Välja ett säkert lösenord för Dropbox

Vi rekommenderar att alla vidtar åtgärder för att förbättra sin egen säkerhet på Dropbox och andra webbplatser. Här är några enkla och vanliga skyddsmetoder för lösenord som kan hålla dina online-konton säkra.

Välj unika lösenord för varje tjänst du använder

Det säkraste du kan göra är att välja unika lösenord för varje tjänst som du använder och skydda dem noga. Om du någonsin använt samma lösenord för mer än en webbplats ska du skapa nya unika lösenord för var och en av dem.

Verktyg som 1Password kan hjälpa dig att hantera starka lösenord över flera webbplatser och hjälper dig att göra dina konton säkrare.

Aktivera tvåstegsverifiering

Tvåstegsverifiering lägger till ett extra säkerhetslager i ditt konto. Varje gång du loggar in på Dropbox måste du ange den kod som skickats till din telefon, eller en engångskod som gäller under begränsad tid och som genererats från en mobilapp som stöds, t.ex. Google Authenticator. Detta är ett mycket effektivt sätt att skydda ditt konto från oauktoriserad åtkomst. Aktivera tvåstegsverifiering genom att följa stegen i denna hjälpcenterartikel.

Skapa starka lösenord och testa dem

Ett bra lösenord är ett lösenord som är enkelt för dig att komma ihåg, men svårt för obehöriga att gissa. Ovanliga ord fungerar bra, men bara om du använder flera tillsammans. Följande är även bra att veta:

• Bland in stora bokstäver (till exempel sTorabOkstäver)
  • Ovanlig stavning (till exempel staaaaavning)
  • Använd personlig slang
  • Ovanliga siffror eller symboler (Obs! Att använda $ som s eller 0 som o är ganska vanligt och är inte en bra säkerhetsåtgärd).

Du kan använda Dropbox beräkningsverktyg för lösenordsstyrka för att testa ditt lösenord här.

Lösenordets styrka

Du kan lära dig mer om hur vårt beräkningsverktyg för lösenordsstyrka fungerar genom att läsa inlägget på vår tekniska blogg.

Ändra dina lösenord ibland

Ett annat sätt att hjälpa till att hålla dina lösenord säkra är att hålla dem färska. Det är en bra idé att regelbundet ändra dem och att aldrig upprepa lösenord som använts tidigare.