alternativet finns endast för vissa filter).
  5. Tryck på bocken i övre högra hörnet av skärmen när du är nöjd med redigeringen.

Spara det skannade dokumentet

1. Tryck på pilen i övre högra hörnet för att öppna vyn Spara som på skärmen Förhandsvisning av skanning.
  2. Ge filen ett namn och bestäm filtyp.
  3. Bestäm var du vill spara dokumentet.

iPhone

Skanna ett dokument

1. Öppna Dropbox-appen på iOS-enheten.
  2. Tryck på ”+” (plus).
  3. Välj Skanna dokument.
    • Ta en foto på det innehåll du vill överföra till ett dokument.
    • Det går även att välja en befintlig bild i Kamerarulle.
  4. Om du väljer att ta en bild pekar du kameran mot det föremål du vill skanna. En linje visar området du skannar. Kontrollera att
    • dokumentet inte är skrynkligt
    • motivet inte glänser
    • du håller enheten direkt ovanför motivet
    • du tar med endast det du vill skanna
  5. Det går vid behov att skanna in flera sidor. Det går även att gå vidare och redigera dokumentet. (Anvisningar om att skanna in flera sidor och att redigera dokument följer.)
Skanna ett dokument till Dropbox

Redigera och ordna det skannade dokumentet

När du har skannat ett dokument visar nästa skärm vyn Redigera. Ikonerna längst ner i den här vyn visar vilka åtgärder du kan vidta under redigeringen.

Vyn Redigera

Det går även att trycka på Ordna (intill Redigera) för att ordna om de skannade sidorna. Tryck länge på en sida för att dra och ordna om den i vyn Ordna.

Justera inskanningen

Vyn Justera
  1. På skärmen Redigera trycker du på ikonen med tre reglage längst ner på skärmen.
  2. Redigera det inskannade dokumentets område genom att flytta de blå prickarna i hörnen.
  3. Välj under Filter i vilket format du vill spara det skannade dokumentet.
  4. Använd vid behov skjutreglaget för kontrast (det här alternativet finns endast för vissa filter).
  5. Tryck på Klar när du är nöjd med ändringarna.

Spara det skannade dokumentet

1. På skärmen Redigera trycker du på Nästa för att gå till vyn Inställningar .
  2. Ge filen ett namn och bestäm filtyp.
  3. Bestäm var du vill spara dokumentet.

Konvertera bilder i Dropbox till skannade dokument

Det går även att konvertera befintliga bildfiler direkt till skannade dokument under fliken Hem  eller Filer i Dropbox-appen:

• Under fliken Hem, tryck på Spara som skannad fil för att konvertera giltiga filer.
  • Tryck på neråtpilen intill filnamnet under fliken Filer och välj Spara som skannad fil.

Vi har stöd för följande filtyper för inskanning av en befintlig bild:

• .jpg
  • .jpeg
  • .png

Vanliga frågor

Går det att skanna fler än en sida till ett och samma dokument?

Ja. Det går att skanna upp till tio sidor i ett dokument och spara filen som en och samma .pdf. Gör så här:

1. Skanna den första sidan och tryck sedan på ikonen för fler sidor (två sidor med ett plustecken) i vyn Redigera .
  2. Det går att ordna om sidorna i dokumentet genom att trycka på knappen Ordna.
  3. Tryck länge på en sida och dra för att ändra ordningen.

Går det att spara en inskanning med flera sidor som en .png-fil?

Nej. Flersidiga inskanningar går att spara endast som en .pdf-fil.

Identifieras text automatiskt i skannade dokument?

För användare av Dropbox Business finns OCR (optisk teckenläsning) enbart för .pdf-filer. Har Dropbox Business-användare kopplat personliga och jobbrelaterade konton finns OCR även i deras personliga konton. Läs mer i avsnittet För Dropbox Business-användare.

Går det att skanna dokument offline?

Ja, det går att skanna dokument offline. När du har internetanslutning laddas dokumentet upp till Dropbox.

För användare av Dropbox Business och Professional

Dropbox Business- och Professional-kunder får åtkomst till fler funktioner vid skanning av dokument:

• Använd sökfältet i dropbox.com eller mobilappen för att fulltextsöka i inskannade dokument.
    • Business-användare som kopplat sina jobbrelaterade och personliga konton får även åtkomst till fulltextsökning i det personliga kontot
    • Läs mer om fulltextsökning.
  • Kopiera text från en .pdf-fil -fil

Anmärkningar om fulltextsökning och skannade dokument

Följande innehållstyper stöds:

• Dokument skrivna på engelska
  • maskinskrivna dokument

Följande innehållstyper stöds inte:

• inskanning skapad av en dokumentskanner från tredje part
  • dokument skrivna på annat språk än engelska
  • handskrivna dokument
  • andra filtyper än .pdf
  • dokument med mycket stiliserad text