Så här värvar du vänner till Dropbox och får mer lagringsutrymme

Du kan tjäna kostnadsfritt extra lagringsutrymme när du bjuder in dina vänner att prova Dropbox.

Vänner som registrerar sig genom din värvning får 500 MB extra gratis lagringsutrymme.

Så här värvar du

Så här gör du för att bjuda in någon från dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Värva en vän längst till höger.
  5. Du kan bjuda in någon med en länk eller mejl.
  • Så här bjuder du in med en länk: Klicka på Kopiera bredvid Kopiera din inbjudningslänk och klistra in länken där du vill dela den.
  • Så här bjuder du in med mejl: Skriv in mejlen till personen eller personerna du vill bjuda in och klicka på Skicka.
Värvning från den mobila applikationen är för närvarande endast tillgänglig för Dropbox Basic-användare.

Android

1. Öppna Dropbox för mobila enheter på din Android-enhet.
  2. Peka på knappen Meny .
  3. Tryck på Inställningar.
  4. Peka på Bjud in vänner.
  5. Du väljer person genom att peka på ett namn i din kontaktlista.
  6. När du har valt alla du vill bjuda in trycker du på bockikonen för att skicka din inbjudan.

Ser du inte kontaktinformationen för en person du vill bjuda in kan du använda dropbox.com för att bjuda in någon dem.

iOS

1. Öppna Dropbox för mobila enheter på din iOS-enhet.
  2. Tryck på personikonen.
  3. Tryck på kugghjulsikonen.
  4. Peka på Berätta för dina vänner om Dropbox.
  5. Peka på Bjud in vänner.
  6. Ange mejladresserna för alla du vill bjuda in.
  7. Tryck på Skicka.

Så här accepterar du en värvning

När du har värvat någon måste de slutföra följande steg för att ni båda ska få extra lagringsutrymme.

1. Klicka på länken i värvningsmejlet eller på länken som delades med dig och följ uppmaningarna för att skapa ett Dropbox-konto.
  2. Ladda ner och installera Dropbox-klienten.
  3. Logga in på klienten.
  4. Verifiera kontots mejladress.

Så här kontrollerar du status för dina värvningar

Så här kontrollerar du status för dina värvningar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Värva en vän.
  5. Bläddra ner till Totalt intjänat bonuslagringsutrymme.
  6. Under Från värvningar kontrollerar du kolumnen Mottagarens mejl för att visa status för en värvning.
  • Inbjudan skickad: värvningspersonen har bjudits in att använda Dropbox, men har ännu inte registrerat sig för Dropbox.
  • Väntar på installation: värvningspersonen har registrerat sig men ännu inte installerat eller loggat in från klienten.
  • Väntar på verifiering av mejladress: värvningspersonen har installerat och loggat in på klienten men har inte verifierat sin mejladress.
  • Slutförd: både du och värvningspersonen har fått bonusutrymme.
  • Ej kvalificerad: mottagaren är inte berättigad till värvningsprogrammet.
    • Det kan innebära att mottagaren redan har registrerat ett konto i Dropbox eller att mottagaren försöker att registrera sig på samma dator som du.
    • Om du anser att den här statusen är felaktig behöver du kontrollera mottagarens mejladress och prova igen.

Vanliga frågor om värvningar

Kommer jag att få poäng om min vän registrerar sig med en annan e-postadress?

Registrerar din vän ett konto med värvningslänken i din inbjudan tjänar du bonuslagringsutrymme. De behöver inte använda mejladressen du skickade inbjudan till för att registrera sig på Dropbox.

Om vännen får värvningserbjudanden från flera avsändare går bonuslagringsutrymmet till den avsändare vars länk används.

Räknas delning av en mapp som en värvning?

Det räknas inte som en värvning om du delar en mapp.