Ändringar i fotoupplevelsen på Dropbox webbplats

Sidan Foton på Dropbox webbplats (photos.dropbox.com) ändrades 17 juli 2017.

Alla foton förblir skyddade i ditt Dropbox-konto och du kan visa alla foton i Dropbox-kontot på photos.dropbox.com. Men du kan inte skapa eller dela album på webben och Photos-sidans tidslinje har ett uppdaterat utseende.

Kom ihåg att fotoalbumen på photos.dropbox.com endast är ett av sätten att dela och ordna dina foton på Dropbox. Dropbox fortsätter att stödja att dela och ordna foton med mappar, delade mappar och delade länkar. Dessa funktioner ändras inte och du kan fortfarande använda dem för att dela och ordna foton efter den 17 juli. Vi har också skapat ett verktyg för albumexport för att hjälpa dig att ladda ner dina befintliga album.

Efter ändringen av sidan Foton:

• Det går inte längre att visa, skapa eller dela album med andra från den här sidan. Istället går det att använda mappar till att ordna dina foton och delade mappar och delade länkar om du vill dela.
  • Sidan Foton ersätts av en ny, smidigare fotoupplevelse som ser mer ut som vår omdesignade Dropbox-webbplats. Du når den genom att gå till dropbox.com/photos eller klicka på Foton på menyn till vänster om dropbox.com.
  • Du kommer fortfarande att ha åtkomst till alla dina foton genom att gå till mappen eller platsen i Dropbox där du ursprungligen sparade dem.

Vi fortsätter att arbeta på nya foto- och filupplevelser på dropbox.com. Allt eftersom vi får veta mer om hur våra användare föredrar att jobba med bilder lanserar vi förbättringar av sidan Foton.

Obs! Ändringarna i photos.dropbox.com påverkar inte kamerauppladdningar. Det går fortfarande att använda kamerauppladdningar till att ladda upp foton automatiskt till ditt Dropbox-konto.

Visa befintliga delade album

Har du delat ett befintligt album kan du visa det genom att gå till dropbox.com/share/links. Du kan visa album, men du kan inte ändra dem.

Använd Dropbox-mappar som ett alternativ till album

Om du vill hålla dina foton organiserade på samma sätt som i ett befintligt album måste du skapa den grupperingen på nytt i en vanlig Dropbox-mapp.

Obs! Dropboxk kan inte automatiskt konvertera befintliga album till mappar.

Återskapa album genom att ladda ner dem med verktyget för albumexport:

1. Gå till www.dropbox.com/photos/album_download.
  2. Leta upp det album du vill ladda ner.
  3. Klicka på Ladda ner.

Albumet sparas nu i datorn. Album som är större än 1 GB delas upp i flera mappar på upp till 1 GB.

Du kan ladda upp albumet igen till Dropbox som en mapp. Tänk på att du nu får dubblettfiler på kontot, vilket räknas in i ditt lagringsutrymme. För att undvika dubblettfiler kan du radera fotona på den ursprungliga platsen innan du laddar upp albumet igen.

Så här laddar du upp albumet igen till Dropbox som en mapp:

1. Öppna dropbox.com.
  2. Klicka på Ny mapp.
  3. Ange ett namn för din nya mapp och tryck på Enter.
  4. Ladda upp det nerladdade albumet till den här nya mappen.
  5. Om du vill dela fotona med andra gör du den nya mappen till en delad mapp eller delar en länk.

Obs! Om du har installera Dropbox-klienten på datorn går det även att ladda upp fotona med programmet.

Använd gallerivyn för att bläddra bland dina foton

Ett annat sätt att bläddra i dina foton är med gallerivyn. Med gallerivyn, som är en del av vår uppdaterade webbdesign, kan du förhandsvisa miniatyrbilder av foton och andra filtyper.

Du kan enkelt visa dina foton (PNG, JPEG och RAW-filer) samt videor och PDF-, Microsoft Office-och Adobe-filer. Se hela listan över filtyper som stöds i dropbox.com.

Använd gallerivyn på dropbox.com, genom att klicka på rutnätsikonen uppe till höger på skärmen.

Vanliga frågor

Går det fortfarande att dela en samling foton?

Ja. Använd en delad länk för att ge en eller flera personer åtkomst till en mapp som innehåller en samling foton.

Gruppera fotona du vill dela i en mapp och använd sedan delade länkar för att ge andra åtkomst till dem.

Går det fortfarande att dela foton direkt från mitt Dropbox-konto till Facebook eller Twitter?

Det går inte längre att dela foton direkt från Dropbox-kontot till sociala medier. I stället kan du använda delade länkar för att dela filer eller mappar till sociala medier.

Går det fortfarande att snabbt rulla igenom mina foton som tidigare?

Den nya sidan Foton sorterar efter tid och du kan bläddra bland fotona. Snabbrullningslisten, tidslinjen till höger på sidan som gjorde att du snabbt kunde visa foton från ett visst datum, finns inte längre.

Hur påverkas mitt lagringsutrymme av foton jag tar bort from mina album?

Tänk på att när du lade till ett foto i ett album sparades fotot någon annanstans i Dropbox-kontot. Om du tog bort ett foto från ett album utan att radera det från lagringsplatsen påverkades inte lagringsutrymmet.

Visa var ett foto i ett album finns sparat genom att klicka på bocken för att markera fotot och sedan välja Visa i mapp.

Om du skapar ett album genom att ladda ner det och sedan laddar upp det på nytt i en mapp, undviker du dubbletter av fotona genom att radera fotona från den ursprungliga platsen innan de laddas upp på nytt.