Aktivera eller inaktivera funktionen Kamerauppladdningar

Innan du kan aktivera kamerauppladdningar på din mobila enhet måste du antingen

• koppla datorn till ditt personliga Dropbox-konto, eller
  • uppgradera ditt personliga konto till Dropbox Plus

Visa instruktioner för:

Android

Funktionen Kamerauppladdningar laddar automatiskt upp foton och videor från din mobil eller surfplatta till mappen Kameruppladdningar . Du kan styra kamerauppladdningarna och hur mycket bandbredd som ska användas i appinställningarna.

Aktivera kamerauppladdningar

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på menyknappen.
  3. Tryck på kugghjulsikonen (eller på Inställningar i äldre versioner av appen).
  4. Rulla till avsnittet Kamerauppladdning.
  5. Välj antingen Aktivera eller Stäng av Kamerauppladdning

Som standard är Kamerauppladdning inställt att tillåta uppladdningar enbart när enheten är ansluten till wifi. Ändra inställningen:

1. Tryck på menyknappen från Dropbox-appen.
  2. Tryck på kugghjulsikonen (eller Inställningar för äldre versioner av appen).
  3. Rulla till avsnittet Kamerauppladdning.
  4. Under Uppladdningsmetodväljer du Endast wifi eller Wifi eller dataplan.
    • När du valt dataplan har du också möjlighet att begränsa uppladdningarna till filer som är max 25 MB stora

När filer laddas upp manuellt använder Dropbox-appen den anslutning som finns, inklusive din dataplan. Om nödvändigt kan du avaktivera Kamerauppladdningar från Dropbox-appens inställningar.

iPad

Funktionen Kamerauppladdningar laddar automatiskt upp foton och videor från din mobil eller surfplatta till mappen Kameruppladdningar . Det går att styra kamerauppladdningar med appens inställningar.

Aktivera kamerauppladdningar

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Senaste.
  3. Tryck på kugghjulsikonen längst upp på skärmen.
  4. Tryck på Kamerauppladdning.
  5. På nästa skärm aktiverar eller inaktiverar du alternativet Kamerauppladdning. .

iPhone

Funktionen Kamerauppladdningar laddar automatiskt upp foton och videor från din mobil eller surfplatta till mappen Kameruppladdningar . Det går att styra kamerauppladdningar med appens inställningar.

Aktivera kamerauppladdningar

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Senaste.
  3. Tryck på kugghjulsikonen längst upp på skärmen.
  4. Tryck på Kamerauppladdning.
  5. På nästa skärm aktiverar eller inaktiverar du alternativet Kamerauppladdning. .

Linux

Funktionen kamerauppladdningar är tillgänglig endast på

• Windows-datorer
  • Mac-datorer
  • iOS-enheter
  • Android-enheter

Macintosh

Funktionen Kamerauppladdningar laddar automatiskt upp foton och videor från din mobil, kamera, SD-kort och många andra medieenheter när du ansluter dem till datorn. Du hittar inställningar för Kamerauppladdning i preferenserna för klienten.

Aktivera kamerauppladdningar

För att aktivera Kamerauppladdningar behöver du den senaste versionen av klienten.

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen.
  3. Klicka på Preferenser ….
  4. Välj Aktivera Kamerauppladdning från fliken Importera .

Vista/Win7/Win8/Win10

Funktionen Kamerauppladdningar laddar automatiskt upp dina foton och videor från mobil, kamera, SD-kort och många andra medieenheter när du ansluter dem till datorn. Funktionen kräver Windows AutoPlay för att fungera korrekt. Sä hår hittar du inställningarna för AutoPlay:

1. Öppna datorns kontrollpanel.
  2. Klicka på Programvara och Ljud.
  3. Klicka på AutoPlay.

När du har verifierat att AutoPlay är konfigurerat ska du kontrollera om du har den senaste versionen av Dropbox-klienten. Nu är du klar att använda kameraluppladdningar.

Aktivera kamerauppladdningar

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen
  3. Välj Preferenser ….
  4. Klicka på Ändra AutoPlay-inställningar från avsnittet Kamerauppladdning. .
  5. AutoPlay-inställningar visas i ett nytt fönster.
    • För att aktivera Kameruppladdningar klickar du på menyn bredvid medieenheterna och väljer Importera bilder och video med Dropbox
    • För att stänga av kamerauppladdningar klickar du på kameran, mobilen eller annan medieenhet och väljer Gör ingenting

Windows Phone

Kamerauppladdningsfunktionen laddar automatiskt upp foton från mobilen till mappen Kameruppladdningar . Det går att styra kamerauppladdningar via appens inställningar.

Aktivera kamerauppladdningar

1. Öppna flikarna Filer, Foton, eller Favoriter.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter (...).
  3. Välj Inställningar.
  4. Tryck på Kamerauppladdning.
  5. Växla knappen för Kamerauppladdning på eller av

Windows tablet

Funktionen Kamerauppladdningar laddar automatiskt upp foton från din surfplatta till mappen Kamerauppladdningar.Det går att styra kamerauppladdningar via appens inställningar.

Aktivera kamerauppladdningar

1. Svep till höger för att öppna snabbknappsfältet .
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Kamerauppladdning.
  4. Växla knappen för Kamerauppladdning på eller av

Kamerauppladdningar och Dropbox Business-konton

• Foton och videor som lagts till före 9 april 2014 finns fortfarande i din jobbrelaterade Dropbox
  • Efter 9 april 2014 finns det stöd för kamerauppladdningar bara för personliga Dropbox-konton
  • Sidan Foto på Dropbox.com visar endast foton som lagrats i din personliga Dropbox

Ändringarna har gjorts för att hjälpa dig att hålla isär personliga och arbetsrelaterade filer. Om du vill lägga till foton och videor i ett Dropbox Business-konto kan du välja enskilda filer och lägga till dem manuellt.

Om du vill aktivera kamerauppladdningar på din mobila enhet måste du endera

• koppla datorn till ditt personliga Dropbox-konto, eller
  • uppgradera ditt personliga konto till Dropbox Plus

Läs mer om hur du lagrar foton i ett Dropbox Business-konto.

Förbättra uppladdningshastigheten för funktionen Kamerauppladdningar

Du kan använda Dropbox-klienten när du vill göra funktionen för automatisk kamerauppladdning snabbare. Om du aktiverar Kamerauppladdning i klienten laddas dina foton och videor upp varje gång du kopplar din mobila enhet till datorn. Detta ökar också uppladdningshastigheten.

Aktivera kamerauppladdningar från klienten:

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av klienten installerad.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  3. Klicka på kugghjulsikonen i meddelandefältet.
  4. Välj Preferenser.
  5. Klicka på fliken Importera .
  6. Markera kryssrutan med Aktivera kamerauppladdningar.
  7. Du kan ställa in den till att enbart ladda upp foton, eller både foton och videor.

Nästa gång du kopplar in mobilen blir du tillfrågad om du vill importera dina foton och videor från enheten till Dropbox. Klicka på ja så körs Kamerauppladdning. När du därefter kopplar enheten till datorn laddar Dropbox automatiskt upp nya foton och videor.

Meddelandet ”väntar på ett snabbare nätverk” i kamerauppladdningar

Kamerauppladdningar visar meddelandet ”väntar på ett snabbare nätverk” när enheten

• väntar på 3G eller snabbare anslutning (4G, wifi m.m.)
  • är i roamingläge (då använder Dropbox-appen inte ditt mobila dataabonnemang)
  • är ansluten till wifi och data (2G eller långsammare) och det finns ett problem med din wifi-anslutning

Kontrollera att du har en stark wifi-uppkoppling. Om detta inte löser problemet kan du försöka logga ut och tillbaka in till Dropbox-appen. Så här gör du det:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Senaste.
  3. Tryck på kugghjulsikonen.
  4. Tryck på Inställningar.
  5. Tryck på Logga ut från Dropbox.

Meddelandet ”kamerauppladdning avbröts” i kamerauppladdningar

När du aktiverar kamerauppladdningar på din iOS-enhet laddar Dropbox-appen upp alla befintliga foton från din kamerarulle till Dropbox.

Vissa äldre versioner av Dropbox-appen hade det problemet att befintliga foton inte laddades upp i vissa fall:

• När kamerauppladdningar aktiverades första gången var du inte uppkopplad till internet (t.ex. var enheten i flygplansläge)
  • När kamerauppladdningar aktiverades första gången var din iOS-enhet inställd på enbart dataanslutning och kamerauppladdningar på att fungera enbart när enheten var ansluten till wifi

Nya foton som tagits efter att du anslutit till internet på nytt laddades upp till Dropbox.

Detta påverkar inte version 17.2 och senare av Dropbox-appen. Om du kör en tidigare version har vi pausat dina kamerauppladdningar tills du uppdaterar till en nyare version av Dropbox-appen.

Så här ser du vilken version av Dropbox-appen du använder:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Senaste.
  3. Tryck på kugghjulsikonen och rulla ner till avsnittet Appversion .

Om du kör en version som är äldre än 17.2 kan du lätt uppdatera:

1. Besök App Store på din iOS-enhet.
  2. Sök efter "Dropbox".
  3. Tryck på Uppdatering.