Diskutrymmet håller på att ta slut

Får du ett felmeddelande om att diskutrymmet nästan är slut kanske inte Dropbox kan synka filer till datorn eftersom datorns hårddisk är full.

Macintosh

1. Öppna upp ett Finder-fönster.
  2. Tryck på Cmd+skift+C.
  3. Högerklicka på hårddiskikonen och välj Information. Popup-fönstret visar hårddiskens kapacitet och mängden ledigt utrymme.

Vista/Win7/Win8/Win10

Öppna Datorn. I Explorer kan du se hur mycket ledigt utrymme du har kvar. Om du inte ser det kan du högerklicka på hårddisken och välja Egenskaper på popup-menyn.

Windows XP

Öppna Datorn.I Explorer kan du se hur mycket ledigt utrymme du har kvar. Om du inte kan se det kan du högerklicka på hårddisken och välja Egenskaper på popup-menyn.

Så här tar man reda på om diskutrymmet eller Dropbox lagringsutrymme är slut

Om du ser felet "Startskivan är nästan full." på Mac eller "Diskutrymmet på enhet [enhetsnamn] är snart slut." i Windows är hårddiskutrymmet på datorn nästan slut.

Om du ser felet "Din Dropbox är full." har Dropbox-kontot slut på lagringsutrymme.

Kontrollera tillgängligt hårddiskutrymme

Kontrollera tillgängligt hårddiskutrymme på en Mac-dator så här:

1. Öppna upp ett Finder-fönster.
  2. Tryck på Cmd+skift+C.
  3. Högerklicka på hårddiskikonen och välj Information. Popup-fönstret visar hårddiskens kapacitet och mängden ledigt utrymme.

Kontrollera tillgängligt hårddiskutrymme på en Windows-dator så här:

Öppna Dator. Där bör du se hur mycket ledigt utrymme du har kvar. Om du inte gör det kan du högerklicka på hårddisken och välja Egenskaper på menyn.

Så här fungerar Dropbox lagringsutrymme med utrymmet på din hårddisk

För att Dropbox ska kunna synka helt behöver du åtminstone lika mycket utrymme på hårddisken som mängden data i Dropbox-kontot. Försöker du flytta filer till Dropbox-mappen från en extern hårddisk måste du se till att du har tillräckligt med utrymme i Dropbox-kontot samt på datorns hårddisk för att kunna utföra åtgärden.

Dropbox synkar så många filer som möjligt till Dropbox-mappen på hårddisken tills kapaciteten är nådd. När den är full måste du frigöra utrymme på hårddisken för att kunna synka fler filer. Även om hårddisken är full kan filerna alltid nås på dropbox.com.

Om du har en mindre hårddisk än Dropbox-kontot eller om du vill frigöra utrymme på datorn kan du välja vilka filer du vill synka med datorn med selektiv synkning. Inställningarna för selektiv synkning finns i inställningarna för Dropbox-klienten.