{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Välja ett säkert lösenord för Dropbox

Vi rekommenderar att alla vidtar åtgärder för att förbättra sin egen säkerhet på Dropbox och andra webbplatser. Här är några enkla och vanliga skyddsmetoder för lösenord som kan hålla dina online-konton säkra.

Välj unika lösenord för varje tjänst du använder

Det säkraste du kan göra är att välja unika lösenord för varje tjänst som du använder och skydda dem noga. Om du någonsin använt samma lösenord för mer än en webbplats ska du skapa nya unika lösenord för var och en av dem.

Verktyg som 1Password kan hjälpa dig att hantera starka lösenord över flera webbplatser och hjälper dig att göra dina konton säkrare.

Aktivera tvåstegsverifiering

Tvåstegsverifiering lägger till ett extra säkerhetslager i ditt konto. Varje gång du loggar in på Dropbox måste du ange den kod som skickats till din telefon, eller en engångskod som gäller under begränsad tid och som genererats från en mobilapp som stöds, t.ex. Google Authenticator. Detta är ett mycket effektivt sätt att skydda ditt konto från oauktoriserad åtkomst. Aktivera tvåstegsverifiering genom att följa stegen i denna hjälpcenterartikel.

Skapa starka lösenord och testa dem

Ett bra lösenord är ett lösenord som är enkelt för dig att komma ihåg, men svårt för obehöriga att gissa. Ovanliga ord fungerar bra, men bara om du använder flera tillsammans. Följande är även bra att veta:

• Bland in stora bokstäver (till exempel sTorabOkstäver)
  • Ovanlig stavning (till exempel staaaaavning)
  • Använd personlig slang
  • Ovanliga siffror eller symboler (Obs! Att använda $ som s eller 0 som o är ganska vanligt och är inte en bra säkerhetsåtgärd).

Du kan använda Dropbox beräkningsverktyg för lösenordsstyrka för att testa ditt lösenord här.

Lösenordets styrka

Du kan lära dig mer om hur vårt beräkningsverktyg för lösenordsstyrka fungerar genom att läsa inlägget på vår tekniska blogg.

Ändra dina lösenord ibland

Ett annat sätt att hjälpa till att hålla dina lösenord säkra är att hålla dem färska. Det är en bra idé att regelbundet ändra dem och att aldrig upprepa lösenord som använts tidigare.