Vanliga frågor om Dropbox Paper

Uppdaterat Sep 27, 2023

Dropbox Paper är ett arbetsutrymme online för dokument, där det går att organisera och visa text, media och filer – allt på ett enda ställe. I Paper kan du enkelt samarbeta med andra och komma åt dina Paper-dokument varifrån som helst.

Lagras Paper-dokumenten i mina Dropbox-mappar?

Det beror på om du använder den gamla eller nya versionen av Dropbox Paper.

Om du har den gamla versionen av Dropbox Paper lagras Paper-dokument i Paper-mappar i ditt konto på paper.dropbox.com. Om du har den nya versionen, 2020 års version av Dropbox Paper, lagras Paper-dokument i ditt konto på dropbox.com, med alla andra filer och mappar.

Så här tar du reda på om du använder den gamla eller nya versionen av Dropbox Paper:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Skapa.
  3. Håll muspekaren över Dokument.
  • Om du ser Dropbox Paper i listan med dokumenttyper använder du den nya versionen av Dropbox Paper från 2020.
  • Ser du inte Dropbox Paper i listan med dokumenttyper använder du den gamla versionen.

Måste man ha ett Dropbox-konto för Paper?

Ja, man måste ha ett Dropbox-konto för att kunna skapa och öppna Paper-dokument.

Delar du ett Paper-dokument med andra som inte har något Dropbox-konto får de ett mejl med en länk, med uppmaningen att skapa ett Dropbox-konto. När de har skapat ett konto får de åtkomst till ditt Paper-dokument.

Är Dropbox Paper kostnadsfritt?

Ja, Dropbox Paper är kostnadsfritt.

Räknas Paper-dokument in i mitt lagringsutrymme på Dropbox?

Paper-dokument använder väldigt lite utrymme i ditt Dropbox-konto – mindre än 100 byte, vilket är mindre än 1/30 av en vanlig dokumentfil.

Finns det någon gräns för hur många Paper-dokument man kan skapa?

Nej, det finns ingen gräns för antalet Paper-dokument du kan skapa med ett Dropbox-konto.

Måste jag logga in på Dropbox för åtkomst till Paper?

Ja, du måste logga in på Dropbox för att få åtkomst till Paper.

Vilka säkerhets- och sekretessfunktioner har Paper?

Paper har samma säkerhet som Dropbox, med några få undantag för Dropbox-team.

Får jag åtkomst till mina Paper-dokument offline?

Använder du Papers mobilapp kan du öppna och redigera Paper-dokument offline. Du måste tidigare ha öppnat dem på din mobila enhet för att kunna få åtkomst till dem offline. De ändringar du gör offline sparas, men det går inte att synka dem med andra enheter eller dela dem förrän du är online igen.

På webben går det inte att öppna Paper-dokument om du är offline.

Hur öppnar och stänger jag sidomenyn (mappvyn i Paper)?

Mappvyn är en sidomeny till vänster om Paper-dokumentet. Med den kan du hoppa till andra dokument i samma mapp som dokumentet du har öppnat. Öppna och stäng mappvyn så här: klicka på ikonen Öppna mappvy (halvgrå fyrkant) längst upp till vänster i ett Paper-dokument.

Vad hände med Hackpad?

Dropbox köpte Hackpad 2014. Hackpad stängdes 2017 och alla Hackpad-block fördes över till Dropbox Paper. Efter 2018 har alla besök på Hackpads URL omdirigerats till Dropbox.