Så här återställer du ett Dropbox-lösenord

Om du kommer ihåg ditt lösenord kan du logga in på dropbox.com och ändra lösenordet i kontoinställningarna.

Om det inte går att logga in på ditt Dropbox-konto är den enklaste lösningen att gå till sidan Glömt lösenord för att återställa lösenordet. Du kan också prova någon av metoderna nedan.

Så här återställer du lösenordet på dropbox.com

1. Öppna dropbox.com i webbläsaren.
  2. Klicka på Logga in.
  3. Klicka på Har du glömt ditt lösenord?
  4. Ange den mejladress du använde när du skapade kontot.
  5. Öppna inkorgen och klicka på länken i mejlet du fick för att återställa lösenordet.

Ditt nya lösenord tillämpas automatiskt på alla datorer eller mobila enheter som är kopplade till ditt konto. Granska vilka enheter är anslutna till ditt Dropbox-konto när du har återställt lösenordet.

Så här återställer du lösenordet på klienten

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klocka på globikonen så överförs du till dropbox.com.
  3. Klicka på ditt namn högst upp på skärmen.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Välj fliken Säkerhet .
    • Om du har loggat in på både ett personligt och ett jobbkonto visas ett avsnitt under fliken Säkerhet för varje konto.
  6. Klicka på Ändra lösenord.
  7. Ange den mejladress du använde när du skapade kontot.
  8. Öppna inkorgen och klicka på länken i mejlet du fick för att återställa lösenordet.

När du använder Dropbox-klienten behöver du använda lösenordet bara när du installerar programmet eller när du kopplar eller kopplar om datorn till ditt Dropbox-konto. Kontrollera vilka enheter som är kopplade till ditt Dropbox-konto när du har återställt lösenordet.

Så här återställer du lösenordet genom att använda Dropbox mobilapp

Har du förlorat åtkomst till mejlkontot för ditt Dropbox-konto kan du återställa lösenordet genom att skicka ett meddelande till din telefon eller surfplatta. Du måste vara inloggad på Dropbox mobilappen på en iOS- eller Android-enhet för att denna metod ska fungera.

1. Logga in på dropbox.com eller på Dropbox-mobilappen med ditt utgångna lösenord.
  2. Klicka på Jag kan inte återställa mitt konto från den här sidan.
  3. Klicka på Ja.
  4. Klicka på Skicka meddelanden. Nu skickas meddelanden till alla kopplade enheter.
  5. Klicka på Detaljer när du ser meddelandet på den kopplade enheten.
  6. Om du återställer i en webbläsare, klicka på Fortsätt. Om du återställer i Dropbox-appen, tryck på Ja.
  7. Ange din nya mejladress.
  8. Klicka på Skicka
  9. Hitta en länk för återställning av lösenord i inkorgen för din nya mejladress.
  10. Klicka på Återställ lösenord.
  11. Ange ditt nya lösenord.
  12. Klicka på Skicka

När du har återställt lösenordet ändras mejladressen för ditt Dropbox-konto till din nya mejladress. Granska vilka som enheter är anslutna till ditt Dropbox-konto när du har återställt lösenordet.

Så här ändrar du ditt lösenord (om du fortfarande kommer ihåg det gamla lösenordet)

Är du redan inloggad på dropbox.com kan du uppdatera lösenordet i dina kontoinställningar.

1. Öppna dropbox.com i webbläsaren.
  2. Klicka på avataren högst upp på en sida.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Välj fliken Säkerhet .
    • Om du har loggat in på både ett personligt och ett jobbkonto visas ett avsnitt under fliken Säkerhet för varje konto.
  5. Klicka på Ändra lösenord i avsnittet Lösenord.
  6. Ange den mejladress du använde när du skapade kontot.
  7. Öppna inkorgen och klicka på länken i mejlet du fick för att återställa lösenordet.
    • Om du inte får återställningsmejlet, sök i inkorgens skräppostmapp. Om återställningsmejlet inte finns där, lägg till no-reply@dropbox.com i adressboken och beställ återställningsmejlet igen.

När du ändrat lösenordet bör du även granska vilka enheter som är kopplade till ditt Dropbox-konto.

Så här återställer du lösenordet om du är en Dropbox Business-teammedlem

Det kan hända att du inte kan återställa lösenordet för ditt jobbrelaterade Dropbox-konto om din administratör har aktiverat funktionen för samlad inloggning (SSO). Kontakta din administratör för hjälp med att återställa ditt Dropbox Business-lösenord.

Jag har försökt med allt men det går ändå inte att återställa lösenordet

Om du har provat alla felsökningssteg ovan och ändå inte får återställningsmejlet för lösenord, skicka in ett ärende.

Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig. Observera att de flesta problem med återställningsmejl för lösenord kan lösas med ett eller flera av förslagen i den här artikeln.