Jag förlorade åtkomst till min mejladress och kan inte ändra lösenordet. Hur gör jag?

Som med många onlinetjänster måste du ha en aktiv mejladress för att skapa ett Dropbox-konto. Dropbox kräver också att du har åtkomst till den här mejladressen för att ändra kontots lösenord. Den här säkerhetsåtgärden gör det möjligt för oss att skydda ditt konto mot obehörig åtkomst.

Om du har förlorat lösenordet till mejladressen för ditt Dropbox-konto kan vi inte hjälpa dig att återfå åtkomsten till kontot. Det finns dock olika sätt att återfå åtkomsten.

Återfå åtkomsten till Dropbox-kontot om du fortfarande har kontots lösenord

Om du har förlorat åtkomsten till mejladressen kopplad till ditt Dropbox-konto men fortfarande kommer ihåg ditt lösenord, försök att logga in på Dropbox-kontot och sedan omedelbart ändra mejladressen.

Kontakta e-postleverantören

Om du har förlorat åtkomsten till din mejladress (på grund av ett förlorat lösenord eller någon annan orsak) rekommenderar vi att du kontaktar e-postleverantören (ESP) för att återfå åtkomsten till ditt e-postkonto.

Endast e-postleverantören kan hjälpa dig att återfå åtkomst till din mejladress. Dropbox är inte e-postleverantör och kan inte kontakta sådana åt dig.

Återfå åtkomsten till Dropbox-kontot efter en automatisk återställning av lösenordet

Dropbox återställer ibland lösenord som en förebyggande säkerhetsåtgärd för att skydda konton. Ta reda på om detta är problemet med ditt konto genom att logga in på ditt Dropbox-konto på nytt och jämföra meddelandet du ser med det här felmeddelandet.

• Om du inte ser det här felmeddelandet och inte har åtkomst till mejladressen eller lösenordet till ditt Dropbox-konto kan vi inte hjälpa dig med att återfå åtkomst till det kontot
  • Om du ser det här felmeddelandet och redan har fått ett automatiskt svar från oss, svara på mejlet och meddela att du ser det här felmeddelandet

Återfå åtkomsten till Dropbox-kontot via en annan kopplad enhet

Om du inte får åtkomst till ditt Dropbox-konto på dropbox.com eller med någon av dina kopplade enheter, tänk efter om du har kopplat ditt konto till någon annan enhet. Om du till exempel använder Dropbox på både hemdatorn och en mobil eller surfplatta, är du kanske fortfarande inloggad på appen på någon av dessa enheter.

Isåfall kan du använda den enheten till att överföra dina filer till ett annat, nytt konto:

• Om du fortfarande har åtkomst till en dator med dina Dropbox-filer på den, går det att överföra filerna till ett annat Dropbox-konto genom att koppla bort och koppla Dropbox-klienten på nytt till det nya kontot
  • Om du fortfarande har åtkomst till en smartphone med Dropbox-appen på den och åtkomst till en dator, går det att överföra filerna till ett annat Dropbox-konto genom fjärrinstallationsprocessen

I båda fallen går det även att tillfälligt spara filerna i en lokal mapp på datorn eller mobilenheten och sedan ladda upp dem till ett nytt Dropbox-konto.

Vad gör jag om inget av ovanstående fungerar?

Som vi tidigare nämnt i den här artikeln kan vi av säkerhetsskäl inte hjälpa dig att återfå åtkomst till kontot om du har förlorat åtkomst till mejladressen till ditt Dropbox-konto och inte känner till lösenordet. Endast din e-postleverantör (ESP) kan hjälpa dig att återfå åtkomsten till ett e-postkonto. Om din e-postleverantör kan hjälpa dig att återfå åtkomsten kan du därefter begära en återställningslänk för lösenordet till ditt Dropbox-konto.