Dela och spara skärmklipp med Dropbox

Om du tar många skärmklipp på datorn kan du använda Dropbox till att omedelbart spara och dela dem.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig för Linux.

Visa instruktioner för:

Mac

• Ta ett skärmklipp av hela skärmen genom att trycka på Command-skift-3.
  • Ta ett skärmklipp av en del av skärmen genom att trycka på Command-skift-4 Dra en rektangel över området med markören, eller tryck på mellanslag och klicka på ett fönster

Den första gången du gör detta frågar programmet om du vill spara skärmklipp i din Dropbox. Klicka på Spara skärmklipp i Dropbox.

Obs! För att skärmklippsfunktionen ska fungera som det är tänkt måste skärmklipp ha inställningen att de sparas på datorn. Använder du macOS Mojave (10.14) gör du så här för att ställa in standardvärdet att spara på datorn:

1. Tryck på Command-skift-5.
  2. Välj Alternativ.
  3. Klicka påSpara på datorn.

Användare av Dropbox Business: Om du har kopplat din personliga och arbetsrelaterade Dropboxkan du också välja vilken Dropbox du vill spara skärmklippen till. Du kan senare ändra inställningen under fliken Konto i klientinställningarna.

När du tar ett skärmklipp kommer programmet från och med nu:

• Automatiskt spara det i en mapp som heter Skärmklipp i din Dropbox-mapp
  • Kopiera en länk till skärmklippet som du direkt kan klistra in var du vill

Alla som klickar på länken ser ditt skärmklipp på en förhandsgranskningssida på Dropbox-webbplatsen.

Så här aktiverar eller inaktiverar du den här funktionen i Dropbox programinställningar:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Inställningar … på menyn.
  3. Klicka på fliken Importera .
  4. Markera eller avmarkera Dela skärmklipp med Dropbox.

Windows

• Tryck på Print Screen för att spara skärmklippet i din Dropbox.
  • Tryck på Ctrl + Print Screen för att spara skärmklippet i din Dropbox och kopiera en länk till det skärmklipp som du omedelbart kan klistra in någonstans, till exempel i ett mejl eller ett Facebook-inlägg. Alla som klickar på länken ser ditt skärmklipp på en förhandsgranskningssida på Dropbox-webbplatsen.

Den första gången du gör detta frågar programmet om du vill spara skärmklipp i din Dropbox. Klicka på Spara skärmklipp i Dropbox.

Användare av Dropbox Business: Om du har kopplat din personliga och arbetsrelaterade Dropboxkan du också välja vilken Dropbox du vill spara skärmklippen till. Du kan senare ändra inställningen under fliken Konto i klientinställningarna.

Du kan alltid aktivera eller inaktivera den här funktionen i programinställningarna:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Inställningar … på menyn.
  3. Klicka på fliken Importera .
  4. Markera eller avmarkera Dela skärmklipp med Dropbox.