Ändringar i fotoupplevelsen på Dropbox webbplats

Sidan Foton på Dropbox webbplats (photos.dropbox.com) ändras den 30 juni 2017.

Efter det datumet är det inte längre möjligt att skapa eller dela album på webben och tidslinjen på sidan Foton uppdateras med ett nytt utseende. Alla dina foton är säkra i ditt Dropbox-konto och du kan fortsätta visa alla foton på Dropbox-kontot på den här sidan.

Kom ihåg att fotoalbumen på photos.dropbox.com endast är ett av sätten att dela och ordna dina foton på Dropbox. Dropbox fortsätter att stödja att dela och ordna foton med mappar, delade mappar och delade länkar. Dessa funktioner ändras inte och du kan fortfarande använda dem för att dela och ordna foton efter den 30 juni. Vi har också skapat ett verktyg för albumexport för att hjälpa dig att ladda ner dina befintliga album.

Fram till den 30 juni går det fortsätta att visa, skapa och dela album med andra på photos.dropbox.com. Efter den 30 juni:

• Det går inte längre att visa, skapa eller dela album med andra från den här sidan. Istället går det att använda mappar till att ordna dina foton och delade mappar och delade länkar till att dela.
  • Sidan Foton ersätts av en ny, smidigare fotoupplevelse som ser mer ut som vår omdesignade Dropbox-webbplats. Du når den genom att gå till dropbox.com/photos eller klicka på Foton på menyn till vänster om dropbox.com.
  • Du kommer fortfarande att ha åtkomst till alla dina foton genom att gå till mappen eller platsen i Dropbox där du ursprungligen sparade dem.

Vi fortsätter att arbeta på nya foto- och filupplevelser på dropbox.com. Allt eftersom vi får veta mer om hur våra användare föredrar att jobba med bilder lanserar vi förbättringar av sidan Foton.

Obs! Ändringarna i photos.dropbox.com påverkar inte kamerauppladdningar. Det går fortfarande att använda kamerauppladdningar till att ladda upp foton automatiskt till ditt Dropbox-konto.

Visa befintliga delade album

Har du delat ett befintligt album kan du visa det genom att gå till dropbox.com/share/links. Du kommer att kunna fortsätta visa delade album på den här sidan efter den 30 juni. Kom ihåg att du bara kommer att kunna visa albumen och inte göra ändringar i dem.

Använd Dropbox-mappar som ett alternativ till album

Om du vill hålla dina foton organiserade på samma sätt som i ett befintligt album måste du skapa den grupperingen på nytt i en vanlig Dropbox-mapp före den 30 juni. Notera att Dropbox inte kommer att kunna konvertera befintliga album till mappar automatiskt.

Det finns två sätt att återskapa ett album på dropbox.com :

Återskapa album genom att ladda ner dem med verktyget för albumexport:

1. Gå till www.dropbox.com/photos/album_download.
  2. Leta upp det album du vill ladda ner.
  3. Klicka på Ladda ner.

Albumet sparas nu på datorn. Album som är större än 1 GB delas upp i flera filer på upp till 1 GB.

Sedan kan du ladda upp albumet igen till Dropbox som en mapp. Tänk på att du nu får dubblettfiler på kontot, vilket räknas in i ditt lagringsutrymme. För att undvika dubblettfiler kan du radera fotona på den ursprungliga platsen innan du laddar upp albumet igen.

Så här laddar du upp albumet igen till Dropbox som en mapp:

1. Öppna dropbox.com.
  2. Klicka på Ny mapp.
  3. Ange ett namn för din nya mapp och tryck på Enter.
  4. Ladda upp det nerladdade albumet till den här nya mappen.
  5. Om du vill dela fotona med andra gör du den nya mappen till en delad mapp eller delar en länk.

Obs! Om du har installera Dropbox-klienten på datorn går det även att ladda upp fotona med programmet.

Återskapa album genom att flytta foton till mappar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filer.
  3. Klicka på Ny mapp.
  4. Ange ett namn för din nya mapp och tryck på Enter.
  5. Öppna platsen där fotona sparas på ditt Dropbox-konto. Du måste öppna den ursprungliga platsen där du sparat respektive foto, inte själva fotoalbumet.
  6. Visa var ett foto i ett album är sparat genom att klicka på bocken för att välja fotot i albumet och välj sedan Visa i mapp:
  7. När du har hittat fotots plats i Dropbox-kontot väljer du de foton du vill flytta genom att klicka på kryssrutorna till vänster om filnamnen.
  8. Klicka på Flyttaoch välj den nya mappen från mapplistan.
  9. Om du vill dela fotona med andra gör du den nya mappen till en delad mapp eller delar en länk.

Använd gallerivyn för att bläddra bland dina foton

Ett annat sätt att bläddra i dina foton är med gallerivyn. Med gallerivyn, som är en del av vår uppdaterade webbdesign, kan du förhandsvisa miniatyrbilder av foton och andra filtyper.

Du kan enkelt visa dina foton (PNG, JPEG och RAW-filer) samt videor och PDF-, Microsoft Office-och Adobe-filer. Se hela listan över filtyper som stöds i dropbox.com.

Använd gallerivyn på dropbox.com, genom att klicka på rutnätsikonen uppe till höger på skärmen.

Vanliga frågor

Går det fortfarande att dela en samling foton?

Ja. Använd en delad länk för att ge en eller flera personer åtkomst till en mapp som innehåller en samling foton.

Gruppera fotona du vill dela i en mapp och använd sedan delade länkar för att ge andra åtkomst till dem.

Går det fortfarande att dela foton direkt från mitt Dropbox-konto till Facebook eller Twitter?

Efter den 30 juni går det inte längre att dela foton direkt från ditt Dropbox-konto på sociala media. Dela filer eller mappar på sociala medier genom att använda delade länkar.

Går det fortfarande att snabbt rulla igenom mina foton som tidigare?

Den nya sidan Foto sorterar efter tid och gör det möjligt att rulla genom fotona. Snabbrullningslisten, tidslinjen till höger på sidan gör det möjligt att snabbt visa foton från ett visst datum, finns inte längre efter den 30 juni.

Hur påverkas mitt lagringsutrymme av foton jag tar bort from mina album?

Tänk på att när du lägger till ett foto i ett album idag, sparas fotot fortfarande någon annanstans på ditt Dropbox-konto. Om du tar bort ett foto från ett album utan att radera det från platsen där det finns sparat påverkas inte lagringsutrymmet. Visa var ett foto i ett album finns sparat genom att klicka på bocken för att markera fotot och sedan välja Visa i mapp.

Om du skapar ett album genom att ladda ner det och sedan laddar upp det på nytt i en mapp, undviker du dubbletter av fotona genom att radera fotona från den ursprungliga platsen innan de laddas upp på nytt.