Så här löser du problem med kamerauppladdningar

Funktionen Kamerauppladdningar laddar automatiskt upp foton och videor till ditt Dropbox-konto från din dator, mobil eller surfplatta. Mer information om denna funktion finns i vår översikt över kamerauppladdningar.

Vanliga frågor som omfattas av denna artikel

Vanliga felmeddelanden

Vad gör jag om kamerauppladdningar inte fungerar?

Prova dessa snabba felsökningssteg för kamerauppladdningar om funktionen inte fungerar som förväntat:

• Anslut till Wi-Fi
    • Du behöver inte alltid göra det här, men kamerauppladdningar kan vara långsammare om din datasignal inte är stark
  • Aktivera flygplansläget och anslut sedan till Wi-Fi (så att telefonen bara är ansluten till Wi-Fi och inte data)
  • Anslut till ett annat Wi-Fi-nätverk
  • Anslut din dator, telefon eller surfplatta till ström och kontrollera att batteriet är laddat
    • Kamerauppladdningar kan fungera långsammare när batterinivån är låg
  • Uppdatera till den senaste versionen av Dropbox-appen
  • Uppgradera operativsystemet på din enhet till den senaste versionen
  • Radera eller inaktivera alla andra appar som automatiskt tar emot uppladdade foton från din dator, telefon eller surfplatta (som Google Foton eller iCloud Photos)
  • Endast iOS: Aktivera platstjänster
    • Kamerauppladdningar pausar om ingen ändring av plats upptäcks efter en viss tid

Kan jag ändra målet för mina foton till en annan mapp?

Om du använder kamerauppladdningar går dina foton alltid till mappen Kamerauppladdningar. Det går inte att ändra målet för dina foton till en annan mapp. Däremot kan du flytta filer till en annan mapp efter att de laddats upp till mappen Kamerauppladdningar.

Varför använde kamerauppladdningar all min batteriström?

Kamerauppladdningar kan använda en stor mängd batteriström när den synkas med ditt Dropbox-konto för första gången. När bilderna på din telefon har laddats upp bör batterianvändningen återgå till normalt.

Som standard stoppar Dropbox-appen automatisk uppladdning när batteriet är lågt för att spara batteriets livslängd.

Om du fortfarande har problem med batterilivslängd kan du prova dessa enkla felsökningssteg.

Varför saknas några av mina filer i kamerauppladdningar?

Kamerauppladdningsfunktionen kontrollerar om ett foto eller en video har laddats upp förut. Detta görs för att undvika dubblettfiler. Foton och videor som redan har importerats med kamerauppladdningar laddas inte upp igen, även om du har raderat filerna från ditt konto.

Om du vill lägga till tidigare uppladdade foton och videor i din mapp för kamerauppladdningar kan du ladda upp dem manuellt till mappen Kamerauppladdningar.

RAW-filer

Vissa RAW-filer kanske inte laddas upp med kamerauppladdningar. Läs mer om godkända bildfilformat i Android MediaStore eller på sidan iOS-Utvecklare.

Varför ser jag någon annans foton i min mapp Kamerauppladdningar?

Om du ser någon annans foton i mappen Kamerauppladdningar har du ett par alternativ:

• Du kan titta på enheter som är kopplade till ditt konto och koppla bort alla som du inte känner till på sidan Säkerhet
  • Du kan se vem som laddat upp bilderna, vilket kan hjälpa dig att räkna ut hur de kom dit

Hur kom dessa bilder dit överhuvudtaget?

När du ansluter en telefon eller surfplatta till en dator med Dropbox-klienten frågar en popupruta om du vill använda kamerauppladdningar. Om någon till exempel använt din dator för att ladda sin mobil kan de ha klickat OK på det meddelandet utan att tänka på det.

Så här ser du vem som laddat upp bilder till ditt konto

Du kan kontrollera vem bilderna tillhör, vilket kan hjälpa dig att räkna ut hur de kom dit. Gör så här:

1. Håll muspekaren över en av filerna.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter (...).
  3. Klicka på Versionshistorik. Läs mer om hur du hittar Versionshistorik
  4. Leta efter ett namn bredvid Tillagd av.

Så här hittar du sidan Säkerhet och kopplar bort enheter

Du kan titta på enheter som är kopplade till ditt konto och koppla bort alla som du inte känner till på sidan Säkerhet. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Säkerhet .
  5. Bläddra till Enheter.
  6. Klicka på X för att koppla från en enhet.