Nästan slut på diskutrymmet jämfört med Dropbox lagringsutrymme

Om du fick följande felmeddelande är det möjligt att Dropbox inte kan synkronisera filer till datorn eftersom datorns hårddisk är full.

För att Dropbox ska kunna synka helt behöver du åtminstone lika mycket utrymme på hårddisken som lagringsutrymmet på Dropbox-kontot. Om du försöker flytta filer till Dropbox-mappen från en extern hårddisk måste du se till att du har tillräckligt med utrymme på Dropbox-kontot samt på datorns hårddisk för att kunna utföra åtgärden.

Kontrollera tillgängligt hårddiskutrymme

Macintosh

1. Öppna upp ett Finder-fönster.
  2. Tryck på Cmd+skift+C.
  3. Högerklicka på hårddiskikonen och välj Information. Popup-fönstret visar hårddiskens kapacitet och mängden ledigt utrymme.

Vista/Win7/Win8/Win10

Öppna Datorn. I Explorer kan du se hur mycket ledigt utrymme du har kvar. Om du inte ser det kan du högerklicka på hårddisken och välja Egenskaper på popup-menyn.

Windows XP

Öppna Datorn.I Explorer kan du se hur mycket ledigt utrymme du har kvar. Om du inte kan se det kan du högerklicka på hårddisken och välja Egenskaper på popup-menyn.

Dropbox synkar så många filer som möjligt till Dropbox-mappen på hårddisken tills kapaciteten är nådd. När den är full måste du frigöra utrymme på hårddisken för att kunna synka fler filer. Även om hårddisken är full kan filerna alltid nås på dropbox.com.

Om du har en mindre hårddisk än Dropbox-kontot, eller om du vill frigöra utrymme på datorn kan du välja vilka filer du vill synkronisera med datorn via Selektiv synkning. Inställningarna för Selektiv synkning finns i inställningarna för Dropbox skrivbordsapplikationen.