Återställa ett Dropbox-lösenord

Det finns flera sätt att återställa lösenordet, men det enklaste sättet är att öppna sidan Har du glömt ditt lösenord? och följa anvisningarna.

Om sidan inte fungerar, prova något av de andra alternativen i den här artikeln.

Det går inte alls att logga in på kontot.

1. Gå till dropbox.com i webbläsaren.
  2. Klicka på Logga in.
  3. Klicka på Har du glömt ditt lösenord?
  4. Ange den mejladress du använde när du skapade kontot.
  5. Öppna inkorgen och klicka på länken i mejlet du fick för att återställa lösenordet.

Jag är redan inloggad på Dropbox webbplats

1. Öppna dropbox.com i webbläsaren.
  2. Klicka på ditt namn högst upp på skärmen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Säkerhet .
  5. Klicka på Ändra lösenord.
  6. Ange den mejladress du använde när du skapade kontot.
  7. Öppna inkorgen och klicka på länken i mejlet du fick för att återställa lösenordet.

Obs!Om du inte får återställningsmejlet, sök i inkorgens skräppostmapp. Om återställningsmejlet inte finns där, lägg till no-reply@dropbox.com i adressboken och beställ återställningsmejlet igen.

Jag är inloggad på Dropbox-appen på datorn

Har du en dator med Dropbox-klienten kopplad till ditt konto går det att återställa lösenordet den vägen.

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klocka på globikonen så överförs du till dropbox.com.
  3. Klicka på ditt namn högst upp på skärmen.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Klicka på fliken Säkerhet .
  6. Klicka på Ändra lösenord.
  7. Ange den mejladress du använde när du skapade kontot.
  8. Öppna inkorgen och klicka på länken i mejlet du fick för att återställa lösenordet.

Obs! När du använder Dropbox-klienten behöver du använda lösenordet bara när du installerar programmet eller när du kopplar eller kopplar om datorn till ditt Dropbox-konto. Du styr all åtkomst till Dropbox-kontot via fliken Säkerhet i kontoinställningarna på dropbox.com.

Användare av Dropbox Business

Det kan hända att du inte kan återställa lösenordet via Dropbox om administratören har aktiverat funktionen för samlad inloggning (SSO). Med den här funktionen får användare åtkomst till Dropbox endast via företagets inloggningssida. Kontakta administratören och fråga om den här funktionen är aktiverad. Om SSO är aktiverat för teamet anger du din mejladress och lämnar lösenordsfältet tomt på Dropbox inloggningssidor.

Läs mer om åtkomst till Dropbox om SSO är aktiverat för teamet.

Jag har försökt med allt men det går ändå inte att återställa lösenordet

Om du har provat alla felsökningssteg ovan och ändå inte får återställningsmejlet för lösenord, behöver du ytterligare hjälp. Få mer hjälp:

1. Skicka in ett ärende om du inte redan har gjort det.
  2. Om du har skickat in ett ärende och sedan kom till den här artikeln via ett automatiskt mejlsvar, svara på det mejlet.
    • Obs! Berätta för oss att du har provat alla steg i den här artikeln, inklusive att lägga till no-reply@dropbox.com i adressboken i mejlprogrammet

Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig. Observera att de flesta problem med återställningsmejl för lösenord kan lösas med ett eller flera av förslagen i den här artikeln.