Ändringar på sidan Foton på Dropbox webbplats

Sidan Foto på dropbox.com ändrades 17 juli 2017.

Alla foton förblir skyddade i ditt Dropbox-konto och du kan visa alla foton i Dropbox-kontot på sidan Foton. Men du kan inte skapa eller dela album på webben, och tidslinjen för sidan Foton har ett uppdaterat utseende.

Kom ihåg att fotoalbumen på sidan Foton endast är ett av sätten att dela och ordna dina foton på Dropbox. Dropbox fortsätter att stödja att dela och ordna foton med mappar, delade mappar och delade länkar. Funktionerna ändras inte och du kan fortfarande använda dem för att dela och ordna foton efter den 17 juli.

Efter ändringen av sidan Foton:

• Istället för att visa, skapa eller dela album på den här sidan går det att använda mappar till att ordna foton, delade mappar och delade länkar att skicka till andra.
  • Sidan Foton ersätts av en ny, smidigare fotoupplevelse som mer liknar vår nya Dropbox-webbplats. Du når den på  dropbox.com/photos
  • Du har fortfarande åtkomst till alla foton genom att gå till mappen eller platsen i Dropbox där du ursprungligen sparade dem

Vi fortsätter att arbeta på nya foto- och filupplevelser på dropbox.com. Allt eftersom vi får veta mer om hur våra användare föredrar att jobba med bilder lanserar vi förbättringar av sidan Foton.

Ändringarna på sidan Foton påverkar inte kamerauppladdningar. Det går fortfarande att använda kamerauppladdningar till att ladda upp foton automatiskt till ditt Dropbox-konto.

Obs! Sidan Foton är tillgänglig endast för personliga Dropbox-konton.

Visa befintliga delade album

Har du delat ett befintligt album kan du visa det genom att gå till dropbox.com/share/links. Du kan visa album, men du kan inte ändra dem.

Använd Dropbox-mappar som ett alternativ till album

Om du vill hålla dina foton organiserade på samma sätt som i ett befintligt album måste du skapa den grupperingen på nytt i en vanlig Dropbox-mapp.

Obs! Dropboxk kan inte automatiskt konvertera befintliga album till mappar.

Ladda upp ett album till Dropbox som en mapp:

1. Öppna dropbox.com.
  2. Klicka på Ny mapp.
  3. Ange ett namn för din nya mapp och tryck på Enter.
  4. Ladda upp ett album till den här nya mappen.
  5. Om du vill dela fotona med andra gör du den nya mappen till en delad mapp eller delar en länk.

Använd gallerivyn för att bläddra bland dina foton

Ett annat sätt att bläddra i dina foton är med gallerivyn. Med gallerivyn, som är en del av vår uppdaterade webbdesign, kan du förhandsvisa miniatyrbilder av foton och andra filtyper.

Du kan enkelt visa dina foton (PNG, JPEG och RAW-filer) samt videor och PDF-, Microsoft Office-och Adobe-filer. Se hela listan över filtyper som stöds i dropbox.com.

Använd gallerivyn på dropbox.com, genom att klicka på rutnätsikonen uppe till höger på skärmen.

Vanliga frågor

Går det fortfarande att dela en samling foton?

Ja. Använd en delad länk för att ge en eller flera personer åtkomst till en mapp som innehåller en samling foton.

Gruppera fotona du vill dela i en mapp och använd sedan delade länkar för att ge andra åtkomst till dem.

Går det fortfarande att dela foton direkt från mitt Dropbox-konto till Facebook eller Twitter?

Det går inte längre att dela foton direkt från Dropbox-kontot till sociala medier. I stället kan du använda delade länkar för att dela filer eller mappar till sociala medier.

Går det fortfarande att snabbt rulla igenom mina foton som tidigare?

Den nya sidan Foton sorterar efter tid och du kan bläddra bland fotona. Snabbrullningslisten, tidslinjen till höger på sidan som gjorde att du snabbt kunde visa foton från ett visst datum, finns inte längre.

Hur påverkas mitt lagringsutrymme av foton jag tar bort from mina album?

Tänk på att när du lade till ett foto i ett album sparades fotot någon annanstans i Dropbox-kontot. Om du tog bort ett foto från ett album utan att radera det från lagringsplatsen påverkades inte lagringsutrymmet.

Visa var ett foto i ett album finns sparat genom att klicka på bocken för att markera fotot och sedan välja Visa i mapp.