Ändra ett utgånget Dropbox-lösenord

Uppdaterat Aug 10, 2023

Ibland gör vi lösenord ogiltiga som en förebyggande säkerhetsåtgärd. Om lösenordet har gått ut måste du uppdatera det innan du kan nå ditt Dropbox-konto, logga in på en ny enhet eller länka en API-app.

Om ditt lösenord har gått ut kommer du att se detta meddelande nästa gång du försöker att logga in på dropbox.com:

meddelande om att lösenordet slutar gälla

Uppdatera ett utgånget lösenord

Så här uppdaterar du ett utgånget lösenord:

1. Prova att logga in på dropbox.com med ditt utgångna lösenord.
  2. När du ser meddelandet ovan anger du den mejladress som är kopplad till ditt Dropbox-konto.
  3. Klicka på Skicka mejl.
    Du bör få ett mejl med en länk för att ändra lösenordet. Klicka på länken i detta mejl och följ anvisningarna för att återställa ditt lösenord.
highlight icon

Obs! Titta i skräppostmappen i inkorgen om du har gjort en lösenordsuppdatering men inte fått uppföljningsmejlet. Lägg till no-reply@dropbox.com i kontakterna eller i adressboken om meddelandet inte finns där och upprepa stegen för att återställa lösenordet.

Återställ ett lösenord som gått ut på en enhet du har loggat in på

Om du har förlorat åtkomsten till mejladressen för ditt Dropbox-konto kan du uppdatera både lösenordet och mejladressen på en enhet du har loggat in på. Gör så här:

1. Prova att logga in på dropbox.com i en webbläsare med ditt utgångna lösenord.
  2. Går det inte att logga in klickar du på Jag kan inte återställa mitt konto från den här sidan
  3. Klicka på Ja.
  4. Klicka på Skicka meddelanden. Meddelanden skickas till alla enheter du har loggat in på.
  5. Klicka på Detaljer när du ser meddelandet på den enhet du är inloggad på.
  6. Klicka på Fortsätt (dator) eller Ja (mobil).
  7. Ange en ny mejladress om det behövs.
  8. Klicka på Skicka. Du får en länk för återställning av lösenord till din mejladress.
  9. Klicka på Återställ lösenord i meddelandet.
  10. Skriv ditt nya lösenord och tryck på Skicka.Om du angett en ny mejladress kommer ditt Dropbox-konto att uppdateras med den mejladressen efter att du har återställt ditt lösenord.

Håll ditt Dropbox-konto säkert

Förutom att återställa ditt lösenord regelbundet finns det några ytterligare åtgärder du kan vidta för att skydda dina data:

Vill du veta mer om andra sätt att hålla konton säkra kan du besöka vår sida om säkerhet och sekretess.