Koppla från eller koppla en dator eller mobil enhet till Dropbox igen

Följande sker när du kopplar från datorn från Dropbox-kontot:

• Filer och mappar synkroniseras inte längre till Dropbox-mappen på den datorn. Dropbox är avstängt.
  • Själva filerna och mapparna ändras inte i Dropbox-mappen

Koppla från en dator på dropbox.com

Om du vill byta det konto datorn är kopplad till kopplar du först bort datorn via kontoinställningarna eller klientpreferenserna:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på ditt namn längst upp på valfri sida för att öppna kontomenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Öppna fliken Säkerhet.
  5. I avsnittet Enheter klickar du på X bredvid namnet på den dator du vill koppla från.
Klicka på X för att koppla från en enhet.

Dropbox Plus- och Dropbox Business-användare

När du kopplar från en enhet på dropbox.com kan du även fjärradera Dropbox-mappen från den enheten.

Visa instruktioner för:

Android

Koppla från med Android-appen

1. Tryck på menyknappen från Dropbox-appen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på knappen Koppla från enhet från Dropbox.
  4. Tryck på knappen Koppla från enhet för att bekräfta ditt val.

Din enhet kopplas nu från och Dropbox instruerar dig att koppla den till ett annat konto eller att skapa ett nytt konto.

iPad

Koppla från med iPad-appen

1. Tryck på fliken Inställningar längst ner till höger på menyn eller på sidomenyn.
  2. Rulla ner och tryck på knappen Koppla från iPad från Dropbox.
  3. Tryck på knappen Koppla från iPad för att bekräfta ditt val.

Din enhet kopplas nu från och Dropbox instruerar dig att koppla den till ett annat konto eller att skapa ett nytt konto.

iPhone

Koppla från med iPhone-appen

1. Tryck på fliken Inställningar längst ner till höger på skärmen.
  2. Rulla ner och tryck på knappen Koppla från iPhone från Dropbox.
  3. Tryck på knappen Koppla från iPhone för att bekräfta ditt val.

Din enhet kopplas nu från och Dropbox instruerar dig att koppla den till ett annat konto eller att skapa ett nytt konto.

Linux

Koppla från en dator i klienten

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
systemfält

Dropbox-ikonen i systemfältet

1. Klicka på kugghjulsikonen och välj Preferenser … på menyn.
  2. Välj fliken Konto.
  3. Klicka på Koppla från denna Dropbox … och bekräfta ditt val.
Knappen Koppla från denna Dropbox från preferenserna i Dropbox
Knappen Koppla från i klienten

När du kopplar från datorn instruerar Dropbox dig att logga in igen.

Koppla en dator igen i klienten

Loggar du in med samma konto återupptar programmet synkning för Dropbox-mappen på den befintliga platsen. Har mappens plats eller namn ändrats måste du välja denna plats eller manuellt slå ihop innehållet i mapparna (anvisningar nedan).

Kopplar du datorn till ett annat konto kommer programmet att upptäcka att det redan finns en annan Dropbox-mapp på datorn. Du får då två alternativ:

• Välj annan plats: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska ligga på en annan plats än din befintliga mapp kommer detta alternativ att ge dig möjlighet att välja en annan plats för den nya Dropbox-mappen som hör till det konto du håller på att koppla

• Installera: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska ligga på samma plats som den du redan använder, välj detta alternativ. Detta alternativ ändrar namnet på den befintliga Dropbox-mappen till  Dropbox (gammal)  och skapar en ny Dropbox-mapp för det konto du håller på att koppla.
  • Slå ihop innehållet från två Dropbox-konton manuellt

Det är praktiskt att slå samman manuellt om du vill överföra alla dina filer till en ny Dropbox eller kombinera två konton med olika filer. Följ stegen nedan om du vill slå samman två Dropbox-konton.

• Obs! Processen överför inte medlemskap till delade mappar – den överför bara själva mapparna. Om du väljer att slå samman konton kan du behöva gå med i de delade mappar du tidigare var medlem i på nytt.

Instruktioner för att slå samman manuellt:

Låt oss kalla det konto du vill kopiera innehåll från för konto A. Konto B blir då det andra kontot där du vill ha alla hopslagna filer.

Om du kopierar mappar eller filer med samma namn från en mapp till den andra, kommer de nyligen kopierade filerna nu att ha (1) tillagt till sina namn för att ange att de skiljer sig från den befintliga versionen. Du bör manuellt bestämma hur du ska lösa dessa dubbletter.

1. Synka allt innehåll i konto A till en dator. Du gör det genom att logga in på klienten och synka innehållet i konto A till denna enhet. Se till att allt innehåll i konto A är synkat genom att verifiera att selektiv synkning inte är aktiverat.
    2. När Konto A har synkats kan du koppla från det genom att följa instruktionerna ovan.
    3. Logga in med Konto B och välj Installera. Om du slår ihop två personliga konton kommer Dropbox-mappen för Konto A att ändra namn till Dropbox (gammal) och Konto B kommer nu att använda den nya Dropbox-mappen .
    4. Hitta mappen Dropbox (gammal) från Konto A på din dator och öppna den.
    5. Hitta Dropbox-mappen för konto B och öppna den.
    6. Kopiera eller flytta filerna från mappen Dropbox (gammal) (Konto A) till den nya Dropbox-mappen (Konto B). Om du får ett meddelande som indikerar att det redan finns en fil med namnet ”.dropbox” i din nya Dropbox-mapp, välj ”Kopiera inte”.
    7. Hopslagningen slutförs när du är klar med att kopiera eller flytta allt innehåll du vill ha till Dropbox-mappen för Konto B och ändringarna synkas.

Macintosh

Koppla från din Mac-dator i klienten

1. Klicka på Dropbox-ikonen på menyraden.
    Dropbox-ikonen på menyraden
    1. Klicka på kugghjulsikonen och välj Preferenser … på menyn.
    2. Välj fliken Konto.
    3. Klicka på Koppla från denna Dropbox … och bekräfta ditt val.
    Knappen Koppla från denna Dropbox från preferenserna i Dropbox
    Knappen Koppla från i klienten

När du kopplar från datorn instruerar Dropbox dig att logga in igen.

Koppla din Mac-dator igen i klienten

Loggar du in med samma konto återupptar programmet synkning för Dropbox-mappen på den befintliga platsen. Har mappens plats eller namn ändrats måste du välja denna plats eller manuellt slå ihop innehållet i mapparna (anvisningar nedan).

Inloggningsskärm för Mac-klient
    Klientens inloggningsskärm

Kopplar du datorn till ett annat konto kommer programmet att upptäcka att det redan finns en annan Dropbox-mapp på datorn. Du får då två alternativ:

Installationsalternativ för Mac
    Du får två alternativ Välj annan plats eller Installera
    • Välj annan plats: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska vara på en annan plats än din befintliga mapp kommer detta alternativ att ge dig möjlighet att välja en annan plats för den nya Dropbox-mappen som är anknuten till det konto du håller på att koppla.
    • Installera: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska vara på samma plats som den du redan använder, välj detta alternativ. Detta alternativ ändrar namnet på den befintliga Dropbox-mappen till Dropbox (gammal) och skapar en ny Dropbox-mapp för det konto som du håller på att koppla.
    Gammal Dropbox-mapp
    Dropbox (gammal)

Slå ihop innehållet från två Dropbox-konton manuellt

Det är praktiskt att slå samman manuellt om du vill överföra alla dina filer till en ny Dropbox eller kombinera två konton med olika filer. Följ stegen nedan om du vill slå samman två Dropbox-konton.

• Obs! Processen överför inte medlemskap till delade mappar – den överför bara själva mapparna. Om du väljer att slå samman konton kan du behöva gå med i de delade mappar du tidigare var medlem i på nytt.

Instruktioner för att slå samman manuellt:

Låt oss kalla det konto du vill kopiera innehåll från för konto A. Konto B blir då det andra kontot där du vill ha alla hopslagna filer.

1. Synka allt innehåll i konto A till en dator. Du gör det genom att logga in på klienten och synka innehållet i konto A till denna enhet. Se till att allt innehåll i konto A är synkat genom att verifiera att selektiv synkning inte är aktiverat.
    2. När Konto A har synkats kan du koppla från det genom att följa instruktionerna ovan.
    3. Logga in med Konto B och välj Installera. Om du slår ihop två personliga konton kommer Dropbox-mappen för Konto A att ändra namn till Dropbox (gammal) och Konto B kommer nu att använda den nya Dropbox-mappen .
    4. Hitta mappen Dropbox (gammal) från Konto A på din dator och öppna den.
    5. Hitta Dropbox-mappen för konto B och öppna den.
    6. Kopiera eller flytta filerna från mappen Dropbox (gammal) (Konto A) till den nya Dropbox-mappen (Konto B). Om du får ett meddelande som indikerar att det redan finns en fil med namnet ”.dropbox” i din nya Dropbox-mapp, välj ”Kopiera inte”.
    7. Hopslagningen slutförs när du är klar med att kopiera eller flytta allt innehåll du vill ha till Dropbox-mappen för Konto B och ändringarna synkas.

Om du kopierar mappar eller filer med samma namn från en mapp till den andra, kommer de nyligen kopierade filerna nu att ha (1) tillagt till sina namn för att ange att de skiljer sig från den befintliga versionen. Du bör manuellt bestämma hur du ska lösa dessa dubbletter.

Vista/Win7/Win8/Win10

Koppla från din Windows-dator i klienten

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet. Du kanske måste klicka på pilen för att visa alla ikoner i systemfältet.
    Dropbox-ikonen i systemfältet
    1. Klicka på kugghjulsikonen och välj Preferenser … på menyn.
    2. Välj fliken Konto.
    3. Klicka på Koppla från denna Dropbox … och bekräfta ditt val.
    Knappen Koppla från denna Dropbox från preferenserna i Dropbox
    Knappen Koppla från i klienten

När du kopplar från datorn instruerar Dropbox dig att logga in igen.

Koppla din Windows-dator igen i klienten

Loggar du in med samma konto återupptar programmet synkning för Dropbox-mappen på den befintliga platsen. Har mappens plats eller namn ändrats måste du välja denna plats eller manuellt slå ihop innehållet i mapparna (anvisningar nedan).

Inloggningsskärm för Windows-klient
    Klientens inloggningsskärm

Kopplar du datorn till ett annat konto kommer programmet att upptäcka att det redan finns en annan Dropbox-mapp på datorn. Du får då två alternativ:

Installationsalternativ för Windows
    Du får två alternativ Välj annan plats eller Installera

• Välj annan plats: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska vara på en annan plats än din befintliga mapp kommer detta alternativ att ge dig möjlighet att välja en annan plats för den nya Dropbox-mappen som är anknuten till det konto du håller på att koppla.
    • Installera: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska vara på samma plats som den du redan använder, välj detta alternativ. Detta alternativ ändrar namnet på den befintliga Dropbox-mappen till Dropbox (gammal) och skapar en ny Dropbox-mapp för det konto som du håller på att koppla.
    Gammal Dropbox-mapp
    Dropbox (gammal)

Slå ihop innehållet från två Dropbox-konton manuellt

Det är praktiskt att slå samman manuellt om du vill överföra alla dina filer till en ny Dropbox eller kombinera två konton med olika filer. Följ stegen nedan om du vill slå samman två Dropbox-konton.

• Obs! Processen överför inte medlemskap till delade mappar – den överför bara själva mapparna. Om du väljer att slå samman konton kan du behöva gå med i de delade mappar du tidigare var medlem i på nytt.

Instruktioner för att slå samman manuellt:

Låt oss kalla det konto du vill kopiera innehåll från för Konto A. Konto B blir då det andra kontot där du vill ha alla hopslagna filer.

1. Synka allt innehåll i konto A till en dator. Du gör det genom att logga in på klienten och synka innehållet i konto A till denna enhet. Se till att allt innehåll i konto A är synkat genom att verifiera att selektiv synkning inte är aktiverat.
    2. När Konto A har synkats kan du koppla från det genom att följa instruktionerna ovan.
    3. Logga in med Konto B och välj Installera. Om du slår ihop två personliga konton kommer Dropbox-mappen för Konto A att ändra namn till Dropbox (gammal) och Konto B kommer nu att använda den nya Dropbox-mappen .
    4. Hitta mappen Dropbox (gammal) från Konto A på din dator och öppna den.
    5. Hitta Dropbox-mappen för konto B och öppna den.
    6. Kopiera eller flytta filerna från mappen Dropbox (gammal) (Konto A) till den nya Dropbox-mappen (Konto B). Om du får ett meddelande som indikerar att det redan finns en fil med namnet ”.dropbox” i din nya Dropbox-mapp, välj ”Kopiera inte”.
    7. Hopslagningen slutförs när du är klar med att kopiera eller flytta allt innehåll du vill ha till Dropbox-mappen för Konto B och ändringarna synkas.

Om du kopierar mappar eller filer med samma namn från en mapp till den andra, kommer de nyligen kopierade filerna nu att ha (1) tillagt till sina namn för att ange att de skiljer sig från den befintliga versionen. Du bör manuellt bestämma hur du ska lösa dessa dubbletter.