Så felsöker du problem med lagringsutrymme på hårddisken

Uppdaterat Sep 06, 2023
Om du ser felmeddelandet "Diskutrymmet håller på att ta slut" (Windows) eller "Startskivan är nästan full" (Mac) är hårddiskutrymmet på datorn nästan slut.
highlight icon

Obs! Om du ser felmeddelandet ”Din Dropbox är full” har ditt Dropbox-konto, inte hårddisken, slut på lagringsutrymme. Läs om hur du felsöker problem med gränsen för ditt lagringsutrymme i Dropbox.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox kan hjälpa dig att spara lagringsutrymme.

Du har några alternativ om lagringsutrymmet på hårddisken håller på att ta slut:

Frigör lagringsutrymme på hårddisken

Det finns flera sätt att frigöra lagringsutrymme på hårddisken, som att optimera lagringsutrymme och flytta eller radera filer på datorn.

Använd selektiv synkning eller gör filer tillgängliga enbart online

Om Dropbox använder för mycket lagringsutrymme på hårddisken kan du använda selektiv synkning eller göra filer tillgängliga enbart online för att spara lagringsutrymme på datorn.

Obs! Dropbox Basic-användare kan bara göra filer tillgängliga enbart online om de har uppdaterat till den senaste versionen av Dropbox för macOS i File Provider. Om du använder Dropbox Basic och vill spara lagringsutrymme på enheten kan du använda selektiv synkning. Eller så kan du uppgradera ditt konto.