{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Gmail + Dropbox

Det finns två sätt att koppla dina Dropbox- och Gmail-konton: Dropbox för Gmail Chrome-tillägget eller Dropbox för Gmail-tillägget.

Både Chrome-tillägget och Gmail-tillägget låter dig spara filbilagor och Dropbox-länkar från Gmail direkt till ditt Dropbox-konto. Chrome-tillägget fungerar emellertid bara i Chrome-webbläsaren, medan Dropbox for Gmail-tillägget fungerar på alla webbläsare och plattformar, inklusive Gmail Android-och iOS-mobilappar.

Dropbox för Gmail Chrome-tillägget har ytterligare funktioner som gör att du kan välja filer direkt från ditt Dropbox-konto att bifoga i ett mejl. Eftersom du delar en fil genom att använda en delad länk i Dropbox använder du inte utrymme i din inkorg när du delar filer på det här sättet.

Avsnitt i den här artiklen:

Dropbox för Gmail Chrome-tillägget

Med Chrome-tillägget Dropbox för Gmail går det att dela dina Dropbox-filer direkt genom ditt Gmail-konto. Du kan också spara bilagor från Gmail direkt i din Dropbox.

Tillägget är kostnadsfritt och tillgängligt i Google Chrome webbutik. Tillägget fungerar bara i webbläsaren Google Chrome.

Så här installerar du Dropbox för Gmail Chrome-tillägg

Aktivera Dropbox för Gmail Chrome-tillägg:

1. Gå till Chrome webbutik.
  2. Klicka på Lägg till i Chrome.

Om du tidigare installerat Dropbox för Gmail Chrome-tillägg ska du se till att det är aktiverat. Besök hjälp till Chrome Web Storeför mer information om hantering av tillägg.

Så här delar du filer med Dropbox för Gmail Chrome-tillägg

Dela en Dropbox-fil genom att använda Chrome-tillägget Dropbox för Gmail:

1. Klicka på knappen Skriv i ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen längst ner i fönstret Nytt meddelande.
  3. Välj filen du vill dela från din Dropbox i popup-fönstret.
  4. Klicka på Infoga länk.
  5. Du ser sedan en bilagelänk i meddelandetexten.
    • Obs!Filen visas som en bilaga men är i själva verket en delad länk. Det här sparar utrymme i inkorgen och säkerställer att alla visar den senaste versionen av filen.

Så här sparar du filer med Dropbox för Gmail Chrome-tillägg

Spara en Gmail-bilaga direkt i ditt Dropbox-konto med Chrome-tillägget:

1. Öppna ett mejl med filbilagor i ditt Gmail-konto.
  2. Håll muspekaren över förhandsvisningen av bilagan längst ner i mejlet.
  3. Klicka på Dropbox-ikonen.
  4. Välj den mapp där du vill spara filen.
  5. Klicka på Spara.

Filbegränsningar för Dropbox för Gmail Chrome-tillägg

Det finns ingen begränsning av filstorlek för filer som delas med Dropbox för Gmail Chrome-tillägget, men Dropbox har en del begränsningar på bandbredd som baseras på kontotypen.

Eftersom integreringen snarare skapar en delad länk än bifogar själva filen, finns det inga begränsningar för filtyp.

Dropbox för Gmail-tillägg

Med Dropbox för Gmail-tillägget kan du spara filbilagor och Dropbox-länkar från Gmail direkt i ditt Dropbox-konto. Dropbox för Gmail-tillägget fungerar på alla webbläsare och plattformar, inklusive Gmail Android- och iOS-mobilappar.

Administratörer kan aktivera Dropbox för Gmail-tillägget för hela teamet från Google-adminkonsolen.

Så här installerar du Dropbox för Gmail-tillägget

Aktivera Dropbox för Gmail-tillägget:

1. Från ditt Gmail konto klickar du på det vita plustecknet (+) i sidomenyn till höger. När du håller muspekaren över plustecknet ser du Hämta tillägg.
  2. Sök efter Dropbox för Gmail. Välj den.
  3. Klicka på Installera.
  4. Följ instruktionerna. Du kan behöva logga in på ditt Dropbox-konto om du inte redan är inloggad.

Tillägget visas i ditt Gmail-konto i sidomenyn till höger, ovanför det vita plustecknet (+) när du öppnar ett mejl med bilagor eller med Dropbox- eller Google Drive-länkar.

Så här delar du filer med Dropbox för Gmail-tillägg

Dela en Dropbox-fil genom att använda Dropbox för Gmail-tillägget:

1. Från ditt Gmail konto klickar du på Nytt meddelande.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen längst ner i fönstret Nytt meddelande.
  3. Välj filen du vill dela från din Dropbox i popup-fönstret.
  4. Klicka på Infog länk.

Du ser de filer du valt att dela i meddelandetexten.

Så här sparar du filer genom att använda tillägget Dropbox för Gmail

Spara en Gmail-bilaga direkt i Dropbox-kontot genom att använda Gmail-tillägget:

1. Öppna ett mejl med filbilagor i ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i sidomenyn till höger.
  3. Välj de filer du vill spara i Dropbox.
  4. Välj var du vill spara dessa filer.
  5. Klicka på Spara.