{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Koppla bort eller återkoppla en dator, telefon eller surfplatta till Dropbox

Följande sker när du kopplar från datorn från Dropbox-kontot:

• Filer och mappar synkroniseras inte längre till Dropbox-mappen på den datorn. Dropbox är avstängt.
  • Själva filerna och mapparna ändras inte i Dropbox-mappen

Koppla från en dator på dropbox.com

Om du vill byta det konto datorn är kopplad till kopplar du först bort datorn via kontoinställningarna eller klientpreferenserna:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på ditt namn längst upp på valfri sida för att öppna kontomenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Öppna fliken Säkerhet.
  5. I avsnittet Enheter klickar du på X bredvid namnet på den dator du vill koppla från.

Användare av Dropbox Plus, Professional och Business

När du kopplar från en enhet på dropbox.com kan du även fjärradera Dropbox-mappen från den enheten.

För användare av smart synkning

Om du kopplar från en enhet utan att radera filerna, förblir enbart online-filer tomma på datorn. Om du vill behålla alla dina filer på datorn rekommenderar vi att du går till enheten och gör alla filer lokala innan du kopplar från enheten.

Visa instruktioner för:

Android

Koppla från med Android-appen

1. Öppna Dropbox-appen och tryck på menyknappen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Välj det konto du vill koppla bort.
  4. Tryck på Logga ut från Dropbox.
    • Du kan också trycka på Logga ut från alla konton på huvudmenyn Inställningar.

Din enhet kopplas nu från och Dropbox instruerar dig att koppla den till ett annat konto eller att skapa ett nytt konto.

iPad

Koppla från med iPad-appen

1. Öppna Dropbox-appen och tryck på fliken Inställningar längst ner till höger på menyn eller i sidofältet.
  2. Välj det konto du vill koppla bort.
  3. Bläddra ner och tryck på Koppla bort iPad från Dropbox.
  4. Tryck på Koppla från iPad för att bekräfta ditt val.

Din enhet kopplas nu från och Dropbox instruerar dig att koppla den till ett annat konto eller att skapa ett nytt konto.

iPhone

Koppla från med iPhone-appen

1. Öppna Dropbox-appen och tryck på personikonen längst ner till höger på menyn eller i sidofältet.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Välj det konto du vill koppla bort.
  4. Bläddra ner och tryck på Logga ut från Dropbox.
  5. Tryck på Koppla från iPhone för att bekräfta ditt val.

Din enhet kopplas nu från och Dropbox instruerar dig att koppla den till ett annat konto eller att skapa ett nytt konto.

Linux

Koppla från en dator i klienten

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Preferenser … på menyn.
  3. Välj fliken Konto.
  4. Klicka på Koppla från denna Dropbox … och bekräfta ditt val.
När du kopplar från datorn instruerar Dropbox dig att logga in igen.

Koppla en dator igen i klienten

Loggar du in med samma konto återupptar programmet synkning för Dropbox-mappen på den befintliga platsen. Har mappens plats eller namn ändrats måste du välja denna plats eller manuellt slå ihop innehållet i mapparna (anvisningar nedan).

Kopplar du datorn till ett annat konto kommer programmet att upptäcka att det redan finns en annan Dropbox-mapp på datorn. Du får då två alternativ:

• Välj annan plats: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska ligga på en annan plats än din befintliga mapp kommer detta alternativ att ge dig möjlighet att välja en annan plats för den nya Dropbox-mappen som hör till det konto du håller på att koppla
  • Installera: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska ligga på samma plats som den du redan använder, välj detta alternativ. Detta alternativ ändrar namnet på den befintliga Dropbox-mappen till  Dropbox (gammal)  och skapar en ny Dropbox-mapp för det konto du håller på att koppla.

Slå ihop innehållet från två Dropbox-konton manuellt

Det är praktiskt att slå samman manuellt om du vill överföra alla dina filer till en ny Dropbox eller kombinera två konton med olika filer. Följ stegen nedan om du vill slå samman två Dropbox-konton.

• Obs! Processen överför inte medlemskap till delade mappar – den överför bara själva mapparna. Om du väljer att slå samman konton kan du behöva gå med i de delade mappar du tidigare var medlem i på nytt.

Instruktioner för att slå samman manuellt:

Låt oss kalla det konto du vill kopiera innehåll från för konto A. Konto B blir då det andra kontot där du vill ha alla hopslagna filer.

Om du kopierar mappar eller filer med samma namn från en mapp till den andra, kommer de nyligen kopierade filerna nu att ha (1) tillagt till sina namn för att ange att de skiljer sig från den befintliga versionen. Du bör manuellt bestämma hur du ska lösa dessa dubbletter.

1. Synka allt innehåll i konto A till en dator. Du gör det genom att logga in på klienten och synka innehållet i konto A till denna enhet. Se till att allt innehåll i konto A är synkat genom att verifiera att selektiv synkning inte är aktiverat.
  2. När Konto A har synkats kan du koppla från det genom att följa instruktionerna ovan.
  3. Logga in med Konto B och välj Installera. Om du slår ihop två personliga konton kommer Dropbox-mappen för Konto A att ändra namn till Dropbox (gammal) och Konto B kommer nu att använda den nya Dropbox-mappen .
  4. Hitta mappen Dropbox (gammal) från Konto A på din dator och öppna den.
  5. Hitta Dropbox-mappen för konto B och öppna den.
  6. Kopiera eller flytta filerna från mappen Dropbox (gammal) (Konto A) till den nya Dropbox-mappen (Konto B). Om du får ett meddelande som indikerar att det redan finns en fil med namnet ”.dropbox” i din nya Dropbox-mapp, välj ”Kopiera inte”.
  7. Hopslagningen slutförs när du är klar med att kopiera eller flytta allt innehåll du vill ha till Dropbox-mappen för Konto B och ändringarna synkas.

Mac

Koppla från din Mac-dator i klienten

1. Klicka på Dropbox-ikonen på menyraden.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Inställningar … på menyn.
  3. Välj fliken Konto.
  4. Klicka på Koppla från denna Dropbox … och bekräfta ditt val.
När du kopplar från datorn instruerar Dropbox dig att logga in igen.

Koppla din Mac-dator igen i klienten

Loggar du in med samma konto återupptar programmet synkning för Dropbox-mappen på den befintliga platsen. Har mappens plats eller namn ändrats måste du välja denna plats eller manuellt slå ihop innehållet i mapparna (anvisningar nedan).

Kopplar du datorn till ett annat konto kommer programmet att upptäcka att det redan finns en annan Dropbox-mapp på datorn. Du får då två alternativ:
  • Välj annan plats: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska vara på en annan plats än din befintliga mapp kommer detta alternativ att ge dig möjlighet att välja en annan plats för den nya Dropbox-mappen som är kopplad till det konto du håller på att koppla.
  • Installera: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska vara på samma plats som den du redan använder, välj detta alternativ. Detta alternativ ändrar namnet på den befintliga Dropbox-mappen till Dropbox (gammal) och skapar en ny Dropbox-mapp för det konto som du håller på att koppla.

Slå ihop innehållet från två Dropbox-konton manuellt

Det är praktiskt att slå samman manuellt om du vill överföra alla dina filer till en ny Dropbox eller kombinera två konton med olika filer. Följ stegen nedan om du vill slå samman två Dropbox-konton.

• Obs! Processen överför inte medlemskap till delade mappar – den överför bara själva mapparna. Om du väljer att slå samman konton kan du behöva gå med i de delade mappar du tidigare var medlem i på nytt.

Instruktioner för att slå samman manuellt:

Låt oss kalla det konto du vill kopiera innehåll från för konto A. Konto B blir då det andra kontot där du vill ha alla hopslagna filer.

1. Synka allt innehåll i konto A till en dator. Du gör det genom att logga in på klienten och synka innehållet i konto A till denna enhet. Se till att allt innehåll i konto A är synkat genom att verifiera att selektiv synkning inte är aktiverat.
  2. När Konto A har synkats kan du koppla från det genom att följa instruktionerna ovan.
  3. Logga in med Konto B och välj Installera. Om du slår ihop två personliga konton kommer Dropbox-mappen för Konto A att ändra namn till Dropbox (gammal) och Konto B kommer nu att använda den nya Dropbox-mappen .
  4. Hitta mappen Dropbox (gammal) från Konto A på din dator och öppna den.
  5. Hitta Dropbox-mappen för konto B och öppna den.
  6. Kopiera eller flytta filerna från mappen Dropbox (gammal) (Konto A) till den nya Dropbox-mappen (Konto B). Om du får ett meddelande som indikerar att det redan finns en fil med namnet ”.dropbox” i din nya Dropbox-mapp, välj ”Kopiera inte”.
  7. Hopslagningen slutförs när du är klar med att kopiera eller flytta allt innehåll du vill ha till Dropbox-mappen för Konto B och ändringarna synkas.

Om du kopierar mappar eller filer med samma namn från en mapp till den andra, kommer de nyligen kopierade filerna nu att ha (1) tillagt till sina namn för att ange att de skiljer sig från den befintliga versionen. Du bör manuellt bestämma hur du ska lösa dessa dubbletter.

Windows

Koppla från din Windows-dator i klienten

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet. (Du kanske måste klicka på pilen för att visa alla ikoner i systemfältet.)
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Inställningar … på menyn.
  3. Välj fliken Konto.
  4. Klicka på Koppla från denna Dropbox … och bekräfta ditt val.
När du kopplar från datorn instruerar Dropbox dig att logga in igen.

Koppla din Windows-dator igen i klienten

Loggar du in med samma konto återupptar programmet synkning för Dropbox-mappen på den befintliga platsen. Har mappens plats eller namn ändrats måste du välja denna plats eller manuellt slå ihop innehållet i mapparna (anvisningar nedan).

Kopplar du datorn till ett annat konto kommer programmet att upptäcka att det redan finns en annan Dropbox-mapp på datorn. Du får då två alternativ:
  • Välj annan plats: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska vara på en annan plats än din befintliga mapp kommer detta alternativ att ge dig möjlighet att välja en annan plats för den nya Dropbox-mappen som är kopplad till det konto du håller på att koppla.
  • Installera: Om du vill att din nya Dropbox-mapp ska vara på samma plats som den du redan använder, välj detta alternativ. Detta alternativ ändrar namnet på den befintliga Dropbox-mappen till Dropbox (gammal) och skapar en ny Dropbox-mapp för det konto som du håller på att koppla.

Slå ihop innehållet från två Dropbox-konton manuellt

Det är praktiskt att slå samman manuellt om du vill överföra alla dina filer till en ny Dropbox eller kombinera två konton med olika filer. Följ stegen nedan om du vill slå samman två Dropbox-konton.

• Obs! Processen överför inte medlemskap till delade mappar – den överför bara själva mapparna. Om du väljer att slå samman konton kan du behöva gå med i de delade mappar du tidigare var medlem i på nytt.

Instruktioner för att slå samman manuellt:

Låt oss kalla det konto du vill kopiera innehåll från för Konto A. Konto B blir då det andra kontot där du vill ha alla hopslagna filer.

1. Synka allt innehåll i konto A till en dator. Du gör det genom att logga in på klienten och synka innehållet i konto A till denna enhet. Se till att allt innehåll i konto A är synkat genom att verifiera att selektiv synkning inte är aktiverat.
  2. När Konto A har synkats kan du koppla från det genom att följa instruktionerna ovan.
  3. Logga in med Konto B och välj Installera. Om du slår ihop två personliga konton kommer Dropbox-mappen för Konto A att ändra namn till Dropbox (gammal) och Konto B kommer nu att använda den nya Dropbox-mappen .
  4. Hitta mappen Dropbox (gammal) från Konto A på din dator och öppna den.
  5. Hitta Dropbox-mappen för konto B och öppna den.
  6. Kopiera eller flytta filerna från mappen Dropbox (gammal) (Konto A) till den nya Dropbox-mappen (Konto B). Om du får ett meddelande som indikerar att det redan finns en fil med namnet ”.dropbox” i din nya Dropbox-mapp, välj ”Kopiera inte”.
  7. Hopslagningen slutförs när du är klar med att kopiera eller flytta allt innehåll du vill ha till Dropbox-mappen för Konto B och ändringarna synkas.

Om du kopierar mappar eller filer med samma namn från en mapp till den andra, kommer de nyligen kopierade filerna nu att ha (1) tillagt till sina namn för att ange att de skiljer sig från den befintliga versionen. Du bör manuellt bestämma hur du ska lösa dessa dubbletter.