Dela och spara skärmklipp med Dropbox

Om du tar många skärmklipp på datorn kan du använda Dropbox till att omedelbart spara och dela dem.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig för Linux.

Visa instruktioner för:

Macintosh

• Ta ett skärmklipp av hela skärmen genom att trycka på Command-skift-3.
  • Ta ett skärmklipp av en del av skärmen genom att trycka på Command-skift-4Dra en rektangel över området med markören, eller tryck på mellanslag och klicka på ett fönster.

Den första gången du gör detta frågar programmet om du vill spara skärmklipp i din Dropbox. Klicka på Spara skärmklipp i Dropbox.

Användare av Dropbox Business: Om du har kopplat din personliga och arbetsrelaterade Dropboxkan du också välja vilken Dropbox du vill spara skärmklippen till. Du kan senare ändra inställningen under fliken Konto i klientinställningarna.

Efter detta sparar programmet automatiskt dina skärmklipp i en mapp som kallas Skärmklipp i din Dropbox-mapp. Den kopierar också en länk till skärmklippet som du omedelbart kan klistra in någonstans, till exempel i ett mejl eller ett Facebook-inlägg. Alla som klickar på länken ser ditt skärmklipp på en förhandsgranskningssida på Dropbox-webbplatsen.

Du kan alltid aktivera eller inaktivera den här funktionen i programinställningarna:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Inställningar … på menyn.
  3. Klicka på fliken Importera .
  4. Markera eller avmarkera Dela skärmklipp med Dropbox.

Vista/Win7/Win8/Win10

• Tryck på Print Screen för att spara skärmklippet i din Dropbox.
  • Tryck på Ctrl + Print Screen för att spara skärmklippet i din Dropbox och kopiera en länk till det skärmklipp som du omedelbart kan klistra in någonstans, till exempel i ett mejl eller ett Facebook-inlägg. Alla som klickar på länken ser ditt skärmklipp på en förhandsgranskningssida på Dropbox-webbplatsen.

Den första gången du gör detta frågar programmet om du vill spara skärmklipp i din Dropbox. Klicka på Spara skärmklipp i Dropbox.

Användare av Dropbox Business: Om du har kopplat din personliga och arbetsrelaterade Dropboxkan du också välja vilken Dropbox du vill spara skärmklippen till. Du kan senare ändra inställningen under fliken Konto i klientinställningarna.

Du kan alltid aktivera eller inaktivera den här funktionen i programinställningarna:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Inställningar … på menyn.
  3. Klicka på fliken Importera .
  4. Markera eller avmarkera Dela skärmklipp med Dropbox.