Så här kontrollerar du om filerna och mapparna synkas

Uppdaterat Dec 01, 2023

Dropbox-klienten behöver uppdateras (eller ”synkas”) varje gång som du lägger till eller uppdaterar filer i Dropbox-kontot.

Den här artikeln förklarar hur du:

• Kontrollerar om filerna synkas
  • Kontrollerar synkningsstatusen för filerna och mapparna
  • Ändrar i vilken ordning som filerna synkas
  • Vad du kan göra om filerna inte synkas

Du kan även lära dig att pausa och återuppta synkning.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att synka filer.

Så här kontrollerar du om filerna och mapparna synkas

Så här kontrollerar du synkningsstatus för alla filer och mappar:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Du hittar synkningsstatusen längst ner i fönstret som visas. Du kan se:
    • Registrering: Den här statusen innebär att filerna och mapparna förbereds för synkning med Dropbox-kontot.I det läget kommer ändringar till filer och mappar inte att återspeglas.
    • Synkar [filnamn]: Den här statusen innebär att en specifik fil synkar med Dropbox-kontot.
    • Synkar [x] filer: Den här statusen innebär att ett antal filer synkas med Dropbox-kontot.
    • Synkning pausad [x]: Den här statusen innebär att du har pausat synkningen.Synkning kan pausas i 30 minuter1 timmeTill imorgon eller På obestämd tid.Statusen visar tidsstämpeln tills när den är pausad.
    • Dina filer är uppdaterade: Den här statusen innebär att filerna har synkats till Dropbox-kontot och är aktuella.
    • Startar: Det här status innebär att Dropbox-klienten startas.
    • Ansluter komponenter (endast på Dropbox för macOS i File Provider): Den här status är en del av uppstartsprocessen för Dropbox-klienten och innebär att klienten ansluter till alla komponenter som krävs för att köras på macOS.
highlight icon

Obs! Användare med Dropbox Backup kan se annorlunda formuleringar för vissa synkningsstatusar.

Så här kontrollerar du synkningsstatus för en viss fil eller mapp

Så här kontrollerar du synkningsstatus för en viss fil eller mapp:

1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Leta reda på filen eller mappen som du vill kontrollera.
    • Obs! Du kan använda sökfältet längst upp till höger för att hitta filen eller mappen.
  3. Titta på synkningsikonen bredvid filen eller mappen.Läs om de olika synkningsikonerna och vad de betyder.

Välja vilka mappar som ska synkroniseras med selektiv synkning

Med selektiv synkning kan du välja vilka Dropbox-mappar som ska lagras på eller tas bort från din dators hårddisk.

Läs om hur du använder selektiv synkning.

Så här ändrar du i vilken ordning som filerna och mapparna synkas

1. Klicka på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).
  2. Klicka på fliken Synkningshistorik nära överkanten.
    • Användare med Dropbox Backup ser istället Synkning och säkerhetskopiering.
  3. Om filer och mappar synkas visas de i den ordning som de kommer att synkas i härnäst.
  4. Håll markören över filen du vill prioritera.
  5. Klicka på Synka nästa.

Vad du kan göra om filerna inte synkas

Om synkade filer eller mappar inte visas lokalt på din enhet eller i ditt Dropbox-konto finns det flera sätt att felsöka och åtgärda problemet.

Läs om att felsöka och åtgärda filer som inte synkroniseras.

Vanliga frågor om synkningsstatus

Vad ska jag göra när Dropbox-klienten indikerar att allt är uppdaterat, men filer saknas?

Om din Dropbox-klient felaktigt rapporterar att allt är uppdaterat, när du vet att filer saknas på kontot, kan det bero på lite olika saker:

• Filen synkar fortfarande – stora filer kan ta extra lång tid att synkronisera till din enhet.
  • Klienten måste startas om – om ett fel har gjort att klienten har stoppat synkroniseringen kan det ibland åtgärdas om du stänger klienten och startar den igen.
  • Klienten borde installeras om – det kan finnas ett problem med installationen av Dropbox-klienten. Testa att avinstallera och installera om klienten.

Se andra felsökningar för synkroniseringsproblem.

Var hittar jag synkningsinställningarna?

Synkningsinställningarna kan ändras i fliken Synkainställningarna för Dropbox-klienten.

Här kan du ställa in hur Dropbox ska behandla nya filer, välja mappar att synka och flytta Dropbox-mappen till en annan plats på datorn.

Läs om att visa dina Dropbox-inställningar i aktivitetsfältet eller menyfältet.