{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Överlägg för Dropbox-ikonen visas inte på rätt sätt

Letar du efter Dropbox-ikonen? Orsaker till att den kanske inte visas.

Om du inte ser Dropbox-synkningsikonen som överlägg på filerna finns det några möjliga förklaringar.

Den mest troliga förklaringen är att Dropbox oväntat kan ha stängts av. Ikonöverlägg visas över dina filer, men bara när Dropbox körs. Om du vill se efter om Dropbox körs, se om Dropbox-ikonen finns i menyraden eller systemfältet:

• Windows: Hitta och kör Dropbox-klienten på menyn Start > Program
  • Mac: Du kan hitta och köra Dropbox-applikationen från mappen Applikationer
  • Linux: Hitta och kör Dropbox-klienten i mappen Applikationer > Internet

Om du har verifierat att Dropbox körs och fortfarande har problem med ikonerna finns det några andra möjliga förklaringar.

• Inställningen Starta Dropbox vid systemstart är avmarkerad i inställningarna, eller så tvingades Dropbox att avslutas
  • Du tittar på en Dropbox-mapp som inte är aktiv i sin tidigare placering
    • Detta kan hända om du någonsin har ändrat platsen för Dropbox-mappen– det enklaste sättet att hitta Dropbox-mappen är att klicka på ikonen i menyfältet/systemfältet och klicka på Öppna Dropbox-mappen
  • Du kan behöva återskapa Dropbox integrering i operativsystemet  genom att installera om Dropbox.
    • Ominstallationen fixar eventuella installationsproblem, exempelvis en skadad ikonfil, som kan orsaka att ikoner försvinner eller visas på fel sätt

Om inget av detta gäller kan du ha en skadad inställningsfil. Det är möjligt att fixa dina inställningar genom att ta bort och sedan skapa en ny länk för din dator.

Läs mer

Det finns ett par andra förklaringar som är specifika för operativsystemet till varför överlägg kanske inte fungerar på icke-typiska Dropbox-konfigurationer:

Linux

I Linux

• När du öppnar din Dropbox-mapp från en symlink bryter detta både överlägg och den Dropbox-kontextmeny som visas när du högerklickar på en fil eller mapp.
  • Dropbox är beroende av tillägget Dropbox Nautilus för kontextmenyn och ikonöverlägg. Om du installerat Dropbox från kommandoraden och inte ser ikonöverlägg i din Dropbox-mapp kan du prova att ladda ner och installera Linux-paketet.

Macintosh

Mac OS X

När du installerar Dropbox utan administrativt lösenord bryter det alla överlägg. När du ominstallerar med ett administratörslösenord bör det lösa problemet.

Om du har några andra applikationer eller tjänster som också lägger till överläggsikoner eller kontextmenyobjekt till filerna i Dropbox-mappen kan du försöka att temporärt avsluta dem eller avinstallera dem och sedan starta om Dropbox och Finder.

• Starta om Dropbox:
    1. Klicka på Dropbox-ikonen i menyfältet.
    2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Avsluta Dropbox.
  • Starta om Finder:
    1. Klicka på Apple-ikonen längst upp på skärmen.
    2. Klicka på Tvångsavsluta.
    3. Välj Finderoch klicka sedan på Starta på nytt.

Vista/Win7/Win8/Win10

På Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

• Om din Dropbox-mapp finns i roten (eller översta nivån) i en partition eller hårddisk kan Dropbox ha problem med åtkomst till vissa inställningsfiler. När du flyttar din mapp till en annan plats på din hårddisk bör det lösa detta problem.
  • När du installerar Dropbox utan administrativt lösenord bryter det alla överlägg. När du ominstallerar med ett administratörslösenord bör det lösa problemet.
  • Windows har en gräns på 15 överläggsikoner som Utforskaren i Windows kan ladda och operativsystemet reserverar fyra för sin egen användning. Du kan titta efter i registret hur många överlägg du har registrerat:
    1. Tryck på Windows -knappen + R och ange regedit.
    2. Navigera till följande registernyckel med den här sökvägen:

3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers

Bläddra till höger för komplett kommandorad.

Om Dropbox-överläggen finns på de första 15 positionerna visas de; annars måste du göra plats för dem. Observera att detta kräver att du raderar eller nedprioriterar överlägg för andra applikationer, så gå vidare enbart om du är säker på vad du kommer att påverka.

4. Om du bestämmer dig för att gå vidare kan du välja enstaka nycklar och radera dem genom att högerklicka på önskad nyckel. Om du inte vill radera dem kan du ändra namnet på dem och sätta ett      Z i början för att skicka dem till slutet av den alfabetiskt sorterade listan.
    5. Avsluta explorer.exe och starta igen från Aktivitetshanteraren eller starta om datorn.
    6. Starta Dropbox. Då bör synkikonerna visas igen.