Gmail + Dropbox

Det finns två sätt att koppla dina Dropbox- och Gmail-konton:

Med Gmail Chrome-tillägget och Gmail-tillägget kan du göra följande:

• Spara filbilagor och Dropbox-länkar från Gmail direkt i ditt Dropbox-konto
  • Lägga till filer direkt från ditt Dropbox-konto till ett mejl
    • Dessa filer tar inte plats i inkorgen, eftersom de använder delade länkar

Avsnitt i den här artiklen:

Dropbox för Gmail Chrome-tillägget

Med Chrome-tillägget Dropbox för Gmail går det att dela dina Dropbox-filer direkt genom ditt Gmail-konto. Du kan också spara bilagor från Gmail direkt i din Dropbox.

Tillägget är kostnadsfritt och tillgängligt i Google Chrome webbutik. Tillägget fungerar bara i webbläsaren Google Chrome.

Så här installerar du Dropbox för Gmail Chrome-tillägg

Aktivera Dropbox för Gmail Chrome-tillägg:

1. Gå till Chrome webbutik.
  2. Klicka på Lägg till i Chrome.

Om du tidigare installerat Dropbox för Gmail Chrome-tillägg ska du se till att det är aktiverat. Besök hjälp till Chrome Web Storeför mer information om hantering av tillägg.

Så här delar du filer med Dropbox för Gmail Chrome-tillägg

Dela en Dropbox-fil genom att använda Chrome-tillägget Dropbox för Gmail:

1. Klicka på knappen Skriv i ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen längst ner i fönstret Nytt meddelande.
  3. Välj filen du vill dela från din Dropbox i popup-fönstret.
  4. Klicka på Infoga länk.
  5. Du ser sedan en bilagelänk i meddelandetexten.
    • Obs!Filen visas som en bilaga men är i själva verket en delad länk. Det här sparar utrymme i inkorgen och säkerställer att alla visar den senaste versionen av filen.

Så här sparar du filer med Dropbox för Gmail Chrome-tillägg

Spara en Gmail-bilaga direkt i ditt Dropbox-konto med Chrome-tillägget:

1. Öppna ett mejl med filbilagor i ditt Gmail-konto.
  2. Håll muspekaren över förhandsvisningen av bilagan längst ner i mejlet.
  3. Klicka på Dropbox-ikonen.
  4. Välj den mapp där du vill spara filen.
  5. Klicka på Spara.

Filbegränsningar för Dropbox för Gmail Chrome-tillägg

Det finns ingen begränsning av filstorlek för filer som delas med Dropbox för Gmail Chrome-tillägget, men Dropbox har en del begränsningar på bandbredd som baseras på kontotypen.

Eftersom integreringen snarare skapar en delad länk än bifogar själva filen, finns det inga begränsningar för filtyp.

Dropbox för Gmail-tillägg

Med Dropbox för Gmail-tillägget kan du göra följande:

• Dela filer i din Dropbox direkt i ditt Gmail-konto
  • Spara bilagor från Gmail direkt i ditt Dropbox-konto

Dropbox för Gmail-tillägget fungerar på alla webbläsare och plattformar, inklusive Gmail-mobilappar.

Administratörer kan aktivera Dropbox för Gmail-tillägget för hela teamet från Google-adminkonsolen.

Så här installerar du Dropbox för Gmail-tillägget

Aktivera Dropbox för Gmail-tillägget:

1. Från ditt Gmail konto klickar du på det vita plustecknet (+) i sidomenyn till höger. När du håller muspekaren över plustecknet ser du Hämta tillägg.
  2. Sök efter Dropbox för Gmail. Välj den.
  3. Klicka på Installera.
  4. Följ instruktionerna. Du kan behöva logga in på ditt Dropbox-konto om du inte redan är inloggad.

Tillägget visas i ditt Gmail-konto i sidomenyn till höger, ovanför det vita plustecknet (+) när du öppnar ett mejl med bilagor eller med Dropbox- eller Google Drive-länkar.

Så här delar du filer med Dropbox för Gmail-tillägg

Dela en Dropbox-fil genom att använda Dropbox för Gmail-tillägget:

1. Från ditt Gmail konto klickar du på Nytt meddelande.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen längst ner i fönstret Nytt meddelande.
  3. Välj filen du vill dela från din Dropbox i popup-fönstret.
  4. Klicka på Infog länk.

Du ser de filer du valt att dela i meddelandetexten.

Så här sparar du filer genom att använda tillägget Dropbox för Gmail

Spara en Gmail-bilaga direkt i Dropbox-kontot genom att använda Gmail-tillägget:

1. Öppna ett mejl med filbilagor i ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i sidomenyn till höger.
  3. Välj de filer du vill spara i Dropbox.
  4. Välj var du vill spara dessa filer.
  5. Klicka på Spara.