Dropbox för Gmail: komma igång

Med Dropbox för Gmail går det att dela filer i din Dropbox direkt på ditt Gmail-konto. Integreringen är kostnadsfri och tillgänglig i Google Chrome webbutik.

Aktiverar du integreringen läggs en Dropbox-ikon till längst ner i Gmails fönster Nytt meddelande. När du klickar på ikonen visas ett popup-fönster där det går att välja bland innehållet i din Dropbox. En delad länk till valda filer eller mappar visas i mejltexten.

Länken ser ut som en bilaga men är i själva verket en delad länk. Detta innebär snabbare mejl och ingen utrymmesbegränsning i inkorgen.

Avsnitt i den här artiklen:

Hur aktiverar jag integrering av Dropbox för Gmail?

Det finns två sätt att aktivera Dropbox Gmail-integrering: i Chrome Web Store eller vid installation av Dropbox-klienten (version 3.8 eller senare).

Aktivera i Chrome Web Store

Gå till integreringen Dropbox for Gmail i Chrome Web Store och följ instruktionerna. Det går även att öppna Chrome Web Store och söka efter Dropbox för Gmail och klicka på Lägg till Chrome.

Gå till hjälp till Chrome Web Storeför mer information om hantering av tillägg.

Aktivera vid installation av Dropbox-klienten

När du installerar Dropbox-klientenpresenteras Dropbox för Gmail:

Klicka på Aktivera för att använda integreringen. Eller klicka på Inte just nu.

Om du aktiverar funktionen ombeds du att läsa mer om hur Dropbox för Gmail fungerar nästa gång du använder Gmail i webbläsaren Chrome.

Hur använder jag Dropbox för Gmail?

1. Klicka på knappen Skriv i ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på Dropbox-ikonen längst ner i fönstret Nytt meddelande.
  3. Välj filen du vill dela från din Dropbox i popup-fönstret.
  4. Klicka på Infoga länk.
  5. Du ser sedan en bilagelänk i meddelandetexten.
    • Obs!Filen visas som en bilaga men är i själva verket en delad länk. Det här sparar utrymme i inkorgen och säkerställer att alla visar den senaste versionen av filen.
Knappen Dropbox för Gmail
Infoga länk i Dropbox för Gmail

Har Dropbox för Gmail begränsningar för filtyp eller filstorlek?

Det finns tekniskt ingen begränsning av filstorlek, men Dropbox har en del begränsningar på bandbredd som baseras på kontotypen.

Eftersom integreringen snarare skapar en delad länk än bifogar själva filen, finns det inga begränsningar för filtyp.

Finns Dropbox för Gmail för andra webbläsare än Google Chrome? Finns det för alla enheter?

För närvarande finns endast Gmail-integreringen tillgänglig i Google Chrome webbutik. Den fungerar på alla datorer med Google Chrome.