Så använder du kamera- och mobilenhetuppladdningar

Uppdaterat Feb 28, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som inte är tillgängligt för Dropbox-team som använder Dropbox Enterprise Mobility Management (EMM) för Android eller Dropbox-användare på Linux.

Du kan ladda upp foton till Dropbox från din kamera och andra enheter genom att ansluta dem till din dator.

Dropbox-teamadmins: Lär dig hur du slår på eller av kamerauppladdningar för ditt team.

Aktivera eller inaktivera fotouppladdningar i Dropbox för mobila enheter

Så aktiverar eller inaktiverar du fotouppladdningar i Dropbox mobilapp för Android:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Konto.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Under Funktioner trycker du på Kamerauppladdningar.
  5. Tryck på Säkerhetskopiera mina foton.
  6. Om du uppmanas trycker du på Tillåt.

Så aktiverar eller inaktiverar du fotouppladdningar i Dropbox mobilapp för iOS:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på personikonen.
  3. Tryck på Kamerauppladdningar.
  4. Tryck Ok för att ge Dropbox åtkomst till dina foton och videor.
  5. Välj vad du vill säkerhetskopiera och om du vill använda mobildata.
  6. Tryck på Aktivera kamerauppladdningar.

Aktivera eller inaktivera fotouppladdningar i Dropbox-klienten

När du ansluter en kamera eller mobilenhet till en dator med Dropbox-klienten installerad får du en fråga om du vill aktivera uppladdningar för den enheten. När du har accepterat kommer enheten automatiskt ladda upp bilderna från din kamera varje gång enheten ansluts till den datorn.

Så här aktiverar eller inaktiverar du uppladdningar:

1. Öppna dina inställningar för Dropbox-klienten.
  2. Klicka på Säkerhetskopior.
    • Obs! Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Aktivera kamerauppladdningar för att växla mellan Endast foton eller Foton och videor.
  3. Klicka på Ändra AutoPlay-inställningar bredvid Importera foton och videor till Dropbox.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn under Flyttbar enhet.
    • Aktivera kamerauppladdningar genom att välja Importera foton och videor (Dropbox).
    • Inaktivera kamerauppladdningar genom att välja ett annat alternativ.
  5. Upprepa steg 4 för Minneskort.
  1. Öppna dina inställningar för Dropbox-klienten.
  2. Klicka på Säkerhetskopior.
  3. Aktivera Foton ladda upp foton och videor från din anslutna enhet.
  4. Välj Endast foton eller Foton och videor från rullgardinsmenyn.
highlight icon

Obs! Om du använder macOS 10.15 (Catalina) eller senare ser du ett meddelande som säger att ”Dropbox vill ha åtkomst till filer på en flyttbar volym”. Klicka på OK för att tillåta kamerauppladdningar.

Du kan när som helst ändra den här inställningen:

1. Öppna Systeminställningar.
  2. Klicka på Säkerhet och sekretess.
  3. Klicka på fliken Sekretess
  4. Klicka på Filer och mappar.
  5. Markera eller avmarkera rutan intill Flyttbara volymer under Dropbox.

Så ansluter eller glömmer du mobilenheter i Dropbox-klienten

När du ansluter en kamera eller mobilenhet till en dator med Dropbox-klienten installerad blir du ombedd att aktivera fotouppladdningar för den enheten.

Om du godkänner kommer enheten att registreras som en ansluten enhet under Inställningar

Så glömmer du en ansluten enhet:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (macOS).
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Säkerhetskopieringar.
  5. Klicka på Glöm bredvid den enhet som du vill koppla från.

FAQ om kamera- och enhetsuppladdningar

Kan jag välja vilken mapp som mina foton laddas upp till?

Som standard laddas dina foton upp till en mapp i ditt Dropbox-konto som heter Kamerauppladdningar. Du kan inte ändra detta. Du kan dock flytta dina foton till en annan mapp i Dropbox-kontot när de har laddats upp.

Varför använde kamerauppladdningar all min batteriström?

Kamerauppladdningar kan använda en stor mängd batteriström första gången dina foton laddas upp. När dina foton har laddats upp bör batterianvändningen återgå till normalt. Som standard stoppar Dropbox-appen automatisk uppladdning när batteriet är lågt för att spara batteriets livslängd.

Varför använde kamerauppladdningar all min mobildata?

Som standard använder kamerauppladdningar mobildata när wifi inte är tillgängligt. Du kan ändra den här inställningen genom att följa instruktionerna för din enhet nedan.

Android:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Konto.
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Tryck på Kamerauppladdningar.
  5. Växla Använd data när du är offline till av.

iOS:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på personikonen.
  3. Tryck på Kamerauppladdningar.
  4. Växla Använd mobildata för att säkerhetskopiera till av.

Kan jag ladda upp iOS Live-foton?

Livefoton som laddas upp till ditt Dropbox-konto lagras som vanliga foton.

Vad gör jag om kamerauppladdningar inte fungerar?

Om kamerauppladdningar inte fungerar följer du stegen i vår felsökningsguide.

Varför ser jag inte alternativet att aktivera kamerauppladdningar?

Om du är med i ett Dropbox-team och du inte ser alternativet för kamerauppladdningar kan din administratör ha stängt av funktionen för ditt team.

Kan jag använda kamerauppladdningar på mitt personliga och arbetskonto?

Om du har kopplat två Dropbox-konton kan du endast ha kamerauppladdningar aktiverade för ett konto i taget.

Varför ser jag någon annans foton i min mapp Kamerauppladdningar?

När du ansluter en kamera eller mobil enhet till en dator med Dropbox-klienten installerad visas en fråga om du vill aktivera kamerauppladdningar för den enheten. Det betyder att om någon har använt din dator för att ladda sin mobil kan de ha klickat OK på det meddelandet utan att tänka på det.

Så här ser du vem som laddat upp bilder till ditt konto:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll musen över fotot du inte känner igen och klicka på ikonen med tre punkter (…).
  3. Klicka på Versionshistorik.
  4. Leta efter ett namn bredvid Tillagd av.

Om du inte känner igen namnet kan du logga ut från enheter på distans.

Varför laddas inte mina foton upp i bakgrunden?

Ibland kan inställningarna på din enhet förhindra dig från att ladda upp foton i bakgrunden.