Tjäna mer lagringsutrymme genom att bjuda in vänner

Du kan tjäna extra utrymme genom att bjuda in dina vänner att prova Dropbox:

• Dropbox Basic-konton får 500 MB per värvning och kan tjäna upp till 16 GB
  • Dropbox Plus- och Professional-konton får 1 GB per värvning och kan tjäna upp till 32 GB

Så här gör du för att bjuda in någon från dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på avataren högst upp på en sida.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj Plan.
    • Klicka på fliken Personligt om du har kopplat jobbrelaterade och personliga konton.
  5. Klicka på Bjud in en vän.

När du har skickat inbjudan måste personen du vill värva slutföra dessa steg innan ni båda får bonuslagringsutrymme:

Obs! Att dela en mapp räknas inte som en värvning.

Så här gör du för att bjuda in någon från en Android-telefon:

1. Öppna Dropbox-appen på Android-enheten.
  2. Peka på knappen Meny .
  3. Peka på Inställningar och sedan på Bjud in vänner.
  4. Du väljer person genom att peka på ett namn i din kontaktlista.
  5. När du har valt alla kontakter du vill bjuda in till Dropbox pekar du på bockikonen för att skicka din inbjudan.

Ser du inte kontaktinformation för en person du vill bjuda in kan du använda dropbox.com för att bjuda in någon annan.

Så här gör du för att bjuda in vänner att gå med i Dropbox från en iOS-telefon:

1. Öppna Dropbox-appen på iOS-enheten.
  2. Tryck på personikonen.
  3. Tryck på kugghjulsikonen.
  4. Peka på Berätta för dina vänner om Dropbox.
  5. Peka på Bjud in vänner.
  6. Ange e-postadresserna för de vänner du vill bjuda in genom att skriva in dem i det mejl som öppnas.
  7. Peka på Skicka så skickas inbjudan med e-post.

Kommer jag att få poäng om min vän registrerar sig med en annan e-postadress?

Registrerar din vän ett konto med värvningslänken i din inbjudan tjänar du bonuslagringsutrymme. Den mejladress personen du bjöd in använder för att registrera sig behöver inte vara samma mejladress du skickade värvningsinbjudan till.

Om vännen får värvningserbjudanden från flera avsändare går bonuslagringsutrymmet till den avsändare vars länk används.

Tjänar jag bonusutrymme för värvningar från mitt kostnadsfria Dropbox-team?

Är du medlem i ett kostnadsfritt team går det inte att få värvningsbonus på arbetsteamets konto. Kontakta Dropbox support om du vill att bonus ska läggas på ditt personliga konto.

Se status för de inbjudningar du har skickat ut för värvning till Dropbox

Så här kontrollerar du status för dina värvningar:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på avataren högst upp på en sida.
  3. Klicka på Inställningar.
    • Klicka på fliken Personligt om du har kopplat jobbrelaterade och personliga konton.
  4. Klicka på Plan.
  5. Klicka på Visa allt intjänat lagringsutrymme under avsnittet Tjäna mer lagringsutrymme.
  6. Kontrollera kolumnen Bonustyp. För lagringsutrymmesbonus som står som Värvning ser du status för värvningen under Intjänat lagringsutrymme:
  • Inbjudan skickad: värvningspersonen har bjudits in att använda Dropbox, men har ännu inte registrerat sig för Dropbox.
  • Väntar på installation: värvningspersonen har registrerat sig men ännu inte installerat och/eller loggat in från klienten.
  • Väntar på verifiering av mejladress: värvningspersonen har installerat och loggat in på klienten men har inte verifierat sin mejladress.
  • Slutförd: både du och värvningspersonen har fått bonusutrymme.
  • Ej kvalificerad: mottagaren är inte berättigad till värvningsprogrammet.
    • Det kan innebära att mottagaren redan har registrerat ett konto i Dropbox eller att mottagaren försöker att registrera sig på samma dator som du.
    • Om du anser att den här statusen är felaktig behöver du kontrollera mottagarens mejladress och prova igen.