Samarbeta i Paper-dokument

Med Dropbox Paper går det att samarbeta med andra på följande sätt:

• Nämna dem i dokument och kommentarer
  • Kommentera text och bilder
  • Skapa att-göra-uppgifter

Använder du inte Paper ännu? Se hur Dropbox gör det enkelt att samarbeta om teammaterial.

Omnämnande

Nämn en kollega var som helt i ditt Paper-dokument genom att skriva @ och sedan deras namn.

Om personen du nämner har ett Dropbox-konto förkortas namnet till namnet på kontot.

Om du klickar på ett hyperlänkat namn öppnas en rullgardinsmeny. Där går det att söka efter alla delade dokument personen har skapat.

Kommentarer

Kommentera ett dokument:

1. Markera en textrad för att öppna formateringsfältet.
  2. Klicka på kommentarsikonen (en pratbubbla) på menyn som öppnas.

Det går att @nämna en kollega i en kommentar för att skicka ett meddelande.

Obs! Det går även att skapa en kommentar genom att hålla muspekaren över högermarginalen intill en textrad.

Kommentera en viss del av en bild:

1. Klicka på den bild du vill kommentera.
  2. Klicka på cirkelikonen med ett plustecken för att kommentera en viss del av bilden.
  3. Klicka på den del av bilden du vill kommentera.
  4. Skriv din kommentar och klicka på Publicera.
Bildverktygsfält

Du kan koppla direkt till en kommentar i ett Paper-dokument:

1. Klicka på den kommentar du vill koppla till i ett Paper-dokument.
  2. Klicka på tidsstämpeln (till exempel: 2 timmar sedan).
  3. URL:en ändras i din webbläsare. Kopiera URL:en.

När någon klickar på denna URL tas de till den kommentaren.

Uppgifter

Du kan skapa att-göra-uppgifter och tilldela kollegor dem.

Attribution

Attribution visar vem som skrev ett avsnitt i ett dokument. Namnet på personen som skrev en del av ett dokument visas intill texten. Attribution fungerar även om du kopierar och klistrar in från ett Paper-dokument till ett annat.

Obs! Attribution visar inte alltid textens ursprungliga författare. Om innehållet kopieras och klistras in i Paper kan attribueringen ändras.

• Innehåll kopierat från externa källor eller inklistrade utan formatering attribueras personen som klistrar in det
  • Innehåll kopierat från ett annat Paper-dokument attribueras den ursprungliga medarbetaren