Så här ansluter du Dropbox- och Gmail-konton

Uppdaterat Dec 15, 2023
Du kan bifoga Dropbox-filer till dina Gmail-meddelanden, spara Gmail-bilagor i Dropbox eller ansluta dina Dropbox- och Gmail-konton med tillägget Dropbox för Gmail.
warning icon

I augusti 2021 upphörde Dropbox med stödet för Chrome-tillägget Dropbox för Gmail.

Dropbox för Gmail-tillägget är tillgängligt med alla webbläsare eller plattformar, inklusive mobila applikationer. Med Dropbox för Gmail-tillägget kan du göra följande:

• Dela filer i din Dropbox direkt i ditt Gmail-konto
  • Spara bilagor från Gmail direkt i ditt Dropbox-konto

Administratörer kan aktivera Dropbox för Gmail-tillägget för hela teamet från Google-adminkonsolen.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att skicka stora filer.

Bifoga Dropbox-filer till dina Gmail-meddelanden

Så här bifogar du en Dropbox-fil till ett Gmail-meddelande:

1. Logga in på dropbox.com och ladda ner filen du vill bifoga till din dator eller ladda ner Dropbox-klienten.
  2. Följ instruktionerna i Gmail Hjälp för att bifoga en fil till ett Gmail-meddelande.
  3. Bifoga filen:
    • Om du laddade ner den från dropbox.com hittar du filen i mappen ”Hämtade filer” på datorn, i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
    • Om du laddade ner Dropbox-klienten hittar du filen i Dropbox-mappen på datorn, i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).

Spara Gmail-bilagor på Dropbox

Så här sparar du en Gmail-bilaga på Dropbox:

1. Följ instruktionerna i Gmail Hjälp om att ladda ner en Gmail-bilaga till din dator.
  2. Du hittar filen i mappen ”Hämtade filer” på din dator.
  3. Lägg till filen i ditt Dropbox-konto på dropbox.com eller Dropbox-klienten på din dator.

Installera och aktivera Dropbox för Gmail-tillägget

Aktivera Dropbox för Gmail-tillägget:

1. Klicka på ikonen med det vita plustecknet (+) i den högra sidopanelen. När du håller muspekaren över plustecknet ser du ”Hämta tillägg”.
highlight icon

Obs! Om du inte ser den högra sidopanelen klickar du på vänsterpilen längst ned till höger för att öppna den.

1. Sök efter Dropbox för Gmail. Välj den.
  2. Klicka på Installera.
  3. Följ instruktionerna. Du kan behöva logga in på ditt Dropbox-konto om du inte redan är inloggad.

Tillägget visas i ditt Gmail-konto i sidomenyn till höger, ovanför ikonen med det vita plustecknet (+) när du öppnar ett mejl med bilagor eller med Dropbox- eller Google Drive-länkar.

Dela filer med Dropbox för Gmail-tillägget

Dela en Dropbox-fil genom att använda Dropbox för Gmail-tillägget:

1. Från ditt Gmail konto klickar du på Nytt meddelande.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen längst ner i fönstret Nytt meddelande.
  3. Välj filen du vill dela från din Dropbox i popup-fönstret.
  4. Klicka på Infog länk.

Du ser de filer du valt att dela i meddelandetexten.

Spara filer med Dropbox för Gmail-tillägget

Spara en Gmail-bilaga direkt i Dropbox-kontot genom att använda Gmail-tillägget:

1. Öppna ett mejl med filbilagor i ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen i sidomenyn till höger.
  3. Välj de filer du vill spara i Dropbox.
  4. Välj var du vill spara dessa filer.
  5. Klicka på Spara.