Så här skapar du ett Dropbox Paper-dokument

Uppdaterat Dec 01, 2023
Det går att skapa Paper-dokument från dropbox.com, Dropbox Papers mobila applikation och Dropbox för mobila enheter.
highlight icon

Om du har  2020 års version av Dropbox Paper, kan du skapa Dropbox Paper-dokument direkt i en Dropbox-mapp.

Se vilken version du använder genom att följa dessa steg:

1. Logga in på Dropbox webbplats.
  2. Öppna mappen från Dropbox startsida.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Håll muspekaren över Dokument.
  • Om du ser Dropbox Paper i listan över dokumenttyper använder du versionen av Dropbox Paper från 2020.
  • Om du inte ser Dropbox Paper i listan över dokumenttyper använder du den gamla versionen av Paper.
    • Dropbox Paper-dokument som skapats i den gamla versionen kan bara lagras i mappar på paper.dropbox.com.

På dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på rutnätsikonen längst upp till vänster.
  3. Klicka på Paper i listrutan som visas.
  4. Klicka på Skapa nytt dokument eller Skapa Paper-dokument, beroende på ditt konto.

Ett nytt Paper-dokument öppnas.

highlight icon

Obs! Du kan även skriva ”paper.new”(utan citattecken) i din webbläsares adressfält för att snabbt skapa ett nytt Paper-dokument. Läs mer om .new-genvägar.

I Dropbox Paper-mobilappen

1. Öppna den mobila applikationen Paper.
  2. Tryck på ”+” (plustecknet) längst upp till höger.
  3. Tryck på Nytt tomt dokument.

Ett nytt, tomt dokument öppnas.

1. Öppna den mobila applikationen Paper.
  2. Tryck på redigeringsknappen (pennikonen) längst ner till höger.

Ett nytt, tomt dokument öppnas.

I appen Dropbox för mobila enheter

Du kan skapa och organisera Paper-dokument med Dropbox för mobila enheter, men för att redigera dem (på mobilen) krävs den mobila applikationen Dropbox Paper.

1. Öppna Dropbox för mobila enheter.
  2. Tryck på Skapa längst ned.
  3. Tryck på Skapa eller ladda upp en fil.
  4. Tryck på Paper.
highlight icon

Obs! Om Paper inte visas som ett alternativ använder du en äldre version av Dropbox Paper istället för 2020 års version.Om du använder den äldre versionen behöver du använda Dropbox Papers mobila applikation för att skapa Paper-dokument på mobila enheter.

1. Tryck på Filnamn, skriv ett filnamn för att ersätta texten "Namnlös" och tryck sedan på Klar.
  2. Under Spara plats trycker du på mappen där du vill spara filen eller trycker på Välj en annan mapp....
  3. Tryck på Skapa.

Dropbox-appen skapar filen och skickar dig till Dropbox Paper-appen så att du kan redigera den.

1. Öppna Dropbox för mobila enheter.
  2. Tryck på + (plustecknet) längst ner till höger.
  3. Tryck på Skapa nytt Paper-dokument.
highlight icon

Obs! Om Paper inte visas som ett alternativ använder du en äldre version av Dropbox Paper istället för 2020 års version.Om du använder den äldre versionen behöver du använda Dropbox Papers mobila applikation för att skapa Paper-dokument på mobila enheter.

1. Ge ditt nya Paper-dokument en titel.
  2. Tryck på Skapa fil.

Dropbox-appen skapar filen och skickar dig till Dropbox Paper-appen så att du kan redigera den.