Formatera ett Dropbox Paper-dokument

Dropbox Paper formaterar dina dokument med kraftfulla verktyg. Skapa tabeller, tilldela uppgifter och infoga emojis med kortkommandon och snabbmenyer.

Obs! En del formateringsalternativ som markering och understrykning av text finns endast som kortkommandon eller markdown. En fullständig lista med kortkommandon och markdown:

1. Logga in på Paper.
  2. Skriv och1 / på en Mac eller Ctrl och / i Windows.

Avsnitt i den här artiklen:

Formateringsmenyer

Paper har många formateringsalternativ för redigering och sortering . Visa menyalternativen genom att dubbelklicka på ett ord eller klicka och dra över ett textavsnitt.

formateringsmeny

På den här menyn går det att göra följande:

• Skapa text i fetstil
  • Genomstryka text
  • Skapa avsnittsrubriker eller underavsnittsrubriker
  • Skapa en punktlista eller numrerad lista
  • Skapa en uppgiftslista
  • Lägga till en länk
  • Skriva en kommentar

Andra formateringsalternativ:

1. Håll muspekaren till vänster om en rad eller ett stycke text.
  2. Klicka på ikonen + som visas.
skriv en kommentar

Alternativ på den här menyn:

• Infoga en bild
  • Infoga en fil eller länk från Dropbox
  • Skapa en tabell
  • Skapa en uppgiftslista
  • Skapa en punktlista
  • Infoga en sidavgränsare eller en kodrad

Stäng den här menyn genom att klicka på ikonen X intill menyalternativen.

Tabeller

Lägga till en tabell i ett Paper-dokument:

1. Håll muspekaren till vänster om en rad eller ett stycke text.
  2. Klicka på ikonen + som visas.
  3. Klicka på tabellikonen (Infoga tabell).
Paper infoga tabell

Formatera tabellen:

• Ändra kolumnstorlek: Klicka på kolumnens kantlinje och dra till önskad bredd
  • Ta bort enskilda rader eller kolumner: Klicka på - (minusknappen) nära kanten på den kolumn eller rad du vill radera
  • Lägg till eller ta bort flera rader eller kolumner: Klicka på och dra knapparna + (plus) eller - (minus) nära kanten på en kolumn eller rad
  • Skapa en helbreddstabell: Klicka på och dra ikonen längst ner till höger i tabellen
Paper-formatering gif

Innehållsförteckningar

En innehållsförteckning skapas automatiskt för alla dokument med rubriker. Visa innehållsförteckningen genom att föra markören över de staplade linjerna i dokumentets vänstermarginal.

Innehållsförteckning
  • Obs! Innehållsförteckningen inkluderar endast text som är taggad som en avsnitts- eller underavsnittsrubrik i dokumentet (som H1, H2 eller H3).
  • Obs! H1-rukbriker saknar indrag. Underrubrikerna H2 och H3 dras in olika djupt beroende på tidigare rubriknivå.

Uppgifter och kryssrutor

Det går att skapa kryssrutor genom att skriva [] eller [ ] följt av ett mellanslag. En kryssruta skapas automatiskt. Den går att markera eller lämna omarkerad. Använd kryssrutorna till att tilldela någon uppgifter genom att @nämna någon på samma rad. Den taggade personen får ett mejl som länkar till det objektet.

skapa uppgiftsruta

Markdown/kodformatering

Kodblock gör det möjligt att bädda in kod i Paper-dokument. Gör detta genom att trycka på ikonen + på sidomenyn och klicka på symbolen {}.

markdown

Det går att välja ett annat programmeringsspråk bland kodblockens formateringsalternativ. Visa formateringsalternativen genom att dubbelklicka på ett ord eller klicka och dra på ett ord eller ett textavsnitt. Den här menyn öppnas:

menyn programmeringsspråk

Det går även att skriva tecknet grav accent före och efter ett ord eller textavsnitt för att fånga inline-kod:

inline-kod

LaTeX

Dropbox Paper stöder LaTeX. Aktivera LaTeX redigeringsläge genom att skriva $$ i dokumentet. Sedan går det att skriva fullständiga LaTeX-symboler i Dropbox Paper. När du är klar går det att rendera koden genom att trycka på Retur eller Return på tangentbordet. Renderad kod visas som förväntat:

LaTeX-redigering

Emojis

Lägg till en emoji genom att skriva : (kolon) för att visa tillgängliga alternativ. Här går det att antingen klicka på emojin du vill ha eller fortsätta att skriva motsvarande kod:

menyn med emoji-ikoner