Skapa ett starkt lösenord till ditt Dropbox-konto

Uppdaterat Aug 11, 2023

Vi rekommenderar att alla vidtar åtgärder för att förbättra sin egen säkerhet på Dropbox och andra webbplatser. Här är några enkla och vanliga skyddsmetoder som kan hålla dina online-konton säkra.

Skapa unika lösenord för varje tjänst du använder

Det säkraste du kan göra är att välja unika lösenord för varje tjänst som du använder och skydda dem noga. Om du någonsin använt samma lösenord för mer än en webbplats ska du skapa nya unika lösenord för var och en av dem.

Tips för att skapa starka lösenord.

Ett bra lösenord är ett lösenord som är enkelt för dig att komma ihåg, men svårt för obehöriga att gissa. Ovanliga ord fungerar bra, men bara om du använder flera tillsammans. Tänk på följande tips:

• Blanda in stora bokstäver (till exempel ”sTorabOkstäver”).
  • Använd ovanlig stavning (till exempel ”staaaaavning”).
  • Använd personlig slang.
  • Använd ovanliga siffror eller symboler (Obs! Att använda ”$” som ”s” eller ”0” som ”o” är ganska vanligt och är inte någon bra säkerhetsåtgärd).
  • Använd längre lösenord (minst 8 tecken).

Ändra dina lösenord ibland

Ett annat sätt att hjälpa till att hålla dina lösenord säkra är att hålla dem färska. Det är en bra idé att regelbundet ändra dem, eller varje gång du oroar dig för kontots säkerhet. Upprepa aldrig lösenord som använts tidigare.

Läs hur du återställer Dropbox-lösenordet.

Aktivera tvåstegsverifiering

Med tvåstegsverifiering får ditt konto ett extra säkerhetslager.Varje gång du loggar in på Dropbox måste du ange den kod som skickats till din mobil, eller en engångskod som gäller under begränsad tid och som genererats från en mobilapp som stöds, t.ex. Google Authenticator.Detta är ett mycket effektivt sätt att skydda ditt konto från obehörig åtkomst.

Läs hur du aktiverar tvåstegsverifiering.

Dropbox Passwords

Det går även att använda Dropbox Passwords för att:

• Spara kontoinloggningar, säkerhetskoder och betalkort
  • Synka inloggningar på enheterna
  • Fylla i eller föreslå lösenord automatiskt vid inloggning på webbplatser och mobilappar

Läs om hur du använder Dropbox Passwords.